Лудогорец представи първата перла в селекцията си

Шампионите от Лудогорец представиха днес първото си лятно попълнение- това е португалският плеймейкър Фабио Ешпиньо, който взе номер 8 за новия сезон. 27-годишният халф е играл за последно в Морейрензе – отбор, изпаднал от португалската Суперлига.sport.bnt.bg

“Следим този играч от 4 месеца. Надявам се, че ще ни помогне в квалификазиите за Шампионска лига и в мачовете от българското първенство”, каза Петев по повод първото лятно попълнение.

В същото време Лудогорец се разделя с опитните Урош Голубович, Станислав Генчев, Лубомир Гулдан и Емил Гъргоров. Наставникът Петев не прие шегата, че има някаква символика в това, че фамилиите на всички играчи започват с буквата Г.

“Ще се върна назад във времето и през тия три години, в които аз съм старши треньор, сме изградили 2-3 чисто нови отбора. Сега вървим пак в тая посока. Нормално е да се разделим с част от звездите си. Искам да благодаря на тези четирима играчи за това, което са направили за клуба. Освен това, имаме много млади играчи, които сега ще получат своя шанс. И се надявам, че ще го използват по най-добрия начин”, каза Петев.

Той уточни, че на въпросните четирима играчи договорите изтичат и те ще отидат в следващите си клубове като свободни агенти.

“Сигурен съм, че ще си намерят добри клубове, защото са добри футболисти”.

“Относно селекцията, знаете тя е отворен процес. И като има някой нов футболист, ще научите името му, каза още той.

По този въпрос спокойствие демонстрира и изпълнителният директор Ангел Петричев, който смята, че и в момента Лудогорец има добър потенциал да се представи на високо ниво.

“Амбициите ни са едни и същи- пробив в Европа и отново атака на шампионската титла на България. Наистина, двамата ни капитани напускат – Гъргоров и Генчев. Новият играч, който ще носи лентата, ще бъде избран от мен. Трябва да има качествата на лидер на терена”.

На питане за поста на Ешпиньо и каква ще бъде ролята му на терена, Петев заяви: “Имам идея къде ще играе. Но първо ще видим какво ще покаже по време на тренировките и на контролните мачове. Знам за Фабио Ешпиньо, че има скорост и техника. Вярвам, че ще бъде от полза за нашия отбор”.

“Лудогорец е голям отбор, след като два пъти е бил шампион на България. Идвам тук да работя, да помагам на треньора и на новите ми съотборници и отново да станем шампиони, вече с мене”, пък бяха първите думи на полузащитника Фабио Ешпиньо.