Стоичков няма да е треньор на ЦСКА, търси друг

Легендата Христо Стоичков няма да е новият треньор на ЦСКА, както беше обявено преди две седмици. Той усилено търси кой да го замени на поста, пише вестник “Тема Спорт”.

На 1 юли ще бъде обявено и името на наследника на Камата. В сряда ще се водят заключителни преговори с набелязания кандидат. sportni.bg
След това Стоичков ще остане само в ролята си на собственик на клуба. До намирането на нов треньор, той и щабът му ще водят контролите и подготовката.
Изданието твърди, че е почти напълно известно кой ще поеме отбора след 1 юли. Знае се само, че е “много известно име”, но кое е то не се съобщава.
В същото време, Камата се чуди с какво по-напред да се захване около управлението на клуба. Според вестник “Меридиан Мач”, обещаната помощ от Гриша Ганчев на този етап я няма никаква.
Босът на Литекс от няколко дни не преговаря с “Титан” за влизането в ЦСКА. А по това време перничаните с бясна скорост бутат “червените” в калта.
На “Армията” се чудят защо на клуба беше лепнат чутовният срам с доброволния отказ от участие в Европа. Самото заявяване за турнира щеше да доведе 80 хил. евро в касата на ЦСКА от наградния фонд на УЕФА.
Тези средства щяха да са достатъчни за изиграването на мачовете от първия кръг с Астана. Сега обаче “червените” ще гледат турнирите по телевизията, въпреки че можеха да участват.
Продължават и преговорите за купуването на лиценза на някой от новаците. Стоичков се е заел да увещава дългогодишния си приятел Христо Порточанов да му помогне да се вземе лицензът на Нефтохимик.
Всички останали варианти пропаднаха и само “шейховете” са спасителната сламка за “червените” в момента.
Въпреки цялата тази неяснота, Камата се опитва да направи и някаква селекция. Той е говорил за завръщането на Вальо Илиев в отбора.
Защитникът, който скоро ще стане на 33 години, е свободен агент, след като разтрогна с Волин Луцк. Неяснотата около случващото се на “Армията” обаче пречи и на преговорите по селекцията. Стоичков иска да върне и Емил Гъргоров, но ще му е много трудно.