Мъри за изгонен от “Левски”: Отличен футболист

Снимка: botevplovdiv.bg

Треньорът на “Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов сподели на пресконференцията си преди гостуването на Черноморец, че селекцията при “жълто-черните” е отворен процес. Мъри определи бургазлии като един от най-добре организираните отбори у нас, но се надява тъкмо срещу тях “канарчетата” да се върнат на победния път, след като в миналия кръг паднаха сензационно у дома с 1:2 от Любимец.блиц

„Изключително трудна и тежка седмица за нас, може би най-разочароващата, откакто работим заедно. Получихме неприятен резултат в предния кръг. Имахме възможност да анализираме и коментираме мача с Любимец. Не е приятно, когато си отправил 27 удара, да загубиш мач, но както казах веднага след двубоя, може би имаше и психологически, и емоционален, и всякакъв срив в нашия отбор“, каза Стоилов.

„Като игра срещу Любимец няма от какво да сме недоволни. Има две неща от този мач, върху които трябва да работим – направихме две фатални грешки в защита, които ще изчистим, и пропуснахме твърде много положения. Иначе като поведение владеехме инициативата, дано повече такива мачове не ни се случват. Предстои ни тежък мач срещу Черноморец, който е един от най-дисциплинираните отбори у нас, с доста интересни изпълнители в средата на терена, както и в атака. Според мен е нереално, че те загубиха последните си два мача. По мое мнение трябваше да са с 9 точки до момента. Нашият отбор трябва да намери себе си и по най-бързия начин да излезе от състоянието, в което изпадна след загубата от Любимец“, коментира Мъри.

“Нямаме интерес към изгонените четирима футболисти от Левски. Там има един играч – Кристовао Рамос, за когото смятам, че е много добър. Отличен футболист е, но ние разполагаме с достатъчно класни изпълнители на тези позиции”, каза още Стоилов, който в Анортозис беше треньор на гологлавия португалец.

“Ако се разделим с някои играчи, тогава евентуално може да мислим за подкрепление”, добави наставникът на “Ботев” (Пловдив).

“Имаше огромно разочарование у футболистите след отпадането от Щутгарт. Те видяха колко малко не им достигна да запишем един голям успех. Това се отрази на настоението им. След това дойде и поражението от Любимец, което се дължи на многото ни пропуски в атака и двете фатални грешки в защита. Ще кажа отново, че не обвинявам играчите. В такива случаи отговорността поемаме ние треньорите, а футболистите трябва да са спокойни и да мислят за следващото си представяне. Радващото е, че около отбора продължава да цари положителна атмосфера. Важно е тя да се запази, защото така се работи доста по-лесно”, добави Стоилов.

Мъри бе запитан и за представянето на Тодор Неделев, Йордан Христов и Мариян Огнянов, които взеха участие в приятелския мач на националния отбор срещу Македония (0:2).

“Имам мнение по въпроса, но няма да го обявя публично, тъй като Любо Пенев е човекът, който има право да дава оценки за играта и представянето на България. Ще кажа само, че за “Ботев” е радващ фактът, че млад футболист като Тодор Неделев записа своя дебют за мъжкия национален отбор. Това е добър атестат както за неговата работа, така и за работата в клуба”, каза Стоилов.