Преглед на водещите новини в спортните медии (България

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Тодор Баткоб призова: „Арести за участниците в „черното тото”!”, пише на първа страница вестник “Футбол”. Станислав Костов донесе поредната икономична победа на „армейците”. Собственикът на „Левски” не вярва футболистите му да са паднали нарочно от „Миньор”! В деня, в който ЦСКА дръпна с девет точки на върха във „Виктория А” група и на практика докосна шампионската титла, собственикът на “Левски” Тодор Батков изрази за пореден път мнението си, че у нас има „черно тото”! Адвокатът призова да бъде взет пример от Турция, където след скандални разкрития зад решетките се озова дори президентът на гранда „Фенербахче” Азис Иълдъръм.
„Съм твърдо за това участниците в „черното тото” да бъдат арестувани! Настоящи и бивши футболисти, президенти на футболни клубове. Тях никой не ги пита от какво живеят. Затова ще бъдем на опашката на Европа, затова ще бъдем на дъното” – коментира Батков. „Вижте какво се случи в Турция! Колосална фигура, като президента на „Фенербахче” е в ареста, а у нас няма арестувани” – възмути се мустакатият бос. Тодор Батков изказа мнение и за поражението на „Левски” у дома от „Миньор” преди седмица, което коства гравата на треньора Николай Костов,focus-sport.net
„Не вярвам футболистите да са паднали нарочно от „Миньор”! Но мъжкият ни отбор е прекалено академичен! Носят си скъпите дрешки, карат си бързите коли и отиват на топло при приятелките и любовниците си” – не прикри разочарованието си адвокатът. ЦСКА успя да спечели в Севлиево, на гости на „Видима-Раковски”. „Червените” отбелязаха само едно попадение, благодарение на една от младите си звезди Станислав Костов. След като през седмицата друг талант – Антон Карачанаков донесе трите точки срещу Берое”, сега и Костов доказа класата си и се разписа с червения екип.
На 19-ти в 19.19 ч. всички в България подкрепяме капитана, продължава на втора страница вестникът. Нова инициатива се организира в подкрепа на капитана на българския национален тим и „Астън Вила” Стилян Петров, който преди няколко дни бе диагностициран с остра левкемия. Проявата е насрочена за 19-ти април в 19:19 часа, символизирайки номера на фланелката, която Стенли носи в тима от Бирмингам. „Нека на тази дата, в този час, всеки облече бяла фланелка с щампа с номер 19,” призоваха организаторите. Все още не е ясно къде точно ще се проведе събитието, като мястото ще бъде оповестено допълнително. Футболният свят не спира да изказва своята подкрепа към Стилян по различен начин. Всички тимове от „А” група, които вече изиграха мачовете си от поредния кръг излязоха със специални фланелки преди срещите, изразявайки своята съпричастност към своя колега.

Лудогорец отказа Левски от титлата, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Иван Стоянов бележи победното попадение. Лудогорец победи Левски с 1:0 като гост и извади сините от битката за титлата. Единственото попадение в мача бе дело на Иван Стоянов в 37-ата минута, след като бе изведен отлично от Мирослав Иванов. Момчетата на Ивайло Петев отново заеха второто място в класирането и са на 6 точки зад лидера ЦСКА.
Драматичният двубой беше оцветен и с три червени картона в последните минути: два за домакините – на Орлин Старокин и Христо Йовов, както и за Урош Голубович от гостите.
След края на срещата феновете на Левски поискаха оставката на Георги Иванов-Гонзо.
Черноморец устиска 1:1 със Славия, продължава на първа страница изданието. Славия изпусна Черноморец и завърши само 1:1 в домакинството си на Овча купел. Футболистите на Мартин Кушев поведоха още в 11-ата минута с гол на Живко Желев с глава. В 23-ата минута Черноморец изравни след страхотен гол на Шаешу от 23 метра.
Белите играха повече от 30 минути с човек повече, след като Фо-Поре от гостите беше изгонен в 60-ата минута. Въпреки това в края на мача Черноморец пропусна отличен шанс – Балджийски изпорти чист гол.
ЦСКА: Нямаме проблеми с лиценза Клубът има дългове, но пак сме изрядни за следващия сезон, категорични са на Армията.
ЦСКА няма да има проблеми с лиценза. Три дни след крайния срок за подаване на документацията червените са категорични, че според лицензионните критерии са изрядни. На Армията все още имат дългове, но те няма да попречат на отбора да играе в „А” група и евротурнирите през следващия сезон. Адвокатът на ЦСКА Радостин Василев разкри какви са повечето от дълговете на клуба – те са към играчи и служители. Фелипе да Коща има да взема определена сума, но все още не е завел дело срещу ЦСКА, което е и причината тя да не му е изплатена към момента. Вратарят Иван Караджов съди тима за две заплати, а Флорентин Петре чака 24 000 лева. От Черноморец очакват последния трети транш по трансфера на Мишел Платини. Той е на стойност 170 000 евро, а бургазлии искат ЦСКА да плати към него и 102 000 евро ДДС по трансфера. Делото по този казус все още върви, но адвокат Василев обяви, че не очаква съдът да отсъди в полза на бургазлии за този данък. Към Сливен всичко е платено след трансфера на няколко техни футболисти в ЦСКА преди няколко години. Пламен Марков и Ради Здравков, за които от дълго време се говори, че имат да взимат пари, също са си получили дължимото.
– Нормално е, при положение че в последните 10 години ЦСКА е дал 10 милиона за трансфери, основно в България, да търсим някои юридически вратички, за да си спестим някои плащания. Не е противозаконно, все пак и ние трябва да съществуваме – коментира юристът на ЦСКА.