Кой ще се падне на Лудогорец?

Малко след 13 часа днес Лудогорец ще узнае името на съперника си за така важния плейоф за мечтаното влизане в групите на Шампионска лига. Вариантите са пет – Селтик, Базел, Стяуа, Виктория (Пилзен) и Динамо (Загреб). блиц

Точно в 13:00 часа стартира тегленето на жребия, като БЛИЦ ще ви предостави възможност да го гледате директно с картина.

В Централата на УЕФА в Нион разградчани ще бъдат представяни от изпълнителния си директор Ангел Петричев.

Базел изглежда най-неудобен съперник за българския шампион, като куриозът е, че Лудогорец отново може да се изправи срещу отбор на Иван Иванов. След преминаването от Партизан в Базел обаче националният защитник няма право да играе в плейофите за новия си тим, тъй като картотеката му за Европа би могла да бъде активирана чак за груповата фаза. Разградчани елиминираха именно “гробарите” с Иван Иванов, за да достигнат до плейофа.

Селтик, Виктория (Пилзен) и Стяуа също са доста корави съперници, но не и непреодолими. С най-нисък коефициент е добре познатият Динамо (Загреб), който миналата година с два гола в последните минути и в двата мача спря Лудогорец и го елиминира още при първата му поява в Европа.

Първите плейофи са на 20/21 август, а реваншите седмица по-късно – 26/27 август.

С достигането си до последното стъпало преди групите на Шампионска лига Лудогорец си гарантира най-малко участие в групите на Лига Европа. Сега обаче Стойчо Стоев и момчетата му мислят само и единствено за атаката на Лигата на богатите. БЛИЦ вече ви съобщи за парите, които са спечелили или ще продължат да печелят разградчани.

Схемата на пълния жребий в Нион, който ще бъде разделен на два потока:

Поток на шампионите:

Поставени:
Базел (Швейцария)
Селтик (Шотландия)
Стяуа (Румъния)
Виктория (Пилзен, Чехия)
Динамо (Загреб, Хърватия)

Непоставени:
Аустрия (Виена, Австрия)
Легия (Варшава, Полша)
Марибор (Словения)
ЛУДОГОРЕЦ
Шахтьор (Караганди, Казахстан)

Поток на класиралите се от първенство:

Поставени:
Арсенал (Англия)
Лион (Франция)
Милан (Италия)
Шалке 04 (Германия)
Зенит (Русия)

Непоставени:
ПСВ Айндховен (Холандия)
Металист (Харков, Украйна)
Фенербахче (Турция)
Реал Сосиедад (Испания)
Пасош де Ферейра (Португалия)