Разграбиха билетите за бенефиса на Стенли

Изключителен интерес към билетите за бенефиса на Стилиян Петров демонстрират феновете в Шотландия. Както е известно, шоумачът в чест българина ще се проведе на стадион “Селтик Парк” на 8 септември.

Месец и половина преди това са останали непродадени само около 700 билета. В ложите и в престижните сектори вече няма празни места. Великите Рой Кийн и Джон Барнс ще излязат на терена. Двамата ще носят екипа на отбор от легенди на Селтик, поканени от доскорошния капитан на националния отбор на България. блиц

Петров се отказа от футбола през май, след като от 16 месеца се бори с остра левкемия. Други звезди, които се чакат за мача, са Хенрик Ларсон и Любомир Моравчик – от страната на легендите на Селтик. Вероятно ще има покани и за български футболисти, приятели на Стилиян.

Няма как да играят действащи национали, защото на 6 и 9 септември те срещат Италия и Малта в световни квалификации. Но е доста вероятно сред имената на Световните звезди за шоумача да са Димитър Бербатов, Мартин Петров и Красимир Балъков.

Барнс и Кийн познават Стилиян от времето си в Селтик. А великият Барнс, печелил два пъти наградата за най-добър играч в Англия по времето, когато правеше чудеса с екипа на Ливърпул, е нещо като откривател на Петров за британския футбол. Той бе мениджър на Селтик и, заедно с тогавашния спортен директор Кени Далглиш, привлече Стилиян в отбора през 1999 г.

Събраните средства от благотворителния мач на 8 септември ще бъдат дарени за битката срещу левкемият