Преглед на водещите новини в спортните медии (България


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Неделята на Неделев съсипа Левски Неделев герой с 2 фамозни гола, Родригес с червен картон, пише на първа страница вестник “Меридиан мач/”. Ботев (Пловдив) започна мощно сезона в „А” група и победи с 2:1 Левски в супердербито от първия кръг. Гари Родригес даде ранен аванс на „сините”, но в 35-ата минута холандецът получи директен червен картон за удар без топка по бранителя на Ботев Веселин Минев.
След почивката изгряващата звезда на „канарчетата” Тодор Неделев вкара два фамозни гола. Той изравни първо в 57-ата минута след брилянтна солова акция по десния фланг.
В 75-ата минута халфът направи обрата пълен с убийствен прехвърлящ диагонален удар.
На стадиона не влезе нито един фен на Левски от София, като имаше само един транспарант „Срам ни е да ви гледаме”.
И без да са на стадиона, столичните фенове създадоха проблеми Феновете на Левски удържаха своето обещание за бойкот на мача с Ботев (Пд). На трибуните на стадион „Христо Ботев” влязоха точно 9 привърженици, явно от града, които не бяха наясно с плановете за бойкот на срещата. Те бяха подканени от стюардите от София да напуснат трибуните, но така и не го сториха. Все пак нито един фен от София не влезе на трибуните, а там имаше само един транспарант – „Срам ни е да ви гледаме!”.
В средата на първото полувреме обаче въпреки отсъствието на „сините” фенове на стадиона се стигна до напрежение. Голяма част от „жълто-черната” агитка излезе на спринт извън стадиона, а минута по-късно натам се втурна и почти цялата налична полиция. По-късно стана ясно, че фенове на Левски някак са се озовали точно зад сектора с най-крайни привърженици на Ботев (Пд). Предполагаше се също така, че на стадиона е имало привърженици и на Локо (Пд). До по-сериозни инциденти обаче за щастие не се стигна, заявиха от полицията.
Топчо: Сигурно ще има наказание за Родригес Помощник-треньорът на Левски Елин Топузаков, който водеше „сините” в дербито срещу Ботев (Пд), честити победата на „канарчетата” и разкри, че днес ще стане ясно дали ще влезе в щаба на сръбския наставник Иоканович.
„Честитя победата на отбора на Ботев . Те искаха до последно да търсят гола. Ние допуснахме грешки, но можехме да се възползваме и от техните. Хвърлихме доста физически сили, но Ботев реализираха положенията си. Ботев е много добър отбор и с човек по-малко е трудно да ги матираш. Дори и с 11 човека мисля, че физически можехме да не издържим. Тактиката ни беше предпазлива. Поведохме в 6-ата минута, но отборът на Ботев ни обърна. Предполагам, че ще има наказание за Гари Родригес. Знаете, че такива постъпки в отбор като Левски са недопустими. Излязох с нова двойка централни защитници в лицето на Орлин Старокин, Станислав Ангелов, тъй като те са по-повратливи, а Ботев нямат изявен централен нападател и мислех да компенсираме липсата на таран. Не знам дали ще остана в състава на Иоканович. Ще имаме среща на „Герена” за бъдещето ми”, коментира Топчо.

Ботев разкова Левски с 2:1 Тодор Неделев сам обърна 10 в сини фланелки, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Ботев Пд разкова Левски в дербито на първия кръг на “А” група и потегли с победа в новото първенство. Канарите биха с 2:1, но сините трябва да са доволни, защото буквално се отърваха, след като можеше да паднат с много по-изразителен резултат. В герой за домакините се превърна Тодор Неделев, който вкара и двата гола и даде тон за обрата. Единственото попадение за Левски отбеляза Гари Родригес.
Сините започнаха добре мача и поведоха още в 5-ата минута след гол на Гари Ропригес от близо 30 метра След това обаче холандецът направи огромна простотия и си изкара червен картон за удар без топка срещу Веселин Минев. Въпреки натиска си Ботев не върна гол до почивката.
През втората част Тодор Неделев се развихри и буквално сам би сините. В 57-ата минута младокът навърза трима играчи на Левски и от малък ъгъл вкара за 1:1. В 75-ата Неделев прехвърли елегантно Пламен Илиев за 2:1.
Най-после Лудогорец изрита Петев Лудогорец уволни треньора си Ивайло Петев ден след позорната загуба от Любимец с 0:1. Вчера по обед шампионите обявиха, че Петев вече няма да ги води, след като бе 3 години на поста.
Причина за уволнението на 38-годишния треньор са двете поредни загуби – с 1:2 от Слован в Шампионската лига и с 0:1 от Любимец.
В реванша срещу словаците от Шампионската лига отборът ще бъде воден от помощника на Петев Георги Дерменджиев.
Новият треньор на Лудогорец ще бъде Стойчо Стоев. Той ще дебютира срещу Черноморец през уикенда.
Славия скача за трите точки Берое излиза на Овча купел с променен състав
Славия приема Берое в последния мач от първия кръг на новото първенство. На Овча купел искат да стартират сезона със задължителна победа, която да даде възможност да тима да преследва по-високи цели през настоящата кампания.
Както е известно, след раздялата с Вили Вуцов на Овча купел обявиха, че сменят стратегията и занапред ще залагат главно на млади и перспективни футболисти, както и на по-опитни, около които юношите да израстват. В дните
преди двубоя собственикът Венци Стефанов е наредил на своите на всяка цена да спечелят трите точки.
Треньорът на Славия Асен Букарев ще заложи на схема 4-2-3-1. На върха на атаката ще действа бразилецът Невес, а малко зад него ще оперира Христо Янев. По двете крила пък ще вършеят Галин Иванов и Милен Василев. Добрата новина за наставника на белите е, че няма контузени и наказани футболисти.
След тежката загуба от израелския Апоел вероятно треньорът на Берое Петър Хубчев ще направи няколко промени в състава за гостуването в понеделник на Славия в първия кръг от шампионата. Извън състава на заралии продължава да бъде португалецът Алберто Лоузейро. Въпреки че травмата му вече отшумя, Хубчев не иска да рискува здравето на един от най-добрите си футболисти. Защитникът Борислав Стойчев пък изтърпява наказание от една среща заради червения картон, който получи в мача за Суперкупата на България срещу Лудогорец.
Треньорът на заралии Петър Хубчев ще заложи на традиционната схема 4-5-1 срещу Славия. Алжирецът Амир Саюд ще започне титуляр за сметка на Елиаш да Силва, освен него в халфовата линия ще играят Джоман и Андонов. Давид Каядо е опция за десен халф, а по лявото крило ще започне Иван Горанов, атаката ще води исканият от израелския Бейтар Венци Христов.
Последният мач между двата отбора завърши с победа за Славия с 2:1.

Стойчо Стоев поема Лудогорец Стойчо Стоев е фаворит да поеме Лудогорец, разбра “Тема Спорт”. Вчера Ивайло Петев бе освободен от поста си. Реваншът със Слован Братислава ще бъде воден от неговия досегашен помощник Георги Дерменджиев. Дебютът на Стойчо Стоев се очаква да е в събота, когато шампионите приемат Черноморец в Разград. Той обаче ще присъства на стадиона още на двубоя със словаците в сряда.
Стоев през миналия сезон води за кратко Миньор Перник и Монтана, като и двата отбора изпаднаха. За треньорския пост в Лудогорец е чакал Христо Стоичков. На 99 % обаче е сигурно обаче, че договор с клуба ще подпише Стойчо Стоев, който е чакан на днешната тренировка на зелените.
Сираков: Глупост на Гари реши мача Спортният директор на Левски Наско Сираков заяви, че ако Гари Родригес не е бил получил глупав червен картон, то сините са щели да стигнат до успеха. “Това бе една глупост от страна на Гари, която реши срещата. При всички положения до този момент контролирахме мача. Мисля, че през второто полувреме щяхме да имаме повече шансове, както се развиваше срещата. Ботев действаше много организирано, а и освен това има много добри изпълнители. Така че с десет човека ни беше трудно, фатална ли е загубата?! Та първенството сега започва. Въпросът е оттук нататък какво ще направим. Надявам се с новия треньор начело да градим малко по малко и да постигаме победи. В края на сезона Левски ще е там, където заслужи с играта си. Интересува ме да играем от мач на мач по-добре. Ако трябва да бъда честен – не мога да не бъда доволен от отбора. Още един път казвам, че невероятната глупост на Гари наклони везните в ползва на Ботев. Мисля, че единайсет на единайсет никога нямаше да загубим този мач. Ще водим разговори с всички футболисти. Казах, че е нормално играчите да са в тази психологическа дупка след тези шамари, които изядоха в последните два месеца. Срещу Ботев видях Левски, който иска да играе футбол и да спечели. Мисля, че можеше и да го направи. Все още не знам на какво мнение е новият старши треньор Славиша Йоканович за двубоя, тъй като не сме говорили”, каза Сираков. Той допълни, че повече няма да гони играчи. От първия тим вече бяха отстранени Владимир Гаджев и Даниел Димов. “В момента разполагаме със 17 играчи. Така че няма да освобождаваме още. Трябва да привлечем футболисти. Когато има развитие, ще ви уведомим”, завърши Сираков.
Фенове налетяха на Майкъла Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла изгледа от ложите на „Армията” мача срещу Локо Пд в събота. Той застана пред камерите след двубоя, но докато говореше, бе нападнат словесно от фенове на армейците. Привържениците го засипаха с обиди и въпроси от рода на „Къде е сектор Г” и “Нали щеше да си тръгваш”. Майкъла бе обещал, че ако терените за децата и сектор Г не са готови до края на месец май, той ще си подаде оставката. Илиев отговори на феновете с думите: „Аз съм си тръгнал. За сектора нямаше пари. Всяко нещо се прави с пари, престанете с тези въпроси. ВИП ложата е лицето на ЦСКА, а сектор Г трябваше да е готов през март месец, но парите за него отидоха за лиценза на клуба! Отборът изигра добър мач предвид факта, че се събра едва преди три-четири дни. Най-важното нещо е, че ЦСКА съществува и стадионът отново се напълни. Трябва да благодарим на публиката, тя направи атмосферата”, коментира Майкъла, за когото явно ВИП ложата е по-важна от сектор Г.