Инфарктна победа за Италия в 7-голов трилър

Италия и Япония си спретнаха истински голов трилър в група “А” за Купата на конфедерациите. “Скуадра адзура” победи с впечатляващото 4:3 и изхвърли от турнира “самураите”.sport.bnt.bg

С тази победа италианците вече имат 6 точки, колкото лидера Бразилия и двата тима продължават напред в турнира. Мексико и Япония отпадат, без значение как ще завършат срещите от третия кръг в групата.

Домакините играят с Италия, а Мексико и Япония ще излязат единствено за честта си в протоколния последен мач.

Битката в Ресифе започна динамично и неочаквано за специалистите. Азиатците натиснаха именития си съперник и стигнаха първи до гол. Кейсуке Хонда откри от спорна дузпа в 21-ата минута, а Шинджи Кагава удвои в 33-ата минута след куриозна грешка в отбраната на “адзурите”.

Даниеле Де Роси намали за европейците с гол в 41-ата минута и даде надежди на италианската селекция за второто полувреме.

Атсуто Учида си отбеляза автогол в 50-ата минута, за да изравни резултата, а в 52-ата Марио Балотели от дузпа направи обрата факт.

Радостта на “адзурите” изтрая до 69-та минута, когато Оказаки успя да вкара трети гол за азиатския шампион след центриране и удар с глава.

Възпитаниците на Чезаре Прандели не се предадоха и успяха да стигнат до четвърти и победен гол, който ги класира напред в турнира. В герой се превърна нисичкият нападател на Ювентус Себастиан Джовинко, който завърши перфектна контраатака на Италия в 86-та минута.

До края на срещата Япония успя да вкара осми гол в мача, но той бе отменен поради засада.

Текст:Петър Манолов

Снимки:БТА