Черно море потопи столичния Локомотив с 3:0

Черно море записа втора поредна победа в българската „А” футболна група, след като надделя с класическото 3:0 над гостуващия Локомотив (София) в мач от 22-рия кръг на шампионата. novsport.com

„Моряците”, които в миналия кръг спечелиха с 2:0 визитата си на доскорошния лидер Лудогорец, показаха стабилна игра и без да блестят, успяха да вземат трите точки на своя стадион „Тича”.

Преди мача в морската ни столица футболистите на двата клуба излязоха с фланелки, изказващи подкрепа към болния от левкемия капитан на българския национален отбор Стилиян Петров, а в 19-ата минута публиката във Варна аплодира в продължение на 60 секунди халфа на Астън Вила и издигна транспарант с надпис „Стенли, и Варна е с теб!”.

Футболистите на двата отбора обаче трудно привличаха вниманието на публиката, тъй като през първото полувреме имаше доста брак в действията и на двата тима, макар в тези на домакините да личеше повече настойчивост.

Техният капитан Георги Илиев пък бе истински мотор в средата на терена и определено бе най-дейният в редиците им през първата част, като след негов далечен удар от пряк свободен удар дойде и най-опасното положение пред вратата на гостите преди заключителни минути на полувремето.

В тях се случи и почти всичко по-интересно в двубоя, тъй като в 45-ата Кондев получи травма и бе заменен от Владо Манчев, а веднага след това Черно море успя да открие резултата. Това стори намиращият се в страхотна форма през пролетния полусезон Миро Манолов, който засече с глава центриране от корнер и така даде аванс на своите в най-подходящия момент.

След паузата Локомотив се опита да отговори, но не успя, а вместо това получи нови два гола. В автор на второто попадение в срещата се превърна Божилов, който вкара ювелирно след удар от далеч, оплитайки топката в горния десен ъгъл на пазената от Галев врата. Това тотално обезкуражи столичните „железничари” и пет минути по-късно те получиха нов гол.

Класическата преднина на „моряците” бе оформена от техният капитан Георги Илиев, който се разписа от добавка след удар на Сашо Александров, а после показа фланелка с надпис „Стенли, ние сме с теб!”.

След това вече крайният изход на срещата бе известен на всички и мачът се доиграваше, като с него гостите от Локомотив останаха в шести пореден мач без победа и само на 4 точки от опасната зона.

Черно море пък се изкачи на шеста позиция с актив от 40 точки и запази амбициите си за участие в европейските клубни турнири догодина.

 

Черно Море

ЧЕРНО МОРЕ

3 : 0

Краен

ЛОКОМОТИВ (СФ)

Локомотив (Сф)

01 април 2012 15:30, Зрители: 1000, Стадион: “Тича”,
Гл.съдия: Георги Кабаков

Гол  1 : 0   10. Манолов  45+1′
Гол  2 : 0   14. Божилов  77′
Гол  3 : 0   21. Георги Илиев (к)  82′
Черно Море
1. Денчев
25. Сашо Александров
18. Янев
15. Александър Александров
21. Георги Илиев (к) Гол
55. Росен Колев Смяна за състезател излизащ от игра
86. Фернандес
10. Манолов Гол
14. Божилов Гол Смяна за състезател излизащ от игра
5. Камазола Жълт картон
9. Паломино Смяна за състезател излизащ от игра
Резерви:
22. Пл. Колев
91. Атанасов Смяна за състезател влизащ в игра Жълт картон
77. Митев Смяна за състезател влизащ в игра
23. Симеонов Смяна за състезател влизащ в игра
19. Попов
90. Николов
20. Лазаров
Старши треньор:
Стефан Генов
Локомотив (Сф)
84. Галев
25. Гаров Смяна за състезател излизащ от игра
6. Бранеков
11. Добрев (к) Жълт картон
2. К. Велков
13. Юл. Петков Жълт картон
16. Димитров
77. Пеев
90. Стоев
22. П. Петков
29. Кондев Контузия или получаване на медицинска помощ Смяна за състезател излизащ от игра
Резерви:
33. Михайлов
3. Върбанов
18. Коев
9. Павлов Смяна за състезател влизащ в игра
7. Велев
32. Петров
17. Манчев Смяна за състезател влизащ в игра Жълт картон
Старши треньор:
Антон Велков