По 50 000 евро в Лудогорец за бой над Базел

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е обещал по 50 000 евро на играч за бой над Базел,фото:БТА

„Всеки ще получи 50 000 евро допълнително, ако бъдат достигнати групите на Шампионската лига. Премията е огромна за българските стандарти”, каза Петър Александров пред „Базлер цайтунг”.sport.bng.bg

Приблизително същият бонус ще вземат и футболистите на Базел. При краен успех Лудогорец влиза в групите на Шампионската лига. По този начин в касата на клуба ще постъпят приходи от 8 600 000 евро.

 Кирил Домусчиев вчера бе на посещение при отбора. Всички играчи под строй отидоха при собственика на клуба. Мотивацията сред футболисти е сериозна, поводи за оптимизъм има много.

 Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев ще може да разчита на най-новото попълнение Върджил Мисиджан още днес срещу Базел. Това стана ясно, след като ръководството на клуба успя да промени списъка с играчи за плейофния кръг на Шампионската лига с Базел. Треньорският щаб на разградчани вече беше заявил 21 души, които трябваше да се изправят срещу швейцарския първенец днес и седмица по-късно в реванша.

 След изненадващия трансфер на Върджил Мисиджан в края на миналата седмица обаче ситуацията в клуба се промени. Холандецът загатна за сериозен потенциал при победата с 1:0 над Локомотив (Пловдив) през уикенда. Това накара Стойчо Стоев да реши да включи крилото в групата за сблъсъка с швейцарците.

 Опитният треньор и щабът му са обсъдили ситуацията и са сметнали, че Върджил Мисиджан може да свърши работа в битките с Базел, независимо че е само от няколко дни в отбора. Така от списъка с 21 играчи отпада нападателят Жуниор Кишада, а вместо него се включва Мисиджан, който играе с надпис „Фюра” и номер 93 на гърба. По правило Лудогорец може да направи една промяна 24 часа преди началото на първия мач от даден предварителен кръг на Шампионската лига. По същия начин разградчани се възползваха преди гостуването на Слован, когато Александър Барт се контузи, а вместо него беше включен Димо Бакалов.

Върджил Мисиджан досега не е играл в европейските клубни турнири. Въпреки това не е изключено той да започне титуляр вместо Дани Абало. Дори това да не стане, независимо от развръзката на срещата Мисиджан ще се появи на терена.

Източник:в.”Меридиан мач”