Официално: Иван Иванов подписа с Базел

Българският национал Иван Иванов вече е футболист на швейцарския Базел, шампион на страната за миналата година. Най-напред това потвърди спортния директор на досегашния клуб на играча Партизан (Белград) Алберт Надж в интервю за Дарик Радио, а след това и самият футболист позира с фланелка на Базел в личната си страница във Фейсбук.

“Да, позволихме на Иван Иванов да пътува за Базел и да продължи преговорите. Трансферната сума, която ще получим е търговска тайна, но след като той пътува, значи двете страни сме се договорили, коментира Надж. На снимката във Фейсбук пък Иван Иванов позира с фланелка с номер 13 в коридора на стадион Санкт Якоб Парк, а до него е и мениджърът, който движи сделката Аргон Фейзули. Фейзули работи по трансфера още от края на юни и въпреки съпротивата на важни хора в Базел, успя да се пребори за преминаването на Иван Иванов от Партизан в най-успешния швейцарски клуб в последните години.sport.bnt.bg

До момента няма потвърждение за трансфера на страницата на клуба, както и от местните медии. Според информации обаче, договорът на Иван Иванов ще бъде за 3+1 години.