Този път категорично: Франция – България 0:3

България записа втора поредна победа в група “А” на Световната лига по волейбол. Националите надиграха отново Франция, този път с 3:0 гейма и оглавиха класирането поне за няколко часа преди Бразилия и Полша да излъчат победител от мача помежду с,sport.bnt.bg. 

Камило Плачи избра да започнат срещата Георги Братоев, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Светослав Гоцев, Виктор Йосифов, Цветан Соколов и либеро Мартин Божилов. След тежкия първи мач и важната от психологическа гледна точка победа с 3:2 французите изглеждаха далеч по-респектирани от българите и отстъпваха в агресията още от първия гейм. Там “лъвовете” бяха по-настоятелни и спечелиха с 26:24.

Във втория гейм домакините хвърлиха всички сили, за да се “закачат” за мача и в края пропуснаха няколко възможности да затворят гейма. Българите обаче се оказаха с по-здрави нерви, показаха изключителен характер и взеха частта с 31:29.

В третия гейм сякаш французите вече не вярваха, че могат да постигнат нещо съществено срещу очевидно по-добрия си съперник и капитулираха след 20:25.

Цветан Соколов бе най-резултатен в мача с 19 точки, а посрещачите Тодор Скримов и Тодор Алексиев допринесоха съответно с 11 и 7 точки. Ервин Нгапет реализира 14 за Франция.

Следващият съперник на България е Аржентина, а мачовете с южноамериканците са на 22 и 23 юни в “Арена Армеец”.

Автор: Иван Петров

Снимка: БТА