Един от първите треньори на Стенли в Монтана: Ще излезе с чест от тази битка

Хората подмятаха, че съм го взел заради приятелството ми с баща му, но той доказа качествата си, допълва Боян Гергов

Боян Гергов е треньорът, наложил Стилиян Петров в “А” група. Именно той стоял зад гърба на младия футболист още през 90-те години. Още когато го пуснал в първия състав на Монтана някои почнала да роптаят, че Стилиян Петров се ползва с връзки. Боян Гергов и Альоша Славчев, таткото на Стилиян, са близки приятели.БЛИЦ

“Наистина имаше подмятания, защото с баща му сме стари приятели, играли сме заедно. Хората говореха, че съм взел Стилиян в първия отбор, защото съм дружка с татко му. Аз обаче виждах в него качества, които той успя да защити за в бъдеще. От 24 часа 20 мислеше за футбол. Той е с благ и същевременно силен характер. Стилиян ще излезе с чест от тази битка, най-важната за него”, заяви Боян Гергов.

“Във всички мачове се раздаваше на 100 процента, направи силен двубой със Славия, даже отбеляза гол. След това премина в ЦСКА и от там в Шотландия, а сега е в Астън Вила. Съвсем закономерно стигна до капитанската лента. Пасва му английският футбол и закономерно се наложи”, добави още бившият треньор на Стенли в Монтана, който завърши с окуражителните думи: “Стенли, искаме да се оправиш и скоро да те видим на терена.”

Емил Цанински е помощник треньор на Гергов от времето, в което играе Стилиян Петров, а Монтана е в “А” група. “Още на 16 години заигра като титуляр, Боян Гергов беше треньор, а аз му бях помощник. Ние бяхме хората, при които заигра в “А” група. Играеше редом до настоящия треньор Наско Атанасов, Ангел Червенков, Саид Ибраимов, Румен Панайотов. Стилиян беше на годините на техните деца, невероятно момче. Той е страшен характер. Подкрепих го, вярвам, че той ще успее да се пребори. Има излекували се, той е невероятно силен характер, ще намери сили да изиграе най-важния си мач”, заяви Цанински.

“Той беше най-упоритото дете, обичаше футбола. Имаше моменти, когато на нас ни беше тежко, но той беше един от тези, които намираше време и начин да ни разсмее”, допълва бившият футболист и лидер на Монтана, а сега шеф в клуба – Румен Панайотов. Децата от школата на клуба и фенове също вдъхнаха увереност на Стенли, всички от родния му град пожелаха бързо оздравяване и да се върне на терена./БЛИЦ

БЛИЦ СТИСКА ПАЛЦИ НА СТЕНЛИ И СИЛНО ГО ПОДКРЕПЯ В ТОЗИ ТРУДЕН МОМЕНТ!