Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Йоканович: Гаджев е моят лидер, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Новият треньор на Левски Славиша Йоканович обяви кой ще е големият лидер в отбора – Владимир Гаджев. „Той ще е титуляр срещу Локо (Пд). За мен той е един от най-важните играчи на Левски, било е много смело решение да не играе в миналия мач с Ботев (Пд). Лично аз очаквам от него да поведе отбора, той е играч с много опит, много знания, много класа”, изчетка национала сръбският специалист. Той направи комплимент и на днешния съперник Локо (Пд), считайки „смърфовете” за по-организиран отбор от „сините”. Специалистът даде първата си пресконференция преди мач от шампионата и обяви само един сигурен титуляр за мача с Локо (Пд) и това е именно Гаджев.
Той обяви, че е напълно наясно със своя план за мача. „Знам титулярния състав, нямам никакви притеснения. Няма да ви го казвам сега обаче. Нали ако феновете го узнаят, няма да има за какво да идват. Обичам да съм наясно с всичко. Имам варианти и в течение на мача, с които да променя нещо, ако не върви”, коментира още Йоканович.
Сръбският специалист заяви, че големите проблеми на „сините” не са само в защита, а и на други места.
„Никога няма да ме чуете да атакувам моите играчи. Разчитам само на тях да донесат точките за Левски. Всички говорят за това, че централните защитници са най-големият проблем на отбора, аз мисля, че имаме още много проблеми. Моите футболисти са най-добрите, които съществуват. Това е моето верую във футбола. Също така няма да ви издам кои ще започнат. За мен по-важно е не кои стартират мача, а кои и как го завършват”, добави още сърбинът. Той потвърди и очакванията, че ще смени доста неща в тактически план.
„Хубаво е да накараме хората да дойдат на мача, много е вероятно да направим някои грешки, но се надявам с работата тези грешки да стават все по-малко. След мача ще ви кажа подробно какво съм искал от отбора и какво е направил отборът, макар че виждам, че вие вече знаете добре”, продължи Йоканович.
Той показа, че достатъчно добре е разузнал съперника в днешния мач. „Гледах ги Локо (Пд) в първия мач срещу ЦСКА. Те ми изглеждаха по-организиран отбор, отколкото бе Левски срещу Ботев. Изключително висок отбор, който оставя малко пространства и не дава възможности да се играе. Очакват много от статичните положения, разчитат на центрирания в наказателното поле. Имат Камбуров и Лазаров, на които трябва да обърнем внимание”, анализира Славиша. Той изрази надежда, че въпреки че се налага да говори на три различни езика -сръбски, испански и английски, играчите го разбират достатъчно добре.
„Надявам се да ме разбират. Каквото и да постигнем срещу Локо, ние ще продължим да работим много тактически и се надявам да се разбираме все повече. Това, което мога да кажа, е, че съм много доволен от тяхната концентрация, опитваха се да ме разбират, макар че аз на свой ред осъзнавам техния проблем. Налага се да работят с нов треньор, който говори на сръбски с българите, на испански с португалците и на английски с французите. Надявам се и аз да науча много неща от тази ситуация”, каза Йоканович, който взе отношение и по актуалната тема с Антонио Вутов: „Мисля, че Вутов е едно съкровище за този състав. Едно момче, което има много голям потенциал. Очаквам да има много повече участия, отколкото в предишното първенство. Ще работя с всички играчи много и ще ставаме все по-добри”.
Станков търси изненада със съства от “Армията”
Треньорът на „смърфовете” Александър Станков ще се опита да изненада Левски със състава, спечелил точка на „Армията” в първия кръг. Засега специалистът не обмисля да прави промени в 11-орката. На вратата ще застане Йордан Господинов, а пред него в отбранителния вал от дясно на ляво ще действат Йордан Тодоров, Мартин Кавдански, Александър Тунчев и бразилецът Диего. Като опорни халфове Станков ще разчита на Валери Георгиев и новия любимец на феновете Н’Дайе.
По дясното крило ще оперира Станислав Маламов, а отляво капитанът Здравко Лазаров. На върха на атаката забит ще е Мартин Камбуров, а зад него ще действа До Кармо.
Вчера феновете на Локо (Пд) се надъхаха за мача в Левски с ММА боеве, феновете на „смърфовете” Виделин Видев и Шюрем Борисов участваха в битки в залата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” на бул. „България”.
Стимулират Камбуров с агне за гол
Ръководството на Локо (Пд) стимулира любимеца на „черно-бялата” агитка Мартин Камбуров с печено агне за гол срещу Левски. Машин Гън (от англ. – Картечницатата), както го наричат на „Лаута”, е с рядко срещанa ефективност срещу „сините”. На последната тренировка спряганият за трансфер в руския Том (Томск) Пламен Крачунов е обещал да плати агнето.
„Меридиан Мач” научи, че от Локо (Пд) правят шантажи относно бившия играч на ЦСКА. На 99% Пламен Крачунов няма да парафира с Том. футболистът се подготвя на „Лаута”, но треньорът Александър Станков го гласи за мача в третия кръг срещу Берое. Защитникът няма картотека при „черно-белите”, но ще придобие права за двубоя срещу старозагорци.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Пари няма – действайте
В ЦСКА ще го карат на принципа “Пари няма, действайте” през следващия месец. Преди няколко дни ръководството на клуба е съобщило на играчите, че ще трябва да почакат до края на август, докато получат възнагражденията си за юни. Причината за това е известна – в касата на армейците няма пукната пара и в момента единствено Александър Тодоров отделя от личните си средства за издръжката на тима. Футболистите от своя страна са проявили разбиране и са заявили, че могат да почакат до следващия месец. Не се знае обаче докога червените ще я карат така и това сериозно притеснява всички фенове на клуба. Те се страхуват, че ситуацията от 2008 година след отнемането на лиценза на клуба ще се повтори и този път последствията ще бъдат фатални за съществуването на тима.
Междувременно треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че порочната практика с даването на големи комисиони за нови футболисти вече не е на мода на Армията.
Лудогорец бие за сефте – 1:0 над Черноморец
Лудогорец продължи възходящия си път след назначаването на новия треньор Стойчо Стоев. Шампионите надиграха с 1:0 Черноморец вкъщи и постигнаха първата си победа за новия сезон, след като в предишния кръг загубиха със същия резултат от новака Любимец. Единственото попадение за Лудогорец вкара словенецът Роман Безяк, който беше точен в 57-ата минута.
Момчетата на Стойчо Стоев направиха куп пропуски. През първата част близо до това да вкарат бяха Димо Бакалов, Марселиньо и Безяк. Втората част започна по-добре за отбора и само 10-ина минути след подновяването на играта шампионите вече водеха. Най-чистото положение за Черноморец дойде едва в 89-ата минута, когато Лъчо Балтанов пропусна от 8 метра.
Мъри дава почивка на половин дузина титуляри
Треньорът на Ботев Пд Станимир Стоилов ще направи куп промени в титулярния състав за предстоящото домакинство на Пирин ГД в неделя, разкриха пред „7 дни спорт” от лагера на жълто-черните. Пловдивчани ще преследват втора поредна победа в първенството, но специалистът ще даде почивка на половин дузина от звездите си. Мъри е решил да даде шанс на футболистите, които имат по-малко игрови минути в официалните мачове, за да съхрани силите на голяма част от играчите, изнесли тежестта на 4-те досегашни мача в Лига Европа. Целта е въпросните футболисти да бъдат по-свежи за първата битка с Щутгарт идния четвъртък. Най-вероятно Стоилов ще съхрани капитана Минев, Христов, единия измежду централните защитници Спрокел и Грънчаров, един от тандема вътрешни халфове Галчев и Иршак, звездата на тима Неделев и Огнянов. Вместо тях на терена се очаква да се появят Артур Енрике, Костадин Дяков, словенецът Елведин Джинич, който ще запише своя дебют, Луис Педро, Валери Домовчийски и Станислав Костов. Последното ново попълнение Георги Сърмов е картотекиран за двубоя, както и в УЕФА за сблъсъците с Щутгарт, след като пристигна жълтата му карта от турския Касъмпаша. 27-годишният национал обаче се очаква да остане на резервната скамейка и да запише официалния си дебют, появявайки се през второто полувреме. За първи път като титуляр ще започне Валери Домовчийски. Именно той ще води нападението на жълто-черните срещу Пирин ГД. Треньорът Станимир Стоилов ще започне срещата в схема 4-4-2. В нападение партньор на Домо ще е Станислав Костов.
Пирин ГД замина за Пловдив без контузения Иван Стоянов. Поради същата причина в клубния автобус не се качи и единственият чужденец в състава – французинът Албин Одза. Извън сметките на треньорския екип остана и Любомир Витанов, който получи червен картон срещу столичните железничари и ще отсъства един мач. На линия за срещата с Ботев обаче е новото попълнение Николай Николов, който най-вероятно ще заеме мястото на Витанов. Срещу Канарчетата Пирин няма какво да губи и само може да спечели от двубой с такъв квалитетен съперник, единни са от тима на Гоце Делчев. Съвсем нормално неврокопчани приемат ролята на Ботев като фаворит в предстоящия двубой. “Ние ще се опитаме да играем футбол и да бъдем на ниво за срещата с този съперник. За всеки играч е чест, а и удоволствие да играе срещу един от отборите, които са емблеми на футбола в България”, коментира изпълнителният директор на Пирин Асен Трендафилов.
Треньорът на Пирин ще заложи на схема 4-4-1-1. Атаката на неврокопчани ще бъде водена от Борислав Хазуров, а зад него ще оперира Марио Близнаков.
В предишния кръг Ботев Пд победи у дома Левски с 2:1. Пирин ГД направи 2:2 като домакин на Локомотив Сф.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Стойчо: Ще стана акционер в ЦСКА
Стойчо Младенов ще бъде един от новите акционери в ЦСКА. Това разкри самият той по време на пресконференцията си вчера. „Вярвам сляпо в идеята за публично акционерно дружество и искам да бъда един от първите, които ще си закупят акции. Бъдете сигурни, че ще го направя”, категоричен бе треньорът на червените.
„Искам да кажа едно – нашата селекция до този момент ни струва зеро (б.а. – нула лева)! Ние нямаме разходи в това отношение. Нито по пътуване на играчите, които идват на проби, нито по техния престой. Няма комисиони. Всичко е чисто”, заяви още Младенов. След инцидента с Калоян Стоянов-Цимбика в началото на седмицата Стойчо заяви, че ако от полицията не му назначат охрана, той ще си наеме такава. Това вече е факт. До Младенов вече може да бъде забелязан бодигард, който бди за неговата сигурност.
Станислав Генчев подписва с Литекс
Станислав Генчев ще подпише договор с Литекс в началото на новата седмица. Той до последно чакаше оферта от чужбина, но след като не получи предложение, което да го удовлетвори, е избрал да продължи кариерата си при ловчанлии, с които тренира от началото на месеца.
Полузащитникът имаше оферта и от ЦСКА, като червените му даваха с 3000 лева повече от това, което му предлага Литекс. Генчев обаче ще подпише с оранжевите заради по-голямата финансова стабилност в клуба.
Той ще дебютира още в следващия кръг срещу Ботев Пд.
Зелените за последно на “Лудогорец Арена” в Европа
Домакинството на Лудогорец на Партизан на 31 юли (сряда) ще бъде последното в Разград от тазгодишната еврокампания на зелените. Причината е, че “Лудогорец Арена” няма необходимия лиценз за плейофите за Шампионската лига и Лига Европа. Зелените ще изиграят поне още един домакински мач в евротурнирите, дори и да отпаднат от сръбския гранд. Той обаче ще бъде в Бургас, тъй като стадион “Лазур” може да приема срещи на такова равнище. Ако Лудогорец продължи в груповата фаза
на Лига Европа, отново ще играе в морския град. По-различно стоят нещата при положение, че отборът успее да стигне до плейоф или групите на Шампионската лига. Тогава разградчани по всяка вероятност ще трябва да домакинстват на “Васил Левски”.