“Армейците” излизат за първа победа в първенството

ЦСКА посреща Черно море на стадион “Българка армия” днес от 20:00 часа. Това ще бъде второто домакинство на червените през сезона. В първия кръг на собствен терен те изпуснаха Локо Пд – 0:0.sport.bnt.bg

В понеделник с голяма доза шанс стигнаха до равенството срещу Берое в Стара Загора (1:1) заради прекрасното индивидуално изпълнение на юношата Долапчиев, който вкара от близо 30 метра.

Стойчо Младенов има повод за радост преди мача днес. Вчера в 13:55 часа Валентин Илиев бе картотекиран. Малко след това той се присъедини към лагера на отбора в парк-хотел “Витоша”.

Илиев ще бъде титуляр в центъра на отбраната и ще изведе тима с капитанската лента. Това най-вероятно ще доведе до преместването на Джаксън Менди в зоната на левия бек, а Попов ще партнира на Илиев в центъра. Стойчо обаче ще се чуди до последно кого да избере вдясно на защитата.

В първите два мача от сезона там играеше Венци Василев, но определено бившият футболист на Миньор не е най-силен в тази зона. Вместо него титуляр тази вечер може да започне Ангел Грънчов. Той е възстановен от контузията си в глезена, която получи в контролата с Марек (2:0) и чака своя шанс.

Заради ротацията в отбрана обаче Антон Карачанаков може да изпадне от стартовия състав. Очакванията са Неманя Милисавлевич да заиграе по лявото крило, а Марсиньо отново да бъде отдясно, както бе срещу Берое.

Като опорни халфове ще действат Ревсон и Чочев, като не е изключено Николай Дюлгеров да бъде предпочетен вместо бившия играч на Чавдар Етрополе. Шансовете за това са 50 на 50. Гъргоров отново ще бъде ситуиран като нападател от втора позиция, а на върха на атаката пак ще се гласува доверие на Бруно Морейра.

Очаква се дебют с червената фланелка да направи и последното ново попълнение Омар Косоко. Чернокожият французин вероятно ще се включи като резерва през второто полувреме. Той може да играе еднакво добре и по двата фланга на атаката.

Треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо вероятно ще извади от 11-те започнали срещу Славия Росен Колев, а вместо него ще включи Кирил Котев. В щаба на моряците има и добри новини – новото попълнение Стенли Окоро най-накрая получи картотека и вероятно ще дебютира със зелено-бялата фланелка през втората част. За последно той е играл в Б отбора на испанския Алмерия.

Фото:БТА

Източник:”Тема Спорт”