Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
Ботев е в Европа !, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Пловдивският Ботев ще защитава честта на България в Лига Европа на мястото на позорно отказалия се ” ЦСКА. Това съобщи УЕФА със специален факс до „жълто-черния” клуб.
„Канарчетата” ще срещнат казахстанския А стана в първия предварителен кръг на Лига Европа, като мачовете са на 4 и 11 юли Това е първо участие на Ботев в евротурнирите от 17 г Отстранят ли казахите „жълто-черните” ще срещнат босненския Жрински мостар.
След безобразията на „Титан” евро-централата бе изправена пред необикновен казус и обяви, че ще вземе решени в рамките на три дни. Непрекъснатите разговори на шефа на БФС Боби Михайлов с УЕФА обаче явно са дали резултат.
ЦСКА остава на “Титан” Стоичков поискал да напусне, Гърнето обещал да плати, продължава на първа страница футболният ежедневник. Единият от собствениците на ЦСКА – Иво Иванов, заби звучен шамар на „червена” България. Той официално Призна. че сделката за ЦСКА с Гриша Ганчев е пропаднала и ”Титан'” остава едноличен собственик на клуба.
„Ние сме собствениците на ЦСКА. Питайте Ганчев защо се отказа”, каза Иванов. „Въпросът с фалита не стои на дневен ред. Започваме в „А” група, а в Европа няма да играем. Заради това може да ни накажат за 1 г. Ще намалим бюджета, заплатите, целите”, допълни той.
Треньорът на ЦСКА Христо Стоичков напусна бесен „Армията след мача със Славия (1:3). Той бе обещал да даде пресконференция, но не го стори и заяви единствено: „Скоро ще кажа какво ще правя. Има хора, които са готови да помагат”. По информация на „Меридиан Мач” Стоичков е искал да обяви, че напуска, но Гърнето го е разубедил с обещанието, че до 11 часа ще плати на играчите.
Левски не успя да бие слабак Левски не успя да победи втородивизионния австрийски Матерсбург. „Сините” стигнаха само до 1:1 във втората си контрола в Линдабрун. Гола за тима на Николай Митов вкара Базил де Карвальо след перфектна асистенция на Гари Родригес. През второто полувреме Морц изравни след безумен гаф на юношата Деян Иванов. В последната минута друга груба грешка на друг „син” юноша лиши тима от победа. Тодор Чаворски довкара топка на Силва, която и без това влизаше в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради засада.

Венци Живков: Искаме в “А” окръжна Червените готови и на вариант “В” група, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков е внесъл писмо в БФС, с което клубът официално иска да играе в “професионалните футболни групи, “В” група или “А’ окръжна група”. Собственикът на червените Иво Иванов се включи в тона: “Ще занижим целите през следващия сезон. Сделка с Гриша Ганчев няма. Никой не иска ЦСКА”.
БФС отне спешно лиценза на ЦСКА УЕФА прави комисия да разследва червените
Лицензионната комисия на БФС е спряла ЦСКА да играе в Европа, отнемайки червения лиценз за евротурнирите, разкри “7 дни спорт”!
Това е причината президентът Борислав Михайлов да успее да издейства място на Ботев Пд в Лига Европа. В УЕФА пък експресно е създадена комисия, която да разследва случая “ЦСКА”. От Нион са препоръчали на БФС да отнеме лиценза на армейците и за вътрешното първенство заради гафа от понеделник.
От Нион плашат Боби: Спазвай законите Президентът на БФС Борислав Михайлов е бил предупреден в понеделник от хората на УЕФА, че клубът, направил цялата европейска организация за смях с неявяването си на жребия, трябва да бъде наказан сериозно. “Достатъчно е БФС да спазва своите закони и този клуб ще понесе необходимото наказание. Този път!”, са заявили в прав текст хората на Платини.
Те намекнали още на Михайлов, че ще е голям проблем за БФС и целия ни футбол, ако вземе решение за ЦСКА отново съобразявайки се с политическите настроения. Припомняме, че през 2008 година армейците не бяха изхвърлени от “А” група заради застъпничеството на тогавашния премиер Сергей Станишев, при чието правителство бе разрешено на Александър Томов да извърши своеволията си, довели по-късно до фалита на “Кремиковци” и отнемането на лиценза на ЦСКА.
В Лицензионната комисия вчера се шушукаше, че този път Михайлов няма да бъде застъпник на армейците, защото ще изгори той.
Ако ЦСКА остане в елита, УЕФА ще изпрати хора от своята лицензионна комисия, които ще поставят централата ни под мониторинг.