Стоичков нехае за бягствата, вярва в нов ЦСКА

Кандидат-собственикът на ЦСКА Христо Стоичков е оптимист за бъдещето на тима. Поне такава информация разпространи Дарик.

В момента Камата е в Испания и очаква началото на следващата седмица. Тогава би трябвало да получи “червените” изчистени от дългове. Поне така обещаха от “Титан”. sportni.bg
Този вариант е възможен само при купуване на лиценза на Нефтохимик. Според информациите от днешната преса, събира се 1 млн. лв. за тази цел.
Иначе по всичко изглежда, че преговорите с бургазлии са приключили успешно и още следващата седмица всичко ще се официализира.
Феновете на “шейховете” не са особено обнадеждени от идеята. Техният отбор ще вземе лиценза на Чавдар Етрополе и пак ще играе в “Б” група при този вариант, а новият ЦСКА ще прибави 1923 отзад на името си.
Заради предстоящото купуване на лиценза на Нафтата Христо Стоичков не е притеснен и от разбягването и разпродажбата на основните футболисти на “червените”.
В момента има само 13 играчи, а повече от половината от тях са юноши. Камата имал готов списък с имена, които ще ангажира веднага, след като встъпи във властта.
Нищо чудно сред тях да има някои от звездите на Литекс, а Гриша Ганчев да помага, макар и в сянка и неофициално.
Заради малката бройка налични футболисти ЦСКА няма да води тренировъчен процес до понеделник. До тогава “последните мохикани” са пуснати в почивка.
Същия ден Камата идва от Испания и ще има продължителна среща с Димитър Борисов и Иво Иванов, след която окончателно ще е ясно ще го има ли ЦСКА, или ще се затрие.

Индикациите обаче са повече от положителни към този момент. Трябва обаче тежката си дума да каже и БФС и да позволи сливането на двата клуба