Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Локо (Пд) заши Левски на дъното, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Локо (Пд) нанесе нов удар по Левски и го победи на „Герена” при дебюта на треньора Славиша Йоканович. НДайе откри с глава след грешка в защитата при статично положение. Генков изравни след отлична асистенция на Нуно Пинто, но през второто полувреме „синият” кошмар Мартин Камбуров наказа Пламен Илиев с далечен удар. Загубата закотви Левски на дъното в класирането след втория кръг и вбеси още повече бойкотиращите фенове, които изпратиха своите със скандирания: „Всички вън!”
„Победата ни бе нужна, за да имаме повече увереност, но не се получи. Знаехме силните страни на съперника, но не можахме да се справим”, коментира Славиша Йоканович.
Ботев стресна Щутгарт със 7:1
Ботев оглави класирането в „А” група след 7:1 срещу Пирин (ГД) пред съгледвачите на Щутгарт.
Стойчо се отказа от €150 000
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов се отказа от цели 150 000 евро в името на 31-кратните шампиони. Сумата бе част от делото на специалиста, заведено срещу клуба заради последното му изгонване от стадион „Българска армия” при управлението на „Титан”. „В името на ЦСКА Стойчо Младенов оттегля заведеното от него дело срещу клуба и се отказва от неустойката в размер на 150 хиляди ,евро”, се казва в кратко съобщение на сайта на ЦСКА.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Левски стигна дъното
Мартин Камбуров закотви Левски на последното място в “А” група! Таранът на Локо Пд вкара победния гол за 2:1 на Герена. Преди седмица сините паднаха и от другия пловдивски тим Ботев. Така отборът на Славиша Йоканович е единствен без спечелена точка в елита. Като добавим и двата мача с Иртиш – 0:0 и 0:2, Левски се превръща в един от най-слабите отбори в момента въобще в Европа!
“Всички вън”, изригна сектор “Б” след мача.
Публиката мълча, докато Генков не вкара
Феновете на Левски продължиха с бойкота си към отбора и по време на мача с Локомотив Пловдив. В продължение на 30 минути на Герена бе като истинска гробница. Голът на Ндайе допълнително влоши и без това минорната обстановка на стадиона.
Едва след изравнителното попадение на Цветан Генков за пръв път привържениците изразиха някаква радост, което показа, че те наистина са безкрайно разочаровани от играта на отбора. Забеляза се също така и разцепление между привържениците от отделните сектори. Дори част от култовия за сините привърженици сектор “Б” се радваше наполовина при гола на Генков. И вчера хората на стадиона бяха обидно малко за мач на синия клуб. По-голяма част от публиката отказва да стъпи на мач на Левски заради изцепките на тима в последните месеци. Тя все още не може да преглътне загубата на титлата в последния кръг на миналия сезон и срамното отпадане от казахстанския Иртиш в първия предварителен кръг на Лига Европа. Очаква се в следващото домакинство след две седмици срещу Берое отново много малко фенове да подкрепят вицешампионите.
Йоканович: С два удара ни биха
Треньорът на Левски Славиша Иоканович не бе особено притеснен от поражението от Локомотив: “Футболистите ми знаеха, че Локомотив е силен на статични положения. Везалов сбърка при първото попадение. Закономерен резултат с оглед показаното. Гостите се затвориха отзад и разчитаха на контраатаки. Общо взето, с два
удара ни биха. Имаме още много да работим, очевидно е. След два кръга Левски да няма точка, не е приятно. Ще го променим в Гоце Делчев”, сподели Йоканович.
“Трябва бързо да изживеем еуфорията от добрия старт в първенството. Момчетата се представиха страхотно на Герена, очаквах това от тях. Аз казвах, че Локомотив е силен отбор, видя се и сега. На Герена да победиш, е сериозна работа, сега вече имаме добра основа като отбор и трябва да надграждаме. Домакините не ни изненадаха с нищо. Очаквахме такава игра от тяхна страна и бяхме подготвени. Ще се радвам да продължи така”, сподели Александър Станков.

На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
300 фенове гледат тренировка на ЦСКА в Казанлък
Огромен интерес предизвика тренировката на ЦСКА в Казанлък. Армейците пристигнаха в града на розите вчера по обед, а привечер проведоха занимание. На него присъстваха 300 привърженици на отбора, които задържаха треньора Стойчо Младенов и част от водещите играчи половин час след тренировката за снимки и автографи. Местният фенклуб „Червени воини” е един от най-силните в страната. Преди гостуването си на Берое тази вечер ЦСКА нощува в Казанлък, в хотел на своя изпълнителен директор Александър Тодоров.
Ботев вече е на първо място
Седем месеца след намесата на Станимир Стоилов в Ботев Пловдив жълто-черните вече се забавляват с играта, наречена футбол. Нещо повече – канарчетата вече оглавиха временното класиране в А група, засега по голова разлика.
Вчера Ботев си направи нещо като тренировъчна игра срещу Пирин Гоце Делчев, макар и това да бе официален мач под егидата на БфС, а крайният резултат е 7:1.
Още в началото на мача домакините поставиха съперника си под натиск и с висока преса ги оставиха в тяхната половина. Бе ясно, че събитията в тази среща ще се решават на метри пред вратата на Абди Абдиков. В големи периоди мачът се игра на сгъстена обстановка, в която всички играчи се побираха в периметър от 30-35 метра. В такива случаи обикновено домакините се оплакват, че съперникът е паркирал автобуса си пред вратата, но не така стояха нещата с научения тим на Ботев. Жълто-черните явно имаха противодействие на струпания на едно място тим на Пирин.
Още в 5-ата минута след пас на Неделев новият нападател Валери Домовчийски пропусна. Седем минути по-късно Костадин Дяков центрира отдясно, Домовчийски с глава отклони покрай излезлия неразчетено вратар на гостите Абди Абдиков и откри резултата. След малко пак отдясно Неделев центрира към Домо, който отклони топката в напречната греда. Минути по-късно Валери с глава от позицията на дузпата прати топката в аут.
В 30-ата минута вече картите бяха свалени окончателно. Тогава Луис Педро изведе настрани Огнянов, той върна към дузпата, там на скорост Неделев шутира във вратата за 2:0. От този момент нататък домакините вече бяха без никакво напрежение относно евентуални грешки или подценяване и започнаха да демонстрират най-доброто от себе си. Добре подредени и с ясни тактически указания, жълто-черните си позволиха и атрактивни отигравания, включително и голови пасове с пета. Тогава обаче се видя защо след мачове треньорите се оплакват, че им липсва концентрация пред гола. Нападателите на Ботев понякога подхождаха доста лековато към възможностите за отбелязване на попадение, а и както се казва, късметът им изневери. И така до края на полувремето, когато Мариян Огнянов вкара гол в стил “Тиери Анри”, като отляво с десния крак пусна топката покрай вратаря в далечния ъгъл и така стана 3:0.
Тогава Станимир Стоилов реши да инвестира в овации към двама от играчите си и ги извади секунди преди почивката. Така Мариян Огнянов и Тодор Неделев бяха напомпани със самочувствие преди мача с Щутгарт от Лига Европа, който ще се състои в четвъртък в Бургас.
Като смени влязоха Ромарио и Анисе, което показа широчина в състава на Станимир Стоилов. Именно тези футболисти докараха резултата до 5:0 с красиви голове. Най-напред в 50-ата минута след центриране на Галчев от корнер Анисе плонжира към близката греда и с глава обърна топката в обратния ъгъл.
В 72-ата минута Ромарио с диагонален параболичен удар от около 25 метра прати топката в горния ляв ъгъл на Абдиков.
Три минути след това отляво центрира Ромарио , а Луис Педро с глава вкара шестия гол във вратата на Пирин Гоце Делчев.
Към края Валери Домовчийски показа, че жегата не му влияе добре и засече топката във вратата на Ботев след центриране от пряк свободен удар на Газиев.
Това обаче едва ли смути запалянковците на Ботев, които, както отбелязахме в началото, разбраха какво означава един отбор да се забавлява. Накрая Ромарио оформи крайното 7:1. А Станимир Стоилов вече бе участвал в такъв резултат като играч на Левски.
Сашо Александров: Защо да не спечелим и в четвъртък
Спортният директор на Ботев Пд Александър Александров бе изключително доволен от играта и резултата срещу Пирин ГД.
“Можехме да вкараме още голове. Отборът ще върви нагоре, защото в него има сериозна конкуренция. Имаме достатъчно равностойни футболисти и на който му се даде шанс, трябва по най-добрия начин да се възползва от него. Играчите трябва да се доказват. Няма никой сигурен за мястото си в състава”, сподели Кривия. Той говори и за предстоящия мач с Щутгарт в четвъртък.
“Имаме своите шансове срещу Щутгарт, невъзможни неща няма. Веднъж имах шанс да играя срещу тях като футболист на Черно море. Смятам, че тогава имаха по-добри футболисти, отколкото сега”, спомня си шефът при канарчетата.
“Смея да твърдя, че нашият отбор играе много добре и ще продължи да го прави. Защо да не спечелим и срещу Щутгарт. Трябва да бъдем максимално концентрирани, защото излизаме срещу немски отбор. Точните указания на треньора обаче ще свършат работа. Трябва само момчетата да ги изпълняват стриктно. Чакат ни два тежки мача”, завърши Александров.