Отборът на Изида влезе ТОП 4 на България по тенис

Изида намери място в ТОП 4 на България по тенис при децата. Това стана по време на финалите на държавното отборно първенство за състезатели до 10-годишна възраст в Сливен, информират от пресцентъра на добричкия клуб.
Вторият ден на националната надпревара започна по най-добрия начин за възпитаниците на Михаил Атанасов и Ивайло Коев. Те победиха Престиж (Велико Търново), като индивидуални победи донесоха Марина Христова, Карина Георгиева, Александър Локи и Михаела Йорданова. В последния мач в групата Изида отстъпи на фаворита за титлата Черно море Елит, а отборите на Варна и Добрич прескочиха груповата фаза.
На полуфиналите Изида отстъпи с 1-3 на бургаския Черноморец, като единствената победа за тима на Добрич донесе Михаела Йорданова.
В неделя Изида ще играе за бронзовите медали с Албена (Пловдив).
Отборният шампионат по тенис за деца е част от Програмата „Тенис10s” към федерацията и се провежда за първи път в тази възрастова група. В квалификациите право на участие имаха всички клубове по региони, а в заключителната фаза за отличията в Сливен, спорят осемте най-добри отбора.