Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

”Играч от Англия дойде в ЦСКА”, пише вестник „Меридиан мач” на втора страница. Национал на Коморските острови се присъедини към ЦСКА. Това е 22-годишният Юсуф М’Чангама, който за последно е носил екипа на английския Олдъм. М’Чангама обаче е с френски паспорт, което може да му отвори пътя към ЦСКА. Именно липсата на европейско гражданство не позволи на друг тъмнокож футболист – сенегалецът Бадара Сене да остане в ЦСКА. Новият футболист е впечатлил треньорското ръководство на „червените” по видеозаписи. Младият М’Чангама играе като халф. За Олдъм е изиграл 22 мача с 2 гола. Преди това футболистът е бил част от Седан и Троа. За Троа има 24 двубоя и също 2 отбелязани попадения. Юсуф М’Чангама има и 5 официални срещи за селекцията на Коморските острови, които се намират в Индийския океан. Има огромна вероятност М’Чангама да играе в днешната контрола на ЦСКА срещу Светкавица, която е от 18 часа на стадиона в Етрополе. Очаква се в следващите дни още няколко футболисти да дойдат на проби при „червените”. Засега обаче от лагера на ЦСКА не искат да разкриват техните имена.
”Илиан Мицански се изсмя на ЦСКА”, пише още изданието. Националът Илиан Мицански се е изсмял на офертата на ЦСКА. Причината е ясна – неразбориите в клуба. Заради тях нападателят е отказал никак не лоша сума за родните стандарти. В момента Мицански е собственост на Кайзерслаутерн. „Лаутерите” обаче не искат да задържат голмайстора и заради това са готови да изсушат всяка оферта за него. Има обаче една подробност – германците желаят 300 000 евро за футболиста. През последните два сезона той игра под наем. Самият Мицански смята, че още му е рано да се връща в България и почти сигурно ще продължи кариерата си в чужбина. Към него има оферти от швейцарски и втородивизионни германски отбори. Той е готов да приеме всяка оферта от чужбина, но не и тази на ЦСКА. Интересно е да се отбележи, че до момента в кариерата си Мицански е отбелязал над 80 гола на професионално ниво, което го прави един от най-резултатните български нападатели. Именно заради това Христо Стоичков искаше да го ангажира в ЦСКА.
„Иван Бандаловски на финални преговори”, пише вестник „Меридиан мач” на втора страница. Капитанът на ЦСКА Иван Бандаловски води финални преговори с Шефилд Уензди за трансфера му в Англия. Както вече стана ясно, защитникът е много близо до преминаване при „кукумявките”, като за това призна и собственикът на клуба Милан Мандарич пред „Меридиан Мач”. В момента се уточняват последните детайли около бъдещия контракт. Бандаловски е съгласен да вземе 1,6 млн. евро за 4 години. Очаква се в касата на ЦСКА да влязат около 300 000 евро. През последните два сезона Иван Бандаловски бе един от най-добрите футболисти на „червените”. След напускането на легендата Тодор Янчев юношата на Левски дори получи капитанската лента. Постоянните скандали, в които се забърква името на Бандаловски и близостта с ръководството, настроиха феновете срещу него и в последните мачове той дори бе освиркван.

”Георги Илиев: ЦСКА във „В” група не е лош вариант”, пише вестник „7 дни спорт” на първа страница. ЦСКА при аматьорите няма да е краят на света, твърди Георги Илиев – Майкъла. Всички привърженици на червените се надяваха на сделка с Гриша Ганчев и отборът да продължи в „А” група. На този етап това се оказа невъзможно. Засега ЦСКА си е на „Титан” и се готви за участие в Европа. За Майкъла обаче не е изключен вариантът с фалит и започване на чисто от аматьорските групи.
– Може да се започне и от “В” група. Нов бюджет, нов ред в клуба и до 2 години пак в елита. Тези 5 милиона бюджет, които ще спестим, ще ги вложим в базите – коментира изпълнителният директор на червените за бъдещето на клуба. – Аз съм за всичко, което е добро за ЦСКА. В момента трябват поне 10 милиона бюджет, за да се оцелее. Никой вече не може сам да отделя такава сума. Няколко души трябва да са. Нека да видим кой може да помага, а не само да се живее на хранилка от ЦСКА. Всички обичат ЦСКА само с джоба. Затова аз не съм им удобен на тези. Защото знаят какъв ми е бизнесът, че работя с най-големите, какъв престиж имам и че не съм в ЦСКА за пари, а да спра изтичането им – каза още Георги Илиев-Майкъла.
”Лудогорец без две от звездите си в Шампионската лига”, пише още изданието. Със сериозни проблеми ще трябва да се справя Лудогорец в Шампионската лига. Двукратният първенец започва участието си в турнира от втория предварителен кръг, като в понеделник ще научи и съперника си. Тимът на Ивайло Петев обаче ще трябва да се справя без две от основните фигури в отбора. Това са Мирослав Иванов и Марселиньо. Дуото е с наказания от УЕФА заради червените си картони от миналогодишното издание на турнира. Преди 12 месеца шампионите отпаднаха от Динамо Загреб след 1:1 в първия мач и загуба с 2:3 на реванша в Хърватия. Марселиньо беше изгонен за два жълти картона, като вторият беше за много спорно положение, което беше разгледано като симулация от съдията Феликс Цвайер. По този начин бразилският плеймейкър ще пропусне първия двубой на своите от втория предварителен кръг. По-тежка е санкцията на Миро Иванов. Вторият капитан на шампионите няма да може да играе цели 3 мача. Деко, който беше сменен в края на мача в Загреб, скочи от пейката и напсува съдията заради дългото продължение, което даде, и заради това беше изгонен. По този начин Иванов ще може да играе най-рано в реванша от третия предварителен кръг. Всичко това при условие че Лудогорец елиминира първия си съперник.
”Сектор „Б”: Сидеров е дюнер националист”, пише вестник „7 дни спорт” на шеста стрница. Националният клуб на привържениците на Левски изпрати писмо до всички медии, в което се изразява позицията на фенклуба относно твърдението на Волен Сидеров, че сини привърженици прибират пари, за да създават безредици по улиците на София. Ето и цялото писмо без редакторска намеса: “Уважаеми дами и господа, НКП на Левски ви призовава да не се поддавате на внушенията, които Волен Сидеров от няколко дни се опитва на направи твърдейки, че участваме в престъпна организация за окървавяването на протестите в София. Това е абсолютно безпочвено твърдение, което е плод на шизофреничния мозък на дюнер националиста. НКП и всички организирани фракции от сектор „Б” абсолютно подкрепяме МИРНИЯ И СПРАВЕДЛИВ протест на българските граждани и се надяваме той да остане точно такъв. Действията на Сидеров показват, че именно той търси провокации и желае да окървави улиците чрез платени 95-килограмови „консуматори на пица”, които бяха показани преди ден по БНТ. Агресивното поведението на 121-вия депутат в парламента, по улиците и при президента също е аргумент в полза на тезата, че Сидеров търси провокацията. Още веднъж категорично заявяваме, че никой от нас не участва в платена схема за окървавяване на протестите. Това е факт, които е отлично известен на органите на МВР. Нещо повече – полицията знае много добре кои са платените провокатори по улиците. Те са именно посочените от БНТ хора, които от една седмица уринират върху сградата на Операта и не оставят хората в района на спокойствие. Уважаеми дами и господа, убедени сме във вашата интелигентност и няма повече да разсъждаваме по темата „Сидеров”, защото той не заслужава ничие внимание. Вярваме, че няма да се поддадете на внушенията на един болен мозък и ще продължите да отстоявате исканията си както го правите досега, защото в България трябва да се протестира срещу арогантността и лудостта в управлението, а Волен Сидеров и шайката му са изразител именно на тези състояния. В заключение ще кажем само, че ИГНОРИРАНЕТО Сидеров е плод на израстването на гражданското общество в България, а мястото на подобни болни мозъци е ПОД МАСАТА”.

”Христо Стоичков с ултиматум”, пише вестник „Тема спорт” на втора страница. Христо Стоичков е настоял футболистите на ЦСКА да си получат дължимото по най-бързия възможен начин. Той е поставил ребром въпроса пред когото трябва. Стоичков от 10 дни тренира отбора, като е гарантирал пред състезателите, че докато е при тях, всичко с парите ще е наред. Търпението на Христо обаче е на изчерпване, защото времето си минава, а нищо не се случва. На документи треньор на ЦСКА продължава да е Милен Радуканов, чиито договор изтича в края на месеца. Стоичков е имал идея да привлече на “Армията” няколко играчи от втория тим на Барса, който се състезава в Сегунда дивисион. Засега обаче този въпрос остава висящ, тъй като Христо не иска да води никакви футболисти, преди да е наясно какво ще е бъдещето на ЦСКА. Всички, които са на проби в момента, не са дошли по желание на Стоичков, но въпреки това той им е позволил да тренират с отбора.
”Стартираха процедура за български паспорт на Платини”, пише още изданието. Мишел Платини е напуснал лагера на ЦСКА в посока София в четвъртък сутринта и се е завърнал обратно при отбора в Етрополе към 19:00 часа същия ден. Причината? Лично Христо Стоичков е разпоредил да се стартира незабавно процедура по изваждането на български паспорт на бразилеца. Шефовете на ЦСКА на няколко пъти лъгаха, че започват подобни действия, но така и не направиха нищо. Сега обаче Стоичков е бил категоричен и затова е изпратил Платини в София, където нападателят е имал редица административни задачи, свързани с новия му паспорт. Той е оторизирал баща си да му изкара свидетелство за съдимост в Бразилия и да го изпрати тук. Това е единственият липсващ документ от големия набор от изисквания при подобна процедура. Думите на Любослав Пенев отпреди около два месеца, че Платини не може да получи български паспорт, тъй като има прекъсване на престоя си в България (б.а. – периода, в който игра за Динамо Букурещ), не отговарят на истината. Това не може да бъде причина, която да попречи на процедурата и от ЦСКА вече са я стартирали. Ако свидетелството за съдимост на Платини пристигне бързо от Бразилия, то може да се очаква, че до месец и половина той вече ще има двойно гражданство и ще може да играе за националния отбор. От лагера на ЦСКА в Етрополе потвърдиха пред “Тема Спорт”, че именно това е причината Мишел да напусне базата на отбора в четвъртък сутринта и да пътува спешно до София. Ако Стоичков подпише договор с червените, то именно Платини ще е новият капитан на отбора.
”Мартин Камбуров съди ЦСКА за три заплати”, пише вестник „Тема спорт” на трета страница. Новото попълнение на Локомотив (Пд) Мартин Камбуров призна пред Sportline.bg, че вече е завел дело срещу ЦСКА за неизплатени заплати. Бившият футболист на червените има да получава три месечни възнаграждения от “Армията”. “Да, вече съм завел дело срещу ЦСКА, дължат ми три заплати. Надявам се да си получа парите. Лошото е, че там не се знае ще ги има ли, няма ли да ги има повече”, заяви пред Sportline.bg Камбуров. Голмайсторът коментира и завръщането си в Локомотив (Пд), както и случващото се в отбора. “Щастлив съм, че се завърнах в Локо, чувствам се много добре. Познавам работата на треньора Александър Станков още от престоя му в Китай. Имам доста добри впечатления от него. Тренираме здраво, готвим се за новия сезон, от който очаквам сериозно представяне. Нямам претенции за капитанската лента, това не е от никакво значение за мен. И най-младият играч на отбора може да носи лентата, няма да има проблеми по този въпрос. Дори Христо Златински да бе останал в Локо, пак не се знаеше дали той щеше да е капитан”, коментира още нападателят.