Юп Хайнкес очаква труден реванш с Марсилия

Класирането на Байерн Мюнхен на полуфиналите в Шампионската лига не е сигурно, въпреки победата като гост с 2:0 в първия мач от четвъртфиналите срещу Олимпик Марсилия. Това предупреди старши треньорът на баварците Юп Хайнкес. Байерн се стреми към второ класиране сред четирите най-добри отбора в Шампионската лига за последните три години,sporta.bg

 

“Ние ще играем за победа. Все едно, че първата среща е завършила 1:1. Имаме психологическо предимство, заради резултата в първия двубой, но само това. Имаме добра изходна позиция, но да не забравяме, че Олимпик Марсилия победи Борусия Дортмунд в груповата фаза с 3:2, след като губеше с 0:2”, каза Хайнкес.

 

Байерн, четирикратен клубен шампион, се бори за три титли този сезон – в Шампионската лига, Бундеслигата и Купата на Германия. Освен това финалът в Шампионската лига е на 19-ти май на “Алианц Арена” в Мюнхен.

 

“Знаем, че ще бъде труден мач. Във футбола се случват много странни неща. Ние ще се опитаме да спечелим утре. Това няма да бъде като разходка в парка. Както ние отбелязахме два гола там, така те може да направят същото тук”, каза голмайсторът на Байерн Марио Гомес.

 

Той има 11 попадения в Шампионската лига, с едно по-малко от звездата на Барселона Лионел Меси. Байерн има впечатляващ рекорд в домакинските си срещи в турнира като е спечелил 11 от последните си 12 мача на “Алианц Арена”.

 

Юп Хайнкес каза още, че няма да дава почивка на основните си играчи, въпреки че четирима от тях – Тони Кроос, Томас Мюлер, Жером Боатенг и Луис Густаво са заплашени от наказание, ако получат жълт картон в мача. Така те ще пропуснат евентуалния полуфинал в Реал (Мадрид). Испанският клуб спечели първия мач срещу Апоел Никозия с 3:0 в Кипър през миналата седмица.