Левски изтегли корави казахстанци

Отборът на Левски ще играе срещу Иртиш (Казахстан) в първия квалификационен кръг на Лига Европа.sport.bnt.bg

Първата битка е на 4-и юли в София, а реваншът – седмица по-късно, в Казахстан.

Останалите опоненти, които можеха да се изправят срещу Карвальо и компания, бяха Тетекс (Македония), Теута (Албания), Либертас (Сан Марино) и Силема Уондърърс (Малта).

Съперникът на Левски в първия квалификационен кръг на Лига Европа Иртиш Павлодар е вицешампион на Казахстан за 2012 година, а през настоящият сезон 2013 заема шесто място в класирането с 21 точки след 16 изиграни мача.

Победителят от двойката Левски и Иртиш Павлодар (Казахстан) ще играе срещу Широки Брег (Босна и Херцеговина) във втория квалификационен кръг на турнира по футбол Лига Европа. Левски или Иртиш ще бъде домакин на първия мач на 18 юни и ще гостува в реванша на 25 юли.

Това е Иртиш Павлодар

Клубът е основан през 1965 година и е петкратен шампион на страната, като последната си титла печели през 2003 година. Единствената си национална купа пък тимът взима през 1998 година. Иртиш има 8 мача в европейските клубни турнири, в които записва 2 победи, 2 равенства и 4 загуби. 2 от срещите са в квалификациите на Шампионската лига.

През миналия сезон отборът от Павлодар отстранява в първия квалификационен кръг полския Ягелония след 2:0 като домакин и 0:1 като гост, но във втория кръг отпада от грузинския Рустави след 0:2 у дома и 1:1 като гост.

В състава е малийският защитник Мамуту Кулибали, който през 2009/2010 игра за българския Черно море. 29-годишният Кулибали обаче е резерва, като има само един мач в първенството през този сезон.

Титулярен вратар е Вячеслав Котляр, а в защитата впечатления прави чехът Щепан Кучера, който е юноша на Спарта Прага и е несменяем титуляр. Сърбинът Предраг Говедарица, руснакът Алмир Мухутдинов и Игор Юрин са основни фигура в полузащитата, а голмайстор на тима е Павел Шабалин.

В атака старши треньорът Талгат Байсуфинов също така разчита на Улугбек Бакаев, който има 51 мача в националния отбор на Узбекистан, както и на 192-сантиметровия руснак Сергей Струков.

Фото:БТА