Батков: Все си мислех, че има дъно, но…

“В Левски ще мислим задължително за поне един централен защитник, може да има и двама”, каза днес в отговор на въпрос във Варна собственикът на Левски Тодор Батков.

В коментар за новия треньор на Левски Славиша Йоканович Батков каза, че той е победител, все пак е водил три години отбори – две години Партизан, а последната клуб от Тайланд. Според него новият треньор се отличава със силен характер и както се казва е малко чешит, изслушва всички, но прави това което е решил, в което вярва и в което е убеден и това по думите му също е хубаво. “Мисля, че е добро решение,” посочи Батков.sport.bnt.bg

Той допълни, че се е работило по три варианта.

“Единият беше бомбастичен вариант и аз лично в неделя разговарях с въпросния треньор, който е световно име, но след това преценихме със Сираков, че все пак е прекалено. Ние пред себе си и за себе си сме велик клуб, но има все пак някои стандарти”, заяви собственикът на “сините”.

Батков взе отношение и по въпроса с предстоящия бойкот на феновете, които най-вероятно няма да посетят дербито от първия кръг на “А” група между Левски и Ботев (Пловдив) в града Под тепетата.

“Това вече е прекалено, и аз искам да бойкотира и няма да платя заплатите другата седмица. Какво ще се случи? Да, аз бойкотирам. Мисля, че това е прекалено – ще определят стюарди, които ще блокират сектора, едва ли не да не допускат някой, който си у купил билет да влезе. Малко е прекалено”.

Президентът на “сините” призна, че още не се е отърсил от загубата от Иртиш.

“Все си мислех, че може да има дъно, но то е като с майка България – всеки път като изпратим правителство си казваме повече няма накъде да пропадаме”.

“Просто такова чудо не е имало. Първи предварителен кръг от азиатски отбор, формално се води в турнирите на Европа, но географски Казахстан се намира в Азия. Говорим за най-популярния клуб в България, за един от средноевропейските грандове, какъвто е Левски и в един момент…това е, няма какво да кажа повече”, завърши Батков.