Стара Загора приема 66-та Балканиада

Стара Загора отново ще бъде домакин на голям лекоатлетически форум след 28-годишно прекъснаве. На 27 и 28 юли в града на липите ще се проведе 66-та Балканиада по лека атлетика, в която ще се включат над 450 състезатели от всичките 12 държави-членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ).sport.bnt.bg

Церемонията по откриването започва в 15.30 часа в събота на стадион “Берое”.

Българският отбор ще бъде представен от най-добрите си атлети в момента, сред които Ивет Лалова, Ваня Стамболова, Габриела Петрова, Георги Иванов, Денис Димитров, Митко Ценов, Мирела Демирева, Силвия Дънекова, Радослава Мавродиева и др. Феновете на леката атлетика ще могат да наблюдават стартовете на всички звезди на българската лека атлетика на обновената атлетическа писта стадиона срещу свободен вход.

Безспорно най-голямото име, което ще участва, е на българската спринтьорка Ивел Лалова, която ще бяга в дисциплините 100 метра и щафетата на 4 по 100 метра.

“Очаквам с нетърпение да тествам новата писта, за която съм чувала досега само хубави отзиви. Щастлива съм, че съм в Стара Загора и ще участвам на Балаканиадата. За предстоящото световно първенство в Москва моята цел е да бъде сред осемте най-бързи жени в света”, каза Ивет Лалова.

Надпреварата е и последна възможност за покриване на нормативи за участие на Световното първество в Москва от 10 до 18 август. Лекоатлетическата писта в Стара Загора стана най-модерната в България след няколкомесечния ремонт, в който бяха вложени 1,2 милиона лева.