Приказката на “Ботев” продължава в Германия

Тази вечер от 21:20 часа Ботев (Пловдив) се изправя пред най-голямото си предизвикателство в новото хилядолетие. “Канарчетата” гостуват на германския колос Щутгарт в среща – реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Първият двубой в Бургас завърши при резултат 1:1.sport.bnt.bg

В щаба на Мъри Стоилов настроението изглежда спокойно, дори леко приповдигнато. Отборът започна сезона в “А” група по страхотен начин – с две победи срещу Левски (2:1) и Пирин (Гоце Делчев) (7:1), както и хикс с Литекс насред Ловеч. В Лига Европа пък под жълто-черния нож паднаха казахстанския Астана и босненския Жрински (Мостар).

Единствените футболисти, които няма да могат да вземат участие в битката са трайно контузеният Иван Цветков и Вандер Вийера.

Първенството в първа Бундеслига, от своя страна, все още не е започнало. Щутгарт изигра едва два официални двубоя – за Купата на Германия срещу Динамо (Берлин), спечелен с 2:0, както и първата среща с Ботев (Пловдив).

Най-големият проблем пред наставника Бруно Лабадия е травмата в глезена, мъчеща голмайстора на тима Ведад Ибишевич. Футболистът, който се разпиза на стадион “Лазур” миналата седмица е под въпрос за реванша.

Ботев (Пловдив) вече задоволи достатъчно европейския глад на своите фенове, но една победа срещу отбор от такъв ранг би донесла щастие не само на тях, а и на цяла България. Дали мечтата ще стане реалност, предстои да разберем от 21:20 часа.

Фото: БТА

Автор: Иван Атанасов