Добричлия от школата на Литекс се завърна в Добруджа

Двама състезатели на Литекс и един юноша на ЦСКА се присъединиха от вчера към отбора на Добруджа. Двете нови попълнения в състава на “жълто-зелените”, които идват от Литекс са Кристиян Петков (на снимката) и Александър Конов. Кристиян е с атакуващи функции, роден е в Добрич и е рожба на Добруджа, а Конов е вратар и за последно е играл като преотстъпен във Видима-Раковски (Севлиево).
На проби от вчера е и 21-годишният халф Владимир Бахъров, който е рожба на школата на армейците. Играл е в Академик (София) и миналата година в Нефтохимик.
Кристиян Петков още няма навършени 19 години. В началото на годината, когато Христо Стоичков беше начело на Литекс, привика добричлията в първия отбор. Нападателят бе голмайстор на старшата възраст на ловчанлии. Освен това Петков е и юношески национал на България.
Александър Конов е на 19 години, роден е в Русе. Започва да се занимава с футбол едва на 12 години, в ДЮШ на Дунав (Русе), като отначало е играл като нападател. Любопитно е, че преди футбола е тренирал спортна гимнастика и е носител на два сребърни медала от републикански първенства през 2003 и 2005 год. на халки.
Утре Добруджа ще изиграе първата си контрола от лятната подготовка. Избраниците на Ради Вардаров ще премерят сили със състава на Светкавица. Мачът е в Търговище от 18.00 часа.