ЦСКА няма цели за новия сезон

Българският всекидневник “Тема Спорт” потърси спортния директор на ЦСКА, Аспарух Никодимов, с надеждата той даде повече яснота около случващото се със столичния гранд.

Припомняме, че вчера от ЦСКА изпратиха писмо, с което заявявиха, че няма да участват в европейските клубни турнири тази година.sportni.bg

Запитан дали това означава, че клубът ще обяви фалит и ще се търси развитие чрез създаването на ново дружество през лиценза на друг отбор, Паро отговори:

“Адвокатите се занимават, аз не мога да дам отговор на тези въпроси, тъй като те не са от моята компетенция и лично аз не участвам в никакви разговори. Аз съм спортен директор, не съм юрист.

Нормално е да не участваме в евроурнирите. Виждате, че клубът е в такова положение, че в момента не можем да участваме. Сиуацията го налага и вярвам, че феновете ще проявят здрав разум”.

Никодимов обаче отказа да назове евентуален отбор, чрез който може да стане очакваното преобразуване на ЦСКА и създаването на ново дружество.

Все пак той подчерта, че до края на настоящата седмица ще има повече яснота по тези въпроси и добави: “Искам да призова феновете на ЦСКА да бъда търпеливи и да вярва в доброто бъдеще на клуба. Щом Христо е тук (бел.ред. Стоичков), можем да се надяваме на добри дни“.

Относно лятната селекция на тима Аспарух Никодимов заяви, че се работи по нея и има набелязани играчи, но подчерта, че Христо Стоичков ще дава изявления за футболистите на “армейците”.

На въпрос какви са целите пред тима от Борисовата градина за новия сезон, той сподели: “Още нямаме отбор, ние не знаем какво ще бъде. Какви цели да си поставяме. Нека се изчака още малко и тогава ще разберем кой какви цели ще има.

А и по принцип въпрос, свързан с целите на ЦСКА, е неуместен, тъй като и децата знаят какви са приоритетите на нашия клуб”.

Директорът на “червените” вярва, че отеглящите се собственици от “Титан” ще изплатят сумите, дължими на персонала преди да си тръгнат.

За финал Аспарух Никодимов бе категоричен, че бъдещето пред ЦСКА е светло: “Аз вярвам, че ЦСКА отново ще е тази сила, която всички познаваха в последните години.

Вярвам, че “Армията” пак ще събира много хора, вярвам, че за ЦСКА отново ще се говори с респект. Мога да кажа само едно – “дано”.