Полуфинал номер 1 – дербито на Южна Америка

“Бразилия – Уругвай е дерби. Според някои дори по-ожесточено от битките ни с Аржентина”. Темпераментните думи принадлежат на вратаря на “Селесао” Жулио Сезар.

Днес предстои първият полуфинал от турнира за Купата на Конфедерациите, който ще противопостави именно тези два южноамерикански колоса. Трите гиганта на горещия континент – Бразилия, Аржентина и Уругвай, са единствените тимове, печелили Световно първенство. Нещо повече – “урусите” го правят в дебютното издание на турнира, а “златистите” са рекордьор по титли – цели пет.sport.bnt.bg

Наставниците на двата отбора – Луис Фелипе Сколари и Оскар Табарес ще могат да заложат на най-добрите си футболисти. За “Селесао” ще блестят Неймар, Фред, Марсело и компания, а най-вероятно Хълк отново ще бъде предпочетен пред звездата на ПСЖ Лукас Моура.

Бомбастичното нападателно трио – Суарес, Кавани и Форлан пък отново ще трови живота на “златистите” бранители. Единствената въпросителна пред синьо-белите е свързана с Андрес Скоти, който си изкара глупав червен картон срещу Таити в груповата фаза на надпреварата. Очаква се неговото място ще заеме бранителят на Атлетико (Мадрид) Диего Годин.

Битката в Бело Хоризонте стартира точно в 22:00 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ 1 и Sport.bnt.bg. Коментарното студио пък е с начален час – 21:00.

Утре зрителите на националната телевизия могат да станат свидетели на друг уникален полуфинал – европейският сблъсък между Италия и Испания.

Фото: БТА

Автор: Иван Атанасов