Апоел (Тел Авив) победи Берое под Аязмото

Носителят на Купата и на Суперкупата на България Берое (Стара Загора) претърпя тежко поражение в първата среща от втория кръг на турнира Лига Европа. Беройци бяха сразени с 1:4 на собствен терен от Апоел (Тел Авив) и реално приключи с участието си в континенталните турнири. Срещата започна по възможно най-кошмарния начин за домакините и след 10 минути игра те вече изоставаха с 0:2 заради грешките на вратаря Иван Караджов и след това на Владимир Зафиров.sport.bnt.bg

В 5-ата минута Караджов тръгна да чисти топката с крак напред и я прати право в краката на Лукас Саша и бившия футболист на ЦСКА от 30 метра прехвърли Караджов за 0:1. Само след 4 минути Горнада намери в добра позиция Дамари, той елиминира елементарно Зафиров и сам срещу Караджов без проблеми вкара за 2:0. След гола гостите от Израел, които са в ранен етап на подготовката си, свалиха оборотите и от това се възползваха беройци. Домакините тръгнаха по-смело в атака, в продължение на 20 минути привидно владееха инициативата, а Бранко Илич веднъж се наложи да спира топката пред голлинията. В 25-ата минута Венцислав Христов върна едно попадение след пробив и пас на на Пламен Крумов, който стигна до аутлинията и върна топката към Христов, който от близо намали.

Първите 10 минути на второто полувреме носеха дъха на ентусиазъм за домакините и те можеха да се върнат в мача, ако Владимир Зафиров след центриране от корнер беше вкарал с глава. Малко след това обаче- в 54-ата минута Лукас Саша проби през центъра и пусна топката към Дамари, който я пое на точката за изпълнение на дузпа. Оттам нападателят на Апоел ТА без проблем я прати зад гърба на Караджов. В 61-ата минута Итай Шехтер нанесе решителния удар в мача, отбелязвайки четвърти гол. Той тръгна зад центъра на терена, а телевизионните повторения след това показаха, че сръбските съдии са си свършили перфектно работата. Шимон Харуш пусна пас от дълбочина, Шехтер избяга половин терен и сам срещу вратаря пак вкара за 1:4. След четвъртия гол интригата напрактика свърши, като Шехтер още на два пъти можеше да вкара пето попадение във вратата на Караджов.

Берое (Стара Загора)- Апоел (Тел Авив, Израел) 1:4 (1:2)

Голмайстори:

0:1 Лукас Саша 5

0:2 Омар Дамари 9

1:2 Венцислав Христов 25

1:3 Омар Дамари 54

1:4 Итай Шехтер 62

Стадион: Берое: 11 000 зрители

Състави:

Берое: Иван Караджов, Здравко Илиев (63- Иван Горанов), Борислав Стойчев, Владимир Зафиров, Веселин Пенев, Елиаш да Силва, Пламен Крумов, Игор Джоман (58- Амир Саюд), Давид Каядо, Георги Андонов, Венцислав Христов

Апоел (Тел Авив): Даниел Амос, Орел Дгани, Бранко Илич, Юрген Колин, Шимон Харуш, Брайън Герзичич, Ройе Горнада (82- Шай Абутбул), Итай Шехтер, Израел Загури (67- Хамзи Сафури), Омар Дамари (74- Салим Тоама)