Всичко или нищо – Лудогорец излиза за историческа победа в Шампионската лига !

Всичко или нищо – с тази мисъл днес от 20:30 часа Лудогорец илиза в среща – реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу Слован (Братислава), която ще се играе на “Лудогорец Арена”.sport.bnt.bg

Положението в българския щаб изобщо не е розово. Отборът допусна нелепа загуба с 1:2 като гост в първия мач, след като водеше с гол аванс и човек повече до 82-ата минута. “Орлите” не успяха да спечелят и Суперкупата на България, а в първия кръг на “А” група записаха нов срамен крах – срещу новака Любимец. Това логично доведе до треньорска рокада – досегашният наставник Ивайло Петев бе уволнен, а мястото му зае опитният Стойчо Стоев.

Новият спец обаче, започва работа през следващата седмица, а тази вечер “орлите” ще бъдат водени от Георги Дерменджиев. Очаква се спортно-техническият щаб на шампионите да направи редица промени. Мишел Платини, който се контузи в словашката столица все още не е възстановен напълно и на мястото му ще се появи Роман Безяк. Наказанието на Марселиньо изтече и халфът отново ще бъде свръзката между защитния вал и атаката. Това означава, че националът Христо Златински ще остане на резервната скамейка. Най-вероятно към него ще се присъедини и испанеца Даниел Абало, за сметка на Мишо Александров.

Гостите, от своя страна, няма да разчитат на коравия полузащитник Ерик Грендел, който получи червен картон в първата среща. Героят и автор на двата гола преди седмица Юрай Халенар пък ще попадне в титулярната единайсеторка.

Дали “орлите” ще надигнат глава и ще полетят към нови висоти след чиста победа у дома, или кризата в тима ще се задълбочи – предстои да разберем днес от 20:30 часа !

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов; Кайсара, Мантула, Моци, Минев; Ешпиньо, Дяков;  Стоянов, Марселиньо, Александров; Безяк

Слован (Братислава): Путночки; Багайоко, Колчак, Горосито, Йосимов; Хлоховски, Зофчак; Кладрубски, Форж, Милинкович; Халенар

Съдия: Мауро Бергонски (Италия)

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград

Начало: 20.30 часа