Колко високо могат да летят канарчетата?

Днес от 20:30 в Бургас е голямата европейска вечер за Ботев/Пловдив/. “Канарчетата” преминаха през катарзиса на неадекватното управление,долните дивизии, но сега имат шанса да блеснат на международната сцена.sort.bnt.bg

Жълто-черните се възползваха по най-добрия начин от възможността да играят в евротурнирите за сметка на ЦСКА.  В Лига Европа бяха отстранени казахстанският Астана и босненският Жрински Мостар. В първенството бе повален Левски, Пирин /Гоце Делчев/ птк бе смазан. Във всичките тези двубои Ботев игра така, че не остави и съмнение в превъзходството си.

Съперникът е от страна със сериозен футболен подем, но Щутгарт в историята е показал, че е доста колеблив в първите си мачове и нерядко подценява съперниците си.

Единствените въпросителни на Станимир Стоилов около състава са свързани с нападението. Валери Домовчийски изтърпя наказанието си и ще може да играе срещу Щутгарт. На вратата ще е Стаховяк, а пред него ще действат Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров и Веселин Минев.

В центъра на халфовата линия ще са Иршак и Галчев. А пред тях ще са Ромарио, Неделев, Огнянов и Анисе.

Проблеми в Щутгарт също не липсват. Контузени са Харник, Рохас, Сарарер, Функ и Гентнер.

БОТЕВ – ЩУТГАРТ

Вероятни състави:

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Грънчаров, Спрокел, В. Минев, Галчев, Иршак, Огнянов, Ромарио, Неделев, Анисе

ЩУТГАРТ: Улрайх, Рауш, Нидермайер, Ташчи, Рюдигер, Бока, Лайтнер, Траоре, Максим, Абелауе, Ибишевич

Стадион: “Лазур”, Бургас

Начало: 20:30 часа

Съдия: Лий Пробърт (Англия)