Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focu-sport
ЦСКА връща Берое в Европа Заралии подадоха жалба в УЕФА заради нередовна картотека на Лукас Саша, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Берое може да продължи участието си в Европа, въпреки че отпадна от Апоел (ТА) с общ резултат 3:6, научи „Меридиан Мач”. Заралии са подали жалба до УЕФА заради нередовна картотека на халфа на израелците Лукас Саша, чиято жълта карта все още е в ЦСКА.
По непотвърдена информация сигналът до Берое е бил пратен именно от „Българска армия”. Ръководството на клуба се е позаинтересувало какво се случва със Саша, тъй като са обмисляли да го върнат в ЦСКА и именно тогава са разбрали за проблема.
Ако УЕФА уважи жалбата на Берое, което ще се случи много трудно, отборът на Петър Хубчев ще се изправи срещу румънския Пандури в третия предварителен кръг на Лига Европа.
Полиция спаси отбора от побеснелите ултраси, продължава на втора страница фетболният ежедневник. Поредният огромен резил на Левски предизвика страхотно недоволство сред ултрасите на тима. Привържениците бяха обявили бойкот на мача на своите любимци, като влязоха в секторите „Б” и „В” но без скандирания. След срамната загуба от „смърфовете” обаче нервите на агитката не издържаха.
Част от тях се втурнаха директно към съблекалните, където да искат обяснение от футболистите за поредния срамен мач. Полицейски кордон обаче мигновено се събра около протестиращите фенове и изобщо не ги допусна до сектор “В” където те искаха да се саморазправят с „любимците” си.
Въпреки това повече от 20 минути след края на мача ултраси обиждаха и псуваха играчите. След това обаче те се разотидоха, а някои фенове дори се заканиха да не стъпят повече на мач на отбора поне до края на сезона.
Недоволството започна още след втория гол на Локо (Пд). В края на мача привържениците атакуваха отбора с викове “Всички вън!”. Все още не е ясно каква ще бъде следващата стъпка от фенския бойкот, след като досега бе оставен първо празен секторът за гости в Пловдив, а след това имаше забрана за песни и скандирания на мача с Локо (Пд).
Петър Хубчев прибра Коста Стоянов Бившият футболист на ЦСКА Костадин Стоянов тренира с Берое. Все още не е ясно какво ще е бъдещето на защитника, но е много вероятно той да подпише договор с носителите на Купата и Супер-купата на България. Петър Хубчев вече възроди кариерата на един напуснал „Българска армия” – Иван Караджов, и не е изключено да пробва да го стори с друг скандалджия. Все пак не трябва да се забравя, че наред с проблемите, сред които и положителна употреба за допинг, Стоянов остави доста добри впечатления с изявите си в Сливен и в първите 2 години при „червените”.
След като си тръгна от ЦСКА, бранителят се пробва в сръбския гранд Цървена Звезда. Тестовете му бяха уредени от Драголюб Симонович. След двуседмични проби обаче той бе освободен.
Вчера „Меридиан Мач” потърси за коментар Костадин Стоянов, който обаче каза единствено: “Не желая да говоря”, след което затвори телефона.

Юноша спаси ЦСКА – 1:1, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Берое и ЦСКА не успяха да се победят и направиха 1:1 в хубав мач под Аязмото. Заралии поведоха с гол на Венци Христов малко след почивката, а червените изравниха след красиво попадение на резервата Долапчиев в 83-ата мин. Юношата се разписа с неспасяема парабола секунди след като влезе в игра.
Двата тима се срещнаха в последен мач от втория кръг на „А” група. Дебют в редиците на Стойчо Младенов направиха Ревсон и Бруно Морейра. ЦСКА стоеше много добре на терена в Стара Загора през първите минути. В 6-ата минута Гър-горов изведе в наказателното поле Бруно Морейра, който пробва да вкара, но Стойчев парира удара. Двата тима започнаха мача на високи обороти, като ситуациите се редуваха пред Караджов и Черни. Противно на очакванията, гостите от София владееха повече топката от заралии. В края на първата част Карачанаков стреля опасно по диагонал, но Караджов изби шута му.
В началото на втората част Берое бе близо до попадение след опасен удар на Илиев, но Черни показа блестящ рефлекс и спаси. В 64-ата минута Берое стигна до желания гол. Илиев отне топката от Менди, подаде на Венци Христов, който стреля по земя и остави безпомощен Черни – 1:0. Заралии бяха по-дейният отбор на терена след почивката. Играчите в червено пък издъхнаха след 70-ата минута и трудно удържаха на темпото на домакините. В 83-ата минута обаче, резервата Григор Долапчиев изравни резултата и хвърли в екстаз червените фенове -1:1. С първото си докосване на топката, юношата разстреля Караджов с удар от 25 метра.
Битка за над 2 млн. евро Утрешният сблъсък от Шампионската лига между Лудогорец и Партизан е нещо повече от мач. Не случайно цяла седмица от лагерите на двата тима обясняват, че това са мачовете на сезона за тях. Точно срещата утре на “Лудогорец Арена” и тази на “Юна” след седмица могат да изстрелят клубовете в друга орбита. И тук не става въпрос само за играта, за красотата на футбола и т.н. Става въпрос за пари! Много пари! Защото от доста време насам футболът е и бизнес, от който някои печелят много добре.
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев многократно обявява, че най-голямото му желание е до няколко години клубът да започне да се самоиздържа. Това е и целта в Лудогорието, която ще придаде завършен вид на този отбор. Пробивът в Европа обаче е само първата стъпка. Може и да е първата, но никак не е малка. При успех над Партизан и прескачане в плейофния кръг на Шампионската лига, разградчани си връщат огромна част от инвестициите в последните 2 сезона.
До момента Лудогорец има гарантирани 375 хил. евро (175 хил. от втория кръг и 200 от третия). При отпадане от Гробарите към тях ще бъдат прибавени още 200 хил. евро, които се водят като обезщетение. От там отборът отива да играе директно в плейофния кръг на Лига Европа, където при отпадане го чакат нови 150 хил. евро. Класиране за групите на втория по сила турнир в Европа обаче носи сумата от 1,3 млн. евро. Така, ако Лудогорец влезе в групите на Лига Европа, след отпадане ще вземе минимум 2 млн. евро.
Победа над Партизан и отстраняване на сърбите обаче отваря вратата към големите пари. Участие в плейофите носи 2,1 млн. евро. С останалите спечелени пари до момента сумата скача до почти 2,5 млн. евро. Ако трябва да сме точни, това е 1/3 от бюджета на шампионите за целия сезон. А с тези пари клубът си гарантира обезпеченост във финансово отношение. И после няма как Кирил Домусчиев да не бъде спокоен, като знае, че каквото и да прави, ще има пари, за да плаща заплатите на Марселиньо, Козмин Моци и Дани Абало.
Балканското дерби от третия предварителен кръг на Шампионската лига може да бъде нещо много повече от мачове. И в Лудогорец, и Партизан го знаят.
400 навиячи тръгват от Белград Сериозна агитка се стяга от Сърбия в подкрепа на Партизан. Очаква се за мача утре с Лудогорец черно-белите да имат почти 400 души, които да викат за тях. Агитката на гостите не се притеснява от голямото разстояние между Белград и Разград и тръгва с лични автомобили, а част от запалянковците ще пътуват с два автобуса организирано от столицата на Сърбия. Разстоянието между Белград и Разград е 700 км. Очаква се феновете на гостите да пристигнат привечер в Делиормана и да могат да гледат тренировката на своите любимци на “Лудогорец Арена”. Освен това Партизан ще има и сериозна българска подкрепа. Както “7 дни спорт” писа, около 150 фенове на ЦСКА ще викат за Гробарите на “Лудогорец Арена”.
В същото време стана ясно, че от сръбския тим правят специална организация за реванша на “Юна” след седмица. Маркетинг директорът на Гробарите Снежана филипович оояви, че дори агитката на баскетболния клуб Партизан ще вика за момчетата на Вук Рашович по време на втория мач с Лудогорец.

Йоканович иска нов вратар в Левски, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Левски започва нова селекция отзад напред. От вчера приоритет за клуба е намирането на нов вратар. Търпе-шето към Пламен Илиев вече е на кота нула и сините ‘са делегирали права на няколко посредници да търсят ов отбор на стража.
Новият треньор Славиша Йоканович никак не е доволен от това, че Илиев има вина и за четирите инкасирани гола от началото на първенството.
Миналото лято Левски искаше да вземе Стоян Колев от Черноморец и Иван Чворович от Миньор. Сега обаче такива опции не съществуват и сините ще търсят нови варианти.
Рамон Лопес е другият, който е разочаровал сърбина.
Спортният директор Наско Сираков ще преговаря с агентите на Жоао Силва и Дьстли Мулдер за намаляване на заплатите. Възможна е раздяла с двамата, ако не са съгласни на корекция.
Спас Делев за две години в Лас Палмас Спас Делев подписва 2-годишен договор с испанския Лае Палмас. Клубът завърши на шесто място в Сегунда дивисион през 2012/13, но след това се провали в плейофите за влизане в елита. За сделката с Делев потвърди президентът на Лас Палмас Мигел Анхел Рамирес. Пред “Марка” той представи новото попълнение като “български национал”, въпреки че той няма нито един изигран мач в настоящите световни квалификации.
“Взимаме много бърз нападател”, похвали се още Рамирес, като обяви, че треньорът Серхио Лобера ще може да го използва на няколко позиции – като централен нападател, както и по двете крила, най-вече лявото. Според информация, поместена във вестник “Марка”, Делев вчера е трябвало да пристигне на Канарските острови. Лае Палмас не плаща трансферна сума за него, тъй като играчът идва като свободен агент, след като разтрогна контракта си с ЦСКА.
Новият сезон в Сегунда дивисион стартира през уикенда на 17 и 18 август. В първия кръг Лас Палмас приема изпадналия от елита Депортиво ла Коруня. Феновете на тима веднага изразиха опасенията си от трансфера на Делев, тъй като в последните 2 години изявите му са твърде непостоянни. Но все пак на Канарските острови отчитат, че в клуба по традиция имат добър нюх към намирането на класни нападатели. Като например Саломон Рондон, който дойде от венесуелски клуб преди няколко години, а след това бе продаден за 3,5 млн. евро на Малага.
Според запознати заплатата на Делев в Лае Палмас ще е 12 000 евро. Ако обаче той изиграе поне 20 мача като титуляр през новия сезон и успоредно с това клубът спечели промоция за елита, възнаграждението му ще скочи двойно.
ЦСКА чака парите от Тонев до седмица До една седмица ЦСКА очаква да получи фиксирания в договора процент от продажбата на Александър Тонев в Астън Вила. Английският клуб вече е превел трансферната сума на Лех Познан, като това се е случило преди двайсет дни. Оттам Лех има едномесечен срок да преведе съответния процент на ЦСКА. И тъй като този срок вече изтича, на “Армията” очакват най-късно до края на другата седмица да получат това, което им се полага по сделката. С парите трябва да се направят спешни плащания, тъй като в клуба липсват свежи постъпления.
ЦСКА продължава да чака и 600 000 евро от Мерсин, а в същото време се надява на трансфер на Иван Иванов в Базел, който да вкара в клубната каса още около 150 000 лева.
Константин Динев: Всички ще се съобразяват с нас Благодетелят на Локо Пд Константин Динев остана много доволен от успеха над Левски на „Герена”. Той сподели, че отборът тепърва ще показва по-добро лице. “През подготвителния период Сашо Станков работеше добре и това се вижда сега на терена. Щом правим феновете щастливи, значи сме на правилния път. Но сме още в началото. Пред отбора предстои много работа. Има момчета, които дойдоха в последния момент и все още търсят мястото си. Искам да вървим нагоре и да бъдем отбор, с който всички да се съобразяват”, обясни Динев. Той добави, че няма да стимулира тима с допълнителни бонуси. “Победата над Левски ме прави много щастлив. Преди време пак ги бихме на “Георги Аспарухов”, но в момента съставът ни е по-различен. Направихме селекция от предимно млади, но физически добре сложени футболисти. След като излезе програмата, всички очакваха да ни е много трудно в първите пет кръга. Но се видя, че и срещу ЦСКА (0:0), и срещу Левски стояхме много добре. На “Армията” имахме и късмет. С Левски обаче прибавихме три точки заслужено. Трудното тепърва предстои. Няма да има допълнителни премии за успеха. Все пак сме побеждавали далеч по-силен Левски. Сините няма да ги коментирам. Имат си проблеми, имат си
и хора, които трябва да ги решават. Надявам се футболистите да се порадват и да почнат да мислят за мача с Берое. Опитните ни играчи са гаранция, че няма да има главозамайване след успешното представяне в София. Ако бизнесът ми позволява, ще присъствам на всички мачове на отбора, независимо дали са в Пловдив или някъде другаде. Надявам се да имам тази възможност”, завърши той.