Добруджа не успя да обърне Ботев Гълъбово – 1:1

Добруджа и Ботев Гълъбово завършиха наравно 1:1 в среща от втория кръг на „Б” група. Гостите откриха резултата в 56-ата минута, а добруджанци стигнаха до равенството десет минути преди края на мача с гол на Иван Цачев. Момчетата, водени от Радослав Вардаров, хвърлиха всички усилия, за да стигнат до пълен обрат, но не успяха да постигнат втора поредна победа в първенството.
Както и в първия мач с Академик Свищов добруджанци се хвърлиха в атака още от първите минути, като отново най-активен бе Иван Цачев. В 5-ата минута той създаде и първата голова ситуация, центрирайки прострелно към Тодор Чаворски, но ударът с глава на юношата на Левски мина встрани от вратата.
В 10-ата минута „жълто-зелените” стигнаха до непряк свободен удар в наказателното поле на Ботев, след като вратарят Мирослав Радев се разсея и улови върната към него топка от съотборник. При изпълнението обаче ударът на Ивайло Димитров мина на сантиметри над вратата на гостите.
В следващите минути Ивайло Лазаров и Тодор Чаворски стреляха опасно, но вратарят на гостите отново бе на мястото си.
Добруджанци бяха по-активният тим през цялото първо полувреме, но не успяха да стигнат до гол. В 40-ата минута, противно на логиката, гостите дори можеха да открият резултата, след като футболист на Ботев нацели напречната греда от пряк свободен удар.
Второто полувреме започна отново с активни действия на „жълто-зелените”. Само десет минути след подновяването на играта гостите попариха публиката на стадион „Дружба”
В 56-ата минута резервата Георги Кирилов се възползва от грешка на капитана на Добруджа Николай Христозов, който върна слабо с глава топката към вратаря Радомиров, централният нападател на Ботев я настигна и стреля покрай стража на Добруджа за 0:1.
В 72-ата минута добруджанци стигнаха до гол, но попадението на Иван Иванов бе отменено заради засада.
Равенството все пак бе постигнато в 80-ата минута на мача. Иван Цачев овладя топката на границата на наказателното поле, преодоля защитник и с техничен удар прати топката във вратата на Ботев – 1:1. В последните минути добруджанци направиха всичко по силите си, за да направят пълен обрат и да вземат трите точки, но натискът им бе по-скоро стихиен и не доведе до чисти ситуации пред вратата на Ботев.
Така жълто-зелените събраха актив от 4 точки след първите два кръга и продължават да са в челото на „Б” група. В следващия кръг предстои регионално дерби с отбора на Спартак Варна в морската столица.
Добруджа игра в състав: Николай Радомиров, Иван Иванов, Николай Христозов, Костадин Гаджалов, Детелин Димитров, Кристиян Малинов, Емил Колев (51′ Симеон Симеонов), Иван Цачев, Ивайло Лазаров (46′ Спас Георгиев), Ивайло Димитров, Тодор Чаворски (62′ Кристиян Петков)