Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Тодор Батков признава:Левски са умрели патици, пише на първа страница вестник „7 дни спорт” . Собственикът на Левски Тодор Батков призна, че играчите на сините са умрели патици.
„Гледах мач на юношите. В него имаше хъс, битка, обяснения със съдията, сбиха се дори. Не че го одобрявам. Обаче пред тях първият отбор… прекалено академични са. Като изтребители изчезват след мача и особено след тренировка да си ходят на топло при жени, любовници и т.н. Това не е Левски и не може да е така – обясни Батков. Адвокатът категорично заяви, че не вярва неговите играчи да са загубили нарочно от Миньор на Герена преди десетина дни.
„Ей Богу, не вярвам. Минават ми някои неща през главата, но ще говоря след мача с Лудогорец. Имаме поправителен срещу разградчани. Ако бием, се връщаме в играта за титлата, ако не, не съм се предал, но няма да е добре. Общо взето, какво ли не съм преживял”, застрахова се Батков.
Бандата с допинга бие в Севлиево, добавя на водещата страница изданието. ЦСКА издрала до 1:0 в Севлиево срещу опашкаря Видима. Червените играха слабо, победния гол вкара Станислав Костов. Голямата радост на Стойчо Младенов обаче не бе толкова от победата,
а от завръщането на допингираните Тодор Янчев и Румен Трифонов. Двамата получиха временно право да играят, но има голяма вероятност това да им е единственият мач до края на сезона.
На 5 април има заседание на Спортния арбитраж, на което се очаква ново решение по случая след обжалването на БфС.
Черно море смачка Локо Сф 3:0, пише още изданието
Черно море се разправи с Локомотив София на „Тича” с 3:0. Головете за варненци вкараха Мирослав Манолов, Георги Божилов и капитанът Георги Илиев. Морето контролираше мача през всичките 90 минути, като не остави на червено-черните да създадат една смислена атака. Така ситуацията около оставането на Локо София в елита изглежда все по-трудна. Червено-черните са на незавидната 13-а позиция, само на 4 точки от зоната на изпадащите.

ЦСКА ги скъса с 9 точки, пише на първа страница вестник „Меридиан Мач”. ЦСКА продължи своя победен марш с 1:0 като гост на Видима и така се откъсна на 9 точки от основните претенденти Левски и Лудогорец. За „армейците” титуляр излезе капитанът Тодор Янчев, който не игра три месеца заради допинг.
Юношите на Левски и ЦСКА (род. 1996 ) пък се млатиха здраво в мача си на .Терена”, завършил 2:1 за “червените”. Фаул в 57-ата минута разпали скандала, който бе подхванат от Антон Митков (ЦСКА) и Валентин Стоев (Левски). При последвалото меле братът на левскаря Иван нахлу от резервната скамейка и ритна в главата паднал съперник. След това Иван Стоев се върна на мястото си. но там на земята го повали треньорът му Джеферски, бесен от гаменската му изява. Едва след намесата на полицията скандалът бе потушен. Реферът вдигна 4 червени картона.
Селтик почете своя Стан, добавя изданието на водещата страница. Феноввтв на шотландския гранд Селтик почетоха своя Стилиян Петров. Разболелият се от левкемия капитан на България и Астън Вила изкара 7г.в Глазгоу. „Никога няма да крачиш сам”, обърнаха се към него на „Паркхед” с рефрена от химна на Ливърпул.

Тази вечер се решава кой ще отпадне от битката за титлата, пише на първа страница вестник „Тема спорт”
Левски u Лудогорец излизат тази Вечер от 19:30 часа на „Герена” в мач, който може да даде отговор на доста неизвестни в битката за титлата. Ако някой от двата отбора напусне терена победен, то на практика отпада от спора за първото място, предвид факта, че ще изостава от лидера ЦСКА на 9 точки в кръга преди края на първенството. Червените стигнаха до този аванс пред Левски и Лудогорец след победата си с 1: 0 над Видима в Севлиево.
Равенство на „Герена” пък вероятно ще прати сините на 5-о място 8 класирането, предвид очакваната победа на Литекс във Враца днес. При поделени точки 8 дербито тази вечер Левски и клубът от Разград ще изостанат на 8 пункта от върха и ще направят шампионската си мисия много трудно осъществима.