Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

„Пълен стадион в Разград”, съобщава от първата си страница вестник „7 дни спорт”. Пълен стадион и 8000 настроени за победа фенове на Лудогорец ще стряскат Партизан довечера. Двата тима излизат в първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Победителят в общия сблъсък си гарантира минимум участие в групите на Лига Европа. Билетите за мача Лудогорец – Партизан свършиха още вчера по обяд, като имаше желаещи за поне още толкова. „Знам всичко за Лудогорец”, похвали се пък треньорът на Партизан Вук Рашович. “Говорих с Иван Иванов абсолютно всеки ден. Той ги познава много добре, тъй като е играл с някои от тях в националния отбор. Разкри ми всичко’, сподели бившият играч на Славия.
„Левски намери с кого да смени Дъстли Мюлдер”, пише още изданието. Сръбският десен бек Марко Путинчанин ще премине пробен период в Левски. Вчера вечерта той се появи на „Герена” и в следващите дни ще трябва да впечатли треньора Славиша Йоканович. Евентуалното привличане на Путинчанин пък означава, че в скоро време Левски може да се раздели с Дъстли Мюлдер. Холандецът остана на резервната скамейка по време на двубоя с Локомотив (Пловдив). Публична тайна е, че заплатата му е прекалено голяма, а ръководството на Левски искат да редуцират бюджета.
„Станимир Стоилов свали играчите си на земята”, съобщава „7 дни спорт”. Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов е размахал пръст на футболистите си преди двубоя с Щутгарт. Наставникът на „жълто-черните” е трезво мислещ и осъзнава важността на срещата в Бургас. Четата на Стоилов е в еуфория след бурния старт както в Европа, така и в „А” група. „Жълто-черните” все още не познават вкуса на загубата. Двубоя срещу Щутгарт е много по-различен от останалите досега. Въпреки че Щутгарт завърши 12-и в немската Бундеслига, не трябва да се подценяват. В редиците на тима има опасни футболисти, които могат да предрешат изхода на двубоя във всеки един момент. Стоилов е обърнал сериозно внимание на голмайстора на немския отбор Ведад Ибишевич, както и на партньора му в атака Какау. Другото опасно лице на Щутгарт е Мартин Харник, който вкара двата гола във финала за Купата на Германия срещу Байерн (3:2). Добрата новина за Ботев е, че Харник е контузен и все още е под въпрос за срещата. Стоилов свалил набързо играчите си на земята и ги предупредил, че има още много работа за вършене. Интересното е, че след победата над Пирин (ГД) в неделя „жълто-черните” не са празнували, а са били на режим. Междувременно Валери Домовчийски е с най-големи шансове да води атаката на Ботев в първия мач с Щутгарт. Той бе привлечен малко преди началото на сезона, но успя бързо да влезе в ритъм.
Домовчийски вкара първия си гол в официален мач в неделя при разгрома над Пирин (ГД) и Стоилов отново ще разчита на него в атака.

„Кикер”: Ботев е като Барселона”, съобщава от първата си страница вестник „Меридиан мач”. Немското издание „Кикер” сравни стила на Ботев с този на Барселона. Медията отбелязва, че това се дължи на треньора Станимир Стоилов, учил се от каталунците, когато начело на тима бе холандецът Франк Рийкард. От изданието цитират и собственика на Черноморец Митко Събев, който казва, че „Щутгарт на Фреди Бобич ще загуби в Бургас”.
„Дават на Левски Божинов за Гари Родригес”, пише още изданието. Португалският гранд Спортинг обмисля за звездата на Левски Гари Родригес бартер, в който да включи Валери Божинов. 27-годишният ни национал, който тежи на Спортинг с високата си годишна заплата, напоследък поддържа форма със софийския Локомотив. Родригес пък вече не крие, че иска да се махне от „Герена”. Пред португалския вестник „О Жого” холандецът разкри, че преговаря със Спортинг. „Кой не би искал да играе в такъв клуб? Баща ми е голям фен на Спортинг, казва Родригес. С медийната си изява крилото си навлече гнева на „сините” шефове. По информация на „Меридиан Мач” Гари ще бъде глобен с 5000 лв.
„Стойчо Стоев: Партизан разграден двор? А дано, ама надали”, съобщава още „Меридиан мач” „От това, което видях, Партизан е много сериозен отбор. Да е разграден двор?! А дано, ама надали. Абсурд е да ги подценим”, заяви преди мач номер 1 в историята на Лудогорец треньорът на тима Стойчо Стоев. Вчера в Разград изкупиха всички билети за срещата за по-малко от 24 часа. „Спокойно, те не са Барселона, а Лудогорец”, обяви пък треньорът на Левски Славиша Йоканович, който е бивш играч и треньор на Партизан.

„Стойчо Стоев: Знам как да бием Партизан”, пише вестник „Тема Спорт” Макар че е отскоро на работа в Лудогорец, новият треньор Стойчо Стоев вече е на сто процента в ритъма на шампионите на България. Наставникът направи доста авторитетни изказвания преди днешния мач с Партизан от турнира Шампионска лига. “Знам с кои играчи и как да победим съперника”, каза Стоев, с което се опита да постави неговия отбор в ролята на фаворит. Това се хареса на колегата му от Партизан Вук Рашович. “Хубаво за нас е, че българите се самоопределиха за фаворити. Ние обаче имаме класни футболисти и знаем как да подходим към такива съперници”, каза наставникът на сръбския гранд.
Двубоят генерира голям интерес, като всички 6500 билета бяха изкупени за по-малко от 24 часа. Очаква се преди мача в Разград да пристигне и сериозна агитка на Партизан.
„От Партизан спряха нападател за Андерлехт”, съобщава още изданието. Партизан отказа да трансферира Александър Митрович в Андерлехт. Нападателят се бе договорил за личните си условия с белгийския шампион, но ръководството не пожела да го пусне. От Партизан са отклонили предложението, тъй като искат футболистът да помогне на отбора в борбата за влизане в Шампионската лига. Това не е първият случай, в който ръководството на Партизан спира свой играч за трансфер. Преди седмица същото се случи и с Иван Иванов, който бе на път да премине в Базел. В крайна сметка обаче сделката пропадна и той остана в сръбския гранд. “Ми-трович не е продаден. Той ще играе в реванша с Лудогорец. Той има договор с нас и не мислим да се разделяме. Възможно е да вземем нови играчи. Наблюдаваме доста чужденци, но има такива и от нашето първенство. За момента обаче няма нищо конкретно”, сподели спортният директор на Партизан Алберт Надж.
„Скандал в Щутгарт преди мача с Ботев (Пловдив)”, пише още вестник „Тема Спорт”. Сериозен скандал се разрази в Щутгарт преди първия мач с Ботев (Пловдив) утре. Спортният директор на Щутгарт Фреди Бобич и старши треньорът Бруно Лабадия влязоха в полемика чрез медиите в Германия. Сайтът schwarzwaelder-bote.de твърди, че между двамата има голямо напрежение, породено от целта за новия сезон в Бундеслигата. Бобич обяви, че е напълно реално и очаквано Щутгарт да се бори за 5-6-о място. От своя страна Лабадия му отговори, че тази цел е нереалистична с оглед потенциала, който отборът има в момента. „Място в първата третина на шампионата е трудна за изпълнение задача, да не кажа – нереалистична. Целта е да играем добра роля в Бундеслигата. Ние не разполагаме с отбор, който може да завърши шести. Не сме взели Неймар, нямаме и Меси и Роналдо”, коментира пред „Ди Велт” наставникът на Щутгарт.
През миналия сезон Щутгарт завърши на разочароващото 12-о място. Тимът се класира за Лига Европа като финалист за Купата на Германия, където загуби от Байерн. „В нашия отбор в момента има силна конкуренция”, контрира Бобич.