Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

евски изгони 4-ма “негодници”, пише на първа страница вестник “Меридиан мач“.

Левски стартира чистката! По-малко от 48 часа след като собственикът на клуба Тодор Батков обя-ви, че спира да „хрантути негодниците с космически заплати”, „сините” шефове посякоха четири от най-големите си звезди. Дъстли Мюлдер, Кристовао Рамос, Жоао Силва и Рамон Лопес бяха отстранени вчера от отбора. Спортният директор Наско Сираков обяви, че това е негово решение, и уточни, че вече се търсят нови отбори на четиримата. Карето не тренира. Всеки един от натирените се срещна с ръководството, за да обсъди бъдещето си. Левски първо ще се опита да продаде четиримата, а ако не се намери купувач, договорите им ще бъдат разтрогнати.

Не подкрепяйте Лудогорец срещу Базел!

Националният клуб на привържениците на Левски нападна остро собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев заради опита му да си осигури подкрепата на другите агитки за мача с Базел.

„Няма по-жалко нещо от това да прогърмяваш страната с „успешния проект”, а да плащаш на чужди фенове, за да подкрепят прищявката.” Футболът е измислен заради феновете. Във футбола единственото нещо, което е непреходно и важно – са феновете и традициите!”, пише в декларацията на феновете. Те обясняват, че няма как да подкрепят Домусчиев, който „публично се „празнеше” от кеф на провалите на друг един български отбор”.

На двата мача с Партизан Лудогорец бе подкрепен от значима „червена” агитка, облякла атрибутите на разградчани.

„Не е българско и да вършиш умишлена подривна дейност срещу две частни дружества, водещи преговори за спонсорство. Не от друго, а от завист, злоба и комплекс. Всички българи трябва да подкрепят българския национален отбор по футбол. Без значение кой е треньор и от кои отбори са играчите. В клубния футбол, уважаеми платени застъпници на този и онзи, престижът и честта са за клубния отбор!”, казват още от Националния клуб.

Декларацията завършва с призив към привържениците на Левски: „Призоваваме всички фенове да ценят истинските възприятия и истинските неща. Левскари, останете си вкъщи. Спестете някой лев на г-н Домусчиев за платени статисти. И тази година ще има доста разходи в първенството. На отбора на г-н Домусчиев пожелаваме да играе добре и да зарадва абсолютно всички в света, милеещи и пукащи им за неговия тим. На нас не ни пука.”

180 полицаи охраняват дербито в Ловеч

Поради очаквания зрителски интерес и голямата посещаемост на футболната среща е изпратено предложение до кмета на Ловеч за издаване на заповед за временно ограничаване на движението и паркирането на МПС-та около и пред стадиона за времето от 17 до 24 часа.

От полицията уточниха, че феновете на Левски ще бъдат пропускани през транспортен мост кв. „Вароша”, отбивката за зоологическа градина и Севлиевския път.

Полицейски екипи и патрули ще придружават големите групи фенове, които ще се придвижват с автобуси. До спортното съоръжение полицейските служители няма да допускат малолетни лица без придружител и лица във видимо нетрезво състояние. Предвидени са и щателни проверки за опасни взривни вещества и пиротехнически средства.

 

Фирма на Томов прибира над 1 млн. лв. от ЦСКА, пише на първа страница вестник “7 дни спорт“.

Далаверите в ЦСКА след завръщането на Александър Томов продължават с пълна сила! Напук на безпаричието, което цари на Армията, Лупи се готви да прибере около 1,2 млн. лева от клуба. Неговата фирма “Лира Инвестмънт” е кредитор на ЦСКА и има да получава 640 000 евро, съгласно договор за цесия, сключен на 21 септември 2010 г. между “Гео Адвайзърс” и “Лира Инвестмънт”. Така новият собственик на армейците се оказва и кредитор на клуба, а целта на Томов е да плати сам на себе си сумата от 1,2 млн. лева.

Левски разчисти скъпите

Наско Сираков развъртя метлата в Левски. Както още вчера “7 дни спорт” анализира, от Герена излетяха най-скъпите, за да се свие фонд работна заплата. До сутрешната тренировка не бяха допуснати Дъстли Мулдер, Кристовао Рамос, Жоао Силва и Рамон Лопес. Карето излиза на Левски близо 1 600 000 лева на година! Тепърва с четиримата ще се преговаря за неустойките им при разтрогване на контрактите. Ако Баждеков не постигне договореност с тях, Левски рискува да тръгне по пътя на ЦСКА. Както е известно, заради подобни проблеми с договори на футболисти и неплатени заплати срещу ЦСКА се водят множество дела във ФИФА.Това обаче е само началото на чистката в Левски. Преди да изхвърли карето чужденци, Наско е заплашил със същото и шестима от българските футболисти.

Коко Динев плати първите си заплати

Завърналият се в Локомотив Пд Константин Динев изплати първите заплати в клуба след повторното поемане на издръжката на черно-белите. Хазартният бос беше обявил, че ще дава заплатите на футболистите от юли.

Във вторник вечерта пък след тренировката над 80 фенове се срещнаха с треньора Сашо Станков и капитана Здравко Лазаров. Привържениците са упрекнали клуба, че е изпуснал без пари Христо Златински, Даниел Георгиев, Рангел Абушев и Мартин Кавдански. феновете са получили уверение, че занапред ще се направи всичко възможно това да не се повтаря.

 

ПАОК смени Металист в ШЛ, пише на първа страница вестник “Тема спорт“.

ПАОК ще играе в плейофите на Шампионската лига срещу Шалке 04. Солунският тим заменя Металист Харков, който вчера бе изваден от евротурнирите заради уговорения мач с Карпати Лвов от 2008 година. ПАОК загуби след 0:2 у дома и 1:1 от Металист в третия квалификационен кръг. Начело на солунския отбор от юни е Хууб Стевенс, който водеше Шалке 04 до 16 декември.

Макаби Тел Авив пък се класира директно за групите на Лига Европа, тъй като УЕФА допусна ПАОК да бъде заменен в този турнир.

Закъснялата революция

Сините освободиха четирима чужденци, още толкова българи заслужават същата съдба

Наско Сираков ни gage да разберем, че ако си мислим, че гтюй е обикновен спортен директор на Левски, значи нещо сме се объркали и не разсъждаваме в правилната посока. Вчера той забрани на четирима футболисти на сините да се готвят с представителния отбор и им заповяда да затворят вратата на съблекалнята на Терена” от външната страна. Такова пакетно гонене на футболисти не са постигали нито Даниел Боримиров, нито Георги Иванов. А то си е постижение, за което се иска и характер, и самочувствие, и опит. И разбиране на футбола. На Сираков тази игра му е ясна, ние очаквахме той да отвори широко прозореца на съблекалнята, само че не сме предполагали, че това ще стане толкова късно.

Жоао Силва, Кристовао Рамос, Дъстли Мулдер и Рамон Лопес вече не са част от първия отбор на сините. На собственика на Левски му трябваше именно Наско Сираков, защото другите изобщо нямаше да посмеят да направят такава чистка, още повече че те самите са причина за наличието на тези четиримата и поне още толкова, които трябва да чуят същата присъда.

Иво Тонев в моменти на криза казваше, че ще проведе сериозен разговор с отбора. Сираков не

води сериозни разговори. Той извършва сериозни действия и някъде тук е една от разликите. В Левски свърши времето на сериозни и несериозни приказки и настъпи моментът на сериозните случки. Това, което се случи вчера, вероятно е само началото, иначе няма да станат нещата.

Шоковата терапия стартира с чужденци, а трябва да продължи и с българските играчи, за които поне по два пъти в седмицата си говорим, че не им е мястото в Левски. И те са поне четирима. И колкото по-рано лишат съблекалнята от присъствието си, толкова по-добре.

Въпросът е все пак Славиша Йоканович да разполага с група от двайсетина играчи за тренировъчна дейност и официални мачове. И както се казва, щом в касата няма пари за селекция, по-добре такава да не се прави сега, а да се начертае пътят за следващите 2-3 години. Никой няма да запали стадиона, ако се вижда, че в този клуб най-накрая се върши нещо като хората. Това вършене включваше и вчерашното прочистване от Наско Сираков. Като ще се тропа по масата, да се тропа по масата и да се продължава напред.

Закъснялата революция на Сираков трябва да покаже на останалите играчи, наречени от Тодор Батков “хрантутници”, че на Терена” вече няма да се плащат пари за размотаване и отбиване на номера. Със сигурност има и играчи, които ако не са с последно предупреждение, то са с единия крак навън и от тях си зависи дали ще се приберат изцяло, или ще изкарат и втория крак. С този спортен директор шега не бива, но сега остава да видим и как се справя с операция събиране. Изваждането вече го видяхме.

Общо взето, това е рецептата – намиране на подходящ треньор и освобождаване от скъпите и некачествени футболисти. Това искаха да видят запалянковците. Е, видяха го. Много е вероятно сега в неделя всичко това да се отрази на сините и в Ловеч да видим един малко no-освободен отбор, който диша по-спокойно и играе по-смислен футбол, въпреки че това ще е постижимо едва след като Йоканович направи подготовка през зимата.

Фенове на Левски нападнаха Домусчиев

Агитката на Левски атакува собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, който е искал да плати за подкрепа от фенклуба на сините за своя отбор по време на мача с Базел на 21 август.

НКП на тима от Терена” помести декларация на страницата си във фейсбук. Тема Спорт” публикува написаното с известни съкращения. “Няма по-жалко нещо от това да прогърмяваш страната с “успешният проект”, “правилният път, по който трябва да тръгнат всички”, а да се молиш и да плащаш на чужди фенове, за да подкрепят прищявката и комплекса на един феодален цар. Не е българин и този, който публично се… от кеф на провалите на друг един български отбор. Не е българин този, който цяла година вършеше мръсна и задкулисна дейност срещу други отбори, за да се докопа до титлата. Както и не е българско да пращаш мутрите от феодалния си град да бият други граждани. Не е българско и да вършиш умишлена подривна дейност срещу две частни дружества, водещи преговори за спонсорство. Не от друго, а от завист, злоба и комплекс. Всички българи трябва да подкрепят националния отбор. Без значение кой е треньор и от кои отбори са играчите. В клубния футбол се уважават, оцеляват и помнят истинските тимове. Историята помни много такива, стигнали до дъното на 4-а и 5-а дивизия и възвърнали се като феникс благодарение на своята традиция, история и вярна публика. Всички други рано или късно отиват на бунището. Призоваваме всички привърженици на Левски да ценят истинските възприятия и неща. Нека не надуваме един обречен на спукване балон. Спестете някой лев на г-н Домусчиев за платени статисти. И тази година ще има доста разходи в първенството… На отбора на г-н Домусчиев пожелаваме да играе добре и да зарадва абсолютно всички в света, милеещи и пукащи им. На нас не ни пука”, пише в декларацията.