Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:fofus-sport
Щутгарт хвърля €10 млн. срещу Ботев, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Съперникът на Ботев в третия квалификационен кръг на Лига Европа Щугарт ще играе за премия от близо 10 милиона евро за влизане в групите, разкри „Билд”. В тази сума не влизат приходите, които клубът ще получи от ТВ правата за срещите с българския тим и евентуалните му бъдещи съперници. Ботев приема „швабите” на 1 август, а реваншът в Германия е на 8-и. УЕфА назначи елитния английски рефер Лий Пробърт за двубоя в Бургас в четвъртък.
Кривия загърби еуфорията, мисли за Пирин (ГД)
Спортният директор на „канарчетата” Александър Александров не изрази емоции след победата над босненския Жрински Мостар и бе доста спокоен в коментара си за случилото се на стадион „Лазур” в Бургас.
„Кой е казал, че ще е лесно. Аз казах още преди първия мач, че ще ни бъде трудно. Контролирахме събитията през цялото време. Трудно ни беше през първата част, но през втората се окопитихме. Мисля, че и в двата мача с босненците показахме, че сме по-добрият отбор. Заслужено продължаваме напред”, коментира Кривия, който има доста опит в евротурнирите с екипите на Левски и Черно море, както и солиден международен стаж в Турция.
„Във футбола няма невъзможни неща, това е доказано, но първо имаме важен мач срещу Пирин (ГД) в неделя. Тогава ще мислим за Щутгарт”, каза още футболист №1 на България за 1999 година.
Сърмов: Искам и аз да играя пред тези фенове
Най-новата придобивка на „канарчетата” Георги Сърмов също изрази мнение относно елиминирането на босненците. „Разтрогнах договора си с бившия си клуб, но доста преди това водих преговори с Ботев. Станимир Стоилов и ръководни органи преговаряха за правата ми, накрая се стигна до споразумение и аз вече съм футболист на Ботев (Пд). Радвам се, че в този отбор има конкуренция. Има доста равностойни футболисти и това е добре за клуба. Разбира се, всеки ще се бори за мястото си, тъй като това ни е работата. Амбициите, както моите, така и на клуба, са да побеждаваме във всеки мач и да радваме хората, които подкрепят отбора. Ботев ще се бори на всички фронтове, няма да се предаваме както в Лига Европа, така и в първенството. Надявам се жълтата карта да ми пристигне и да дебютирам още в неделя срещу Пирин (ГД). Невероятно е да се играе пред такива фенове”, каза националът.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Лупи иска Бербатов да плаща
Димитър Бербатов едва ли скоро ще си купи акции от бутафорното акционерно дружество на стария вълк Лупи, но има оферта да издържа детско-юношеската школа на ЦСКА. Това е било предложено наскоро на Емил Данчев, импресариото на нападателя. Идеята на Лупи е други да плащат, а той само да събира парите. В момент на добро състояние на духа Александър Томов е стигнал до варианта Бербатов да поеме издръжката за децата и юношите на червения тим.
Не е изключено той да предложи на други легенди да поемат разходите по строителните дейности и поддръжката на Армията, а на Христо Стоичков – да издържа представителния тим на ЦСКА. Неясно е какво точно прави Александър Томов в клуба, освен да раздава команди кой за какво да плаща.
131 млн. дава Реал на Роналдо, той се колебае
Брутна заплата от €131 милиона за 5 г. предложи Реал М на своята звезда Кристиано Роналдо, разкри испанският в. ABC. Португалецът обаче се колебае да подпише нов договор до 2018 г., защото е изкушаван с пари на ръка от Манчестър Юнайтед и Монако. Офертата на президента Флорентино Перес е 13 милиона евро чиста заплата на сезон, което прави общо €65 млн. нето за срока на договора.
Георги Марков: Първите мачове винаги са тежки
Изпълнителният директор на Локомотив Сф Георги Марков сподели, че е нормално феновете да са недоволни след загубата на неговия тим.
– Още през първото полувреме имахме положение да вкараме гол, но за съжаление не можахме да го вкараме. Трябваше да действаме по-концентрирано. Първите мачове винаги са тежки. В същото време не е оправдание. Не знам каква е причината да слагат по 6 съдии по време на мача. Не искам да се оправдавам с това, но според мен е по-добре тези пари да бъдат използвани за развитието на детскоюношеския футбол. Не знам дали парите идват от УЕфА, но според мен тези съдии не подобряват нивото на игра. Вижда се, че петите и шестите съдии зад врата бяха гладни през миналия сезон, а сега са им намерили работа – заяви Марков ядосан след двубоя.
Той призна, че в неделя ще пристигне нов нападател.
– Нуждаем се от централен нападател, в неделя ще пристигне един македонец на проби ще го видим в контролата с Апоел. Търсим нещо добро, но сега не искам да разкривам повече подробности – завърши шефът.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Литекс тръгна към титлата
Литекс победи Локомотив София с 2:0 в София и така Гриша Ганчев показа, че неслу-чайно изигра картите си по този начин с флирта си с ЦСКА, удвоявайки всякакъв вид усилия в посока шампионска титла на оранжевите.
Головете за гостите в “Надежда” отбелязаха Вилмар и Симеон Славчев, като отличен мач направи очертаващият се като откритие на сезона полузащитник на Литекс Джазула, който gage поне 5 голови паса на съотборниците си.
Феновете на Локомотив София скандираха “Оставка” по адрес на треньора Емил Велев, а бесен от стадиона си тръгна босът на железничарите Николай Гигов. Кокала в типичен стил отговори, че е свикнал да чува това всеки ден пред парламента.
Барселона представи Мартино
Барселона представи официално новия си треньор Херардо “Тата” Мартино. Аржентинецът пристигна в Каталуня, където подписа за 2 години. Той ще дебютира начело на отбора още днес в контролата срещу Волеренга. Тя ще се играе в Осло в чест на 100-годишнината на норвежкия клуб и е с начален час 20 часа.
На първата си пресконференция Тата заяви, че Сеск Фабрегас няма да бъде продаден, въпреки че към него има засилен интерес от Манчестър Ю.
Ромен Ели: В Левски глобяват след всяка загуба
След като напусна Левски, Ромен Ели отиде на проби във френския втородивизионен Нанси. Защитникът даде интервю пред местна медия, в което говори за престоя си в София. „Преди година имах много предложения, но избрах това на Левски, защото бе интересно от финансова гледна точка. Освен това проектът бе добър в спортен аспект, тъй като имахме възможност да се борим за титлата. За първи път участвах и в ев-ротурнирите. В Левски прогресирах много, защото това е клуб, който практикува техничен футбол. На тренировките се залагаше само на работа с топка. Извън терена обаче беше малко по-сложно. Има голямо напрежение. След всяка загуба има шанс да те глобят. Имахме много буйни фенове. Спомням си едно гостуване, когато те спряха автобуса на пътя и влязоха вътре със сила. В общи линии – хубаво е да живееш в София, но ако побеждаваш. Това лято имах оферта и от Азербайджан. Даваха ми много пари. Също и турски клубове, но реших да се прибера у дома. Жена ми е бременна и за нас е по-добре да роди тук, заяви Ели.