Абсолютен дебютант шокира шампионите на старта

Фото:БТА

Новакът в “А” група Любимец хвърли бомбата, като победи с 1:0 защитаващия титлата си отбор на Лудогорец.

Скромният отбор на Любимец бе напълно равностоен на скъпата селекция на разградчани и със себераздаване и всеотдайност успя да стартира сезона с три точки.

Абсолютните дебютанти в “А” група от Любимец започнаха вдъхновено и още в 10-а минута откриха резултата. Юношата на ЦСКА Самир Аясс бе оставен непокрит в наказателното поле и реализира с удар от въздуха след колективна грешка в защитата на Лудогорец след изпълнение на корнер.

На почивката старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев направи две смени в опит да освежи атаката на своя отбор, но не се получи. “Зелените” бяха по-активни през второто полувреме, но трудно стигаха до добри положения за гол.  В 73-а минута Лудогорец остана с човек по-малко след червен картон за Козмин Моци, даден за фаул на границата на пеналта срещу откъсващия се Георги Чакъров.

В намален състав играчите на Лудогорец не намериха морални сили у себе си да стигнат поне до точка и напуснаха с наведени глави терена на Любимец.

Любимец – Лудогорец – 1:0 (1:0)
голмайстор: 1:0 Самир Аясс 10
стадион: Градски
зрители: 1500
главен съдия: Георги Димитров
червен картон: Козмин Моци (Лудогорец) 73
жълти картони:
– Любимец: Мирослав Будинов, Славчо Шоколаров, Цветан
Димитров
– Лудогорец: Ешпиньо, Йордан Минев

Любимец: Цв.Димитров, Панов, Николов, Копаранов, Величков, Т.Колев, Аясс (77-Шоколаров), Тевия (82-Н.Колев), Огнянов, Будинов (57-Мунин), Чакъров

Лудогорец: Стоянов, Шоко, Минев, Мантула, Моци, Златински, Ешпиньо (54-Ернандес), Марселиньо, Бакалов, Абало (46-М.Иванов),Кишада (46-Безяк