10 000 на “Армията” не стигнаха на новия ЦСКА за победа

ЦСКА и Локомотив Пловдив завършиха 0:0 в среща от първия кръг на “А” футболна група.

10 000 зрители дойдоха на стадион “Българска армия” да подкрепят ЦСКА в първия официален мач на отбора след напускането на бившите собственици от фирма “Титан”.sport.bnt.bg

“Червените” фенове искаха да видят и новата формация на любимия си отбор, набързо сформирана от завърналия се на треньорския пост Стойчо Младенов. Двубоят не впечатли със сериозни футболни достойнства, като двата отбора се надлъгваха и дебнеха за грешка в противникова отбрана. “Червените” имаха някои претенции към съдийството, като първата бе за неотсъдена дузпа за нарушение срещу Марсиньо в средата на първата част. Малко след почивката пък страничният съдия спря голова атака на ЦСКА, вдигайки несъществуваща засада на същия Марсиньо.

Преди почивката най-добрата възможност за гол се откри пред Антон Карачанаков от ЦСКА, който със силен удар от 25 метра нацели напречната греда. В 60-а минута отново Карачанаков бе близо до гола, след като се освободи от опеката на Йордан Тодоров, но ударът му по тревата спря във външната част на мрежата. В 77-а минута гредата за втори път спаси вратата на Локомотив, след като Марсиньо стреля прецизно от фаул, но вратарят Йордан Господинов със сетни усилия отклони топката в гредата и спаси сигурен гол. В добавеното време отново Антон Карачанаков се озова на добра позиция, но вратарят Господинов бе на мястото си и спаси.