БНТ предава Световното първенство по лека атлетика днес !

Най-добрите атлети на планетата се събират за 14-ти път за най-голямото спортно събитие за годината – Световното първенство по лека атлетика, на което тази година домакин е Москва. Участие са заявили 2000 представители на 205 страни, които ще си разпределят 47 комплекта медали. Най-големите звезди в Царицата на спортовете ще бъдат основните герои във великолепния и вълнуващ спектакъл на световните атлети, а БНТ1 ще направи зрителите си свидетели на всичко най-интересно от световния шампионат. Националната телевизия ще излъчи общо 30 часа предавания от Москва с коментатор ще бъде Евгени Николов.sport.bnt.bg

Началото на преките предавания е днес от 16:05. В неделния ден е емблематичния финал на 100 м. при мъжете. Вечерната сесия стартира в 18:00 ч. В делничните дни преките предавания започват сутрин в 9 ч. и вечер в 18.30 ч. Най-бляскаво се очаква да бъде представянето на феноменалния Юсейн Болт. Ямайският спринтьор ще стартира на 100 м., 200 м. и 4х100 м. с амбиции за нови три златни отличия, а всички се надяват поне едно от тях да е гарнирано със световен рекорд. В спринта при дамите битката между Ямайка и САЩ ще накара зрителите да настръхнат във всеки един финал. В дългите бягания двукратният олимпийски шампион Мо Фара от Великобритания ще се опита да разбие хегемонията на етиопци и кенийци.

Домакините от Русия са се прицелили към титлите в скоковете и хвърлянията. Борбата между големите сили в атлетиката предвещава високи постижения и рекорди. В големия световен фестивал ще стартират и 9 български атлети. Звездата на отбора ни безспорно е Ивет Лалова, която ще се бори със спринтьорките от американкия и африканкия континент за място на финалите на 100 м. и 200 м. Георги Иванов е с отлично постижение в тласкането на гюле и ако го повтори в Москва то ще му донесе най-малко място в челната шестица. Повечето от останалите ни атлети също имат шансове за финал, ако достигнат личните си резултати.