Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

Левски би, мина ЦСКА, 

Липсва ни класа, трябват ни петима нови, обяви Наско, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.

Левски най-после изплува от дъното на „А” група. „Сините” взеха първи три точки за новия сезон, побеждавайки Пирин (ГД) с 2:0. Над всички бяха двете звезди в атаката Гари Родригес и Цветан Генков, които отбелязаха попаденията. По ирония на съдбата именно те двамата се сдърпаха на последната тренировка на тима преди мача. С успеха „сините” се изстреляха от последното   на   8-ото място, изпреварвайки вечния си съперник ЦСКА по голова разлика. Въпреки победата обаче недоволен остана директорът Наско Сираков. „Ако имахме повече класа, трябваше да бием с разлика. Трябват ни 5 нови футболисти”, отсече Сираков.

Агентът на Бентли: Не сме имали оферта от Левски, за да я отказваме

Агентът на бившия английски национал Дейвид Бентли Робърт Сигъл обяви, че неговият клиент не е получавал конкретна оферта от Левски.

„Не сме имали оферта от Левски, за да я отказваме”, заяви за БГНЕС Сигъл. Както е известно, в България се появиха информации, че Бентли е отрязал българския тим. Това обаче не отговаря на истината. Импресариото на играча разкри също така, че бившият футболист на Тотнъм би бил заинтересован да заиграе на „Герена”, но по всичко личи, че това няма да се случи. Наскоро пред „Меридиан Мач” за подобна възможност отрече лично спортният директор на тима Наско Сираков.

Букарев остава в Славия

Асен Букарев остава начело на Славия. Вчера специалистът изведе отбора на сутрешната възстановителна тренировка и обяви пред футболистите, че ще продължи да бъде наставник на „белите”. Той е провел дълги разговори с президента на „белите” Венцеслав Стефанов в събота вечерта, след които двамата са стигнали до единодушие – Букарев остава начело на Славия. Както е известно, след погрома от Лудогорец с 0:3 наставникът заяви със сълзи на очи: „Готов съм да си подам оставката”. Всъщност бившият играч на ЦСКА и Левски е бил готов да си тръгне от Славия веднага след мача с Лудогорец, но е бил разубеден от Венци Стефанов. Все пак Букарев сподели, че след като преспи, ще обяви официалното си решение. И така поне на този етап със сигурност    младият треньор ще изведе отбора срещу Нефтохимик.

Основният довод ръководството на Славия да гласува доверие на Букарев и да не го уволни, е че той е твърде млад и не може след само три официални мача да бъде сменен. Ако това се случи, на практика треньорът ще приключи с професията още преди да е започнал. Със сигурност обаче поне двама футболисти на Славия ще бъдат изгонени. Фаворити са Виктор Генев и Филип Филипов. Не е изключено и някой от по-опитните също да изгори.

На първа страница на вестник  „7 дни спорт” четете:

Левски изпревари ЦСКА

Левски записа първата си победа за новия сезон, след като надигра с 2:0 Пирин ГД като гост. Тимът на Славиша Йоканович беше категорично по-добрият и двата гола бяха най-малкото, с което се отърваха неврокопчани. Цветан Генков и Гари Родригес вкараха попаденията за тима. Ден преди мача двамата се спречкаха на тренировка, но в мача показаха, че това им е подействало по-скоро стимулиращо и бяха най-добрите за сините.

С първите си 3 точки за сезона Левски изпревари ЦСКА, като зае 8-ата позиция в класирането. Червените са със същия актив, но без победа.

В два мача ЦСКА играе с 9 души

АСПАРУХ НИКОДИМОВ, ТРЕНЬОР ПО ФУТБОЛ

И на мен не ми харесва, че ЦСКА не може да бие в трети пореден мач. Но затова си има обективна причина. Вече в два мача играем с девет души. Тези двамата от Насионал Мадейра бяха прекрасни нали?! Аз бях толкова удивен от обувките, които носят, от татуировките им, от прическите. Но стига шега. Двамата с нищо не показват, че заслужават да бъдат титуляри. Нямам нищо против тях, но искам да видя някаква игра. Не смятам, че Ревсон и Морейра са по-добри от Юсуф Н’Чангама, Богомил Христов, Любомир Войнов и Томи Костадинов. Даже напротив. Нали виждате какво прави в момента Николай Чипев в Нефтохимик. Защо на това момче не се дава шанс, а се мъчим с Ревсон?! Защо се пуска Морейра, който за цял сезон в Португалия има 12 мача и 1 гол?! Вместо него може да се пуснат Кировски и Долапчиев, които притежават далеч подобри качества. Черно море са много добре организиран отбор, показаха го и в събота. Заслужават поздравления за играта

си. За мен преди всичко титулярният състав на ЦСКА беше сгрешен. Чочев трябваше да бъде изтеглен по-на-зад и да се атакува с четирима души. Марсиньо е супериграч за нашите стандарти, но в момента не могат да му намерят точната позиция. Трябват ни още трима-четирима играчи като него и отборът ще е много добре оформен. Емил Гъргоров не е във форма и това може да се види с просто око. Трябва да си върне предишното състояние, защото на него се разчита много. От Черно море много добро впечатление ми направиха Мишо Венков и Расим.

Съставът на ЦСКА не е лош. Богатство е да имаш играчи като Марсиньо, Чочев, Долапчиев, Вальо, Гъргоров, Милисавлевич, Менди… Но не бива да се случва така, че да играем с девет души. Това ни пречи да печелим точки.

На Армията Искат да върнат Стефан Орманджиев в ЦСКА

Новото ръководство на ЦСКА иска да покани бившия член на Надзорния съвет на армейците Стефан Орманджиев на работа в клуба, научи “7 дни спорт”. В последните няколко дни Александър Тодоров и компания са обсъдили идеята да вземат сина на големия треньор на червените от 60-те години Стоян Орманджиев като член на последното свободно място в Управителния съвет. Според Томов и Александър Тодоров Орманджиев би бил много полезен с опита си на клуба. Освен всичко друго старши треньорът на клуба Стойчо Младенов също е в много близки отношения с бившия международен рефер и именно на него ще се разчита да го убеди да се завърне на Армията. След края на мача с Черно море в събота Орманджиев влезе в треньорската стая на стадиона и според запознати двамата с Младенов са имали няколкоминутен разговор.

Проблем за плановете на Стойчо и новите шефове да върнат Стефан Орманджиев обаче може да се окаже все още пълната неяснота около бъдещето на отбора. Той нееднократно бе канен от “Титан” да се завърне като шеф в клуба, но липсата на ясна стратегия за бъдещето на червените го отказа. А в момента положението в ЦСКА не е по-различно. Освен това той в момента е шеф на Асоциацията на българските съдии, начело на която се справя доста успешно. И със сигурност ще иска много добър мотив, за да се откаже от настоящата си работа. Докато Орманджиев бе част от ръководството на ЦСКА в периода 2002-2006, армейците спечелиха две титли и стигнаха до победи над Ливърпул и класиране в групите на вече несъществуващия турнир за Купата на УЕФА.

 

На първа страница на вестник  „Тема спорт” четете:

Левски сложи край на черната си серия

Сините отлепиха от дъното след 2:0 в Гоце Делчев

Левски постигна първа победа през сезона в А група от третия опит и се измъкна от последното място в класирането. Сините спечелиха с 2:0 като гост срещу Пирин Гоце Делчев и вече са 8-и заради по-големия брой вкарани голове от вечния съперник ЦСКА. Така Левски прекъсна черната си серия от 5 поредни мача без успех, започнала с 1:1 срещу Славия в края на миналия сезон.

Точни за тима от „Герена” бяха Цветан Генков през първото полувреме и Гари Род-ригес през втората част от дузпа. Двамата се хванаха за гушите на последната тренировка преди срещата, но на терена си партнираха сполучливо.

Славиша Йокано-вич за втори пореден път промени схемата на игра, този път на 4-4-2. На върха на атаката действаха голмайсторите Генков и Родригес.

 

Александър Тодоров: Първите два милиона акции са разпределени

Финализираме сделката за ЦСКА в понеделник, категоричен е изпълнителният директор

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров говори пред медиите след нулевото реми с Черно море. Той разкри кога феновете ще могат да си закупят акции и кога сделката между Титан” и “Червени шампиони” ще бъде финализирана окончателно.

“Надявам се след Нова година игрово нещата да се променят коренно. Какво означава кой финансира отбора? Плащаме от собствени приходи и от други спонсори. Предполагам, че в понеделник (б.а. – днес) ще бъде финализирана сделката за ЦСКА. Не мисля, че ще има забавяния на заплатите. Най-

вероятно футболистите ще си ги вземат по график”, каза Тодоров.

Тези първи два милиона акции почти са разпределени. Около Нова година, когато ще излезе IPO (б.а. – първично публично предлагане на акции), тогава ще могат всички фе-нове свободно да си закупят акции от борсата. Не може един клуб, който допреди две седмици е бил на ръба на изчезването, изведнъж да стане финансово стабилен. Тази стабилност се гради стъпка по стъпка. Ако смятате, че някой е приготвил куфарите с милиони и се чуди как да ги даде… няма такова нещо. Не съм спокоен за бъдещето на клуба, но съм оптимист. Сашо Томов не купува акции, аз съм упълномощен да подписвам. Поредните лъжи са, че той се е отказал от сделката. Обещали сме да управляваме прозрачно клуба. Публикуването на заплатите е една от стъпките”, допълни още изпълнителният директор на ЦСКА.

От казаното от Тодоров става ясно, че днес (б.а. – понеделник) ще бъде подписан окончателният договор за продажбата на ЦСКА на “Лира Инвестмънтс” от страна на Титан”.

 

Стига с оправданията! Футболът къде е?

И през 2008 г. след отнемането на лиценза ЦСКА бе изправен до стената, но стартира много по-силно

Време е за някои изводи. Досега играта на червените минаваше между капките заради куп други по-актуални теми около клуба и поради занижените критерии, продиктувани от някои обстоятелства. Но дойде моментът за една бърза и кратка справка. Каква е равносметката за ЦСКА от началото на сезона? Три мача – нито една победа и едва един вкаран гол. Във втори пореден сезон под ръководството на Стойчо Младенов червените стартират изключително слабо спрямо традициите си. Разликата с миналата година е само в смяната на оправданията.

Ние обаче не страдаме от къса памет и помним лятото на 1999 година, когато 8 футболисти на ЦСКА не получиха картотеки за първенството цяла есен, но въпреки това и въпреки тоталното безпаричие отборът се представи прекрасно през първия полусезон. Помним и 2008 година, когато отборът, воден от Стойчо Младенов и управляван от Александър Томов, остана без лиценз. Младенов избяга с поредната си порция оправдания, за да си осигури по-добре платена работа 8 чужбина. ЦСКА тогава изобщо не осъществи никаква селекция, Димитър Пенев пое отбора и трябваше да се оправя с тези, които не бяха продадени. Съставът бе напуснат от всичките си водещи фигури – Тунчев, Емил Гъргоров, Велизар Димитров, Ней, Петре, Ивайло Петров-Пифа, Вуядинович… Дори Хосе Гарсес – Ел Пистолеро вече го нямаше. Тоест ЦСКА се раздели с много по-сериозно ниво и ядро футболисти, отколкото през това лято, когато си тръгнаха Делев, Банда-ловски, Крачунов, Костадин Стоянов, Венков, Саша и Анисе