Йоканович усеща как изхвърча от “Левски”

Треньорът на “Левски” Славиша Йоканович сподели, че е дошъл на “Герена”, за да постига успехи, а не да вземе няколко заплати и да си тръгне. Сръбският специалист очевидно е сериозно притеснен от случващото се в клуба, след като не му се осигуряват попълненията, които той иска. От думите по време на пресконференцията му преди гостуването на Литекс се усети, че самият Йоканович осъзнава, че може и да изхвърчи от “Герена”, тъй като не се постигат резултати.блиц

“Ситуацията не е добра за мен и за клуба, нямаме време. Не ми е до шеги, трудно се работи с 12 футболисти, но след завръщането на националите, станахме 15. В съблекалнята нещата са добре, даже мисля, че са по-добре от преди”, коментира Йоканович, който днес навършва 45 години.

“С бюджета, който имаме, може да сгрешим. Няма как да вземем Кристиано Роналдо или Меси, за да сме сигурни, че няма да сбъркаме. Не мога да коментирам финансовата ситуация в клуба. Моето място в йерархията не е такова. Моята работа е на терена. Имахме планове да се подсилим и да достигнем до по-добри резултати. Аз съм най-отговорен за резултатите и същевременно съм най-ощетен от ситуацията. Целта беше да дойде нов треньор, а след това да се вземат и нови футболисти. Такива обаче още няма, само Милиев”, каза спецът.

“Аз съм чужденец и съм тук, за да постигам резултати. Не съм тук да работя три дни или два-три месеца, да си взема заплатите и да си замина. А дойдох, за да постигам успехи. Когато дойдох, знаех, че става въпрос за много голям клуб. Трудно е, но се надявам да успея. Аз ще съм първият, който ще си плати от ситуацията в клуба. А тя не е добра. В момента никой не прави стъпки напред, което рефлектира върху мен и клуба. Ситуацията не ми влияе психически. Щастлив съм, че съм тук, но трябва да започнем да работим. В момента не се случва нищо. Дошъл съм да работя и ще поема всички рискове, защото такава ми е професията. В момента не сме на правия път, защото “Левски” заслужава много повече”, добави Йоканович.