Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Иво Тонев: Време е за крайни решения, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”.
В четвъртък Левски ще обяви мерките за излизане от кризата, разкри изпълнителният директор на клуба Иво Тонев. „През целия ден имах срещи с някои деятели, свързани с Левски, чух тяхното мнение – заяви Тонев. -Имах и среща с Георги Иванов. Собственикът на клуба Тодор Батков не е в България. В такива моменти се взимат по-крайни решения и аз съм готов за това. Трябва да поговорим с Тодор Батков. Не искам и да мисля за четвърта загуба”. Той е категоричен, че на Герена времето за дипломатичност и спокойствие е свършило,focus-sport
Стилиян Петров пита дали може да тренира
Стилиян Петров попита дали може да дойде да тренира във вторник, разкри мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш. Той посети българския си капитан в лондонската болница, където започна лечението му от левкемия. Заедно с Маклийш да подкрепят Стилиян дойдоха лично американският собственик на Астън Вила Ренди Лърнър и изпълнителният директор на клуба Фолкнър.
ЦСКА виси с лиценза
ЦСКА виси с лиценза, напук на олимпийското спокойствие в „Титан”. Червените подадоха документи за участие в евротурнирите през следващата година, но някои стари задължения към бивши футболисти може да се окажат проблемни. За някои от тях шефовете на клуба постигнаха споразумение за разсрочване, но с други се борят в съда.
В момента вървят дела срещу ЦСКА, заведени от бивши футболисти. Флорентин Петре търси 30 000 лева, а Ивайло Петров – 100 000 лева. И двамата си чакат парите вече две години.
След мача с Видима единият от собствениците Димитър Борисов обяви, че ЦСКА няма да има проблеми с лиценза. Ден по-късно и другият – Иво Иванов, беше категоричен, че клубът е изряден.
На Армията не знаят за писмо от УЕФА до БФС относно проблеми около лицензирането. Финансовият мониторинг обаче продължава, а от централата отдавна са предупредили клуба, че няма да правят никакъв компромис. Документацията трябва да е абсолютно изрядна.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Гонзо си тръгва от Левски
Георги Иванов ще подаде утре оставка като директор и треньор на Левски, научи сензационната новина “Меридиан Мач”. Той вече е обявил решението си пред изпълнителния директор Иво Тонев. Гонзо пое тежката участ да води отбора след поражението от Миньор, но впоследствие “сините” записаха още две загуби.
Ръководството на Левски е стартирало спешни преговори с треньора на Берое Илиан Илиев да поеме отбора още за мача с Локо (Сф) в неделя. Първоначалната договорка бе специалистът да дойде на “Герена” след края на сезона, а назначението му да бъде обявено на 24 април. Самият Илиан заявил пред свои близки, че не иска да идва в Левски веднага предвид тежката ситуация. Това най-вероятно означава, че Левски ще поднови преговорите си с Мъри Стоилов.
УЕФА реже ЦСКА заради африканци
Нови жестоки правила са приети от УЕФА на последния Изпълком в Истанбул. Те сякаш са писани за шмекерите от „Титан”. „Меридиан Мач” научи, че пернишките пишман-ръководители ще бъдат ужилени с парите от УЕФА за тазгодишното участие в Лига Европа заради обвинения в отвличането на седем африканци. Синът на треньора -Стойчо Младенов младши, започва работа в клуба като координатор.
Селтик и Вила ще играят за Стилиян
Мач в чест на Стилиян Петров ще изиграят тимът на капитана ни – английският Астън Вила, и шотландският гранд Селтик по време на лятната пауза. Мариян Христов, Христо Йовов и Димитър Иванков заминаха да видят Стенли в болницата в Лондон.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Иво Тонев настоява Илиан Илиев в Левски веднага
Председателят на Управителния сьвет Иво Тонев настоява Левски да направи треньорска смяна веднага, а не, както бе анонсирано, на 24 април. Това намекна вчера той в ефира на “Дарик” радио. “Ситуацията е променена и според мен е време за кардинални действия. Чакам Тодор Батков в сряда (б.а – днес) вечерта и в четвъртък ще обявим решенията”, каза Иво Тонев. Това означава, че уговореният за нов наставник на Левски Илиан Илиев трябва да бъде обявен 19 дни по-рано. Самият треньор на Берое обаче заяви, че това няма как да стане. “Абсурд е да поема Левски сега. Само ме разконцентрирате с подобни въпроси и не мога да си върша работата в Стара Загора”, каза снощи Илиан Илиев.
Възможно е Георги Иванов да бъде преназначен на друга работа в клуба, тъй като Илиев преди време заяви, че не иска да работи с Гонзо на “Герена”.
Възможно е като пожарен вариант срещу Локо София сините да бъдат водени от Викторио Павлов.
Георги Иванов: Може да изпуснем и евротурнирите
След загубата от Лудогорец спортният директор и треньор на Левски Георги Иванов прозря, че с тази игра отборът му ще изпусне евротурнирите. “Предвид резултатите може и това да се случи. Има много срещи до края, преките конкуренти играят помежду си. Левски ще се бори докрай. Много е тежко след 3 поредни загуби. Ситуацията е трудна, напрежението расте, футболистите са под огромен натиск. Най-важно е да вземем най-добрите решения. Най-лесно е да нападнем някого и да се нахвърляме върху него. Има някои футболисти, които не са на нужното ниво, но може би такъв е периодът. Изходът от ситуацията е да започнем да побеждаваме. Не е нормално за Левски три поредни мача да не може да отбележи гол. Опитахме се да победим, не се получи. При гола направихме колективна грешка, хванаха ни няколко пъти на контраатака. Но не мога да съм недоволен от желанието”, посочи Гонзо и заяви, че той е виновен за поредния провал на тима. “Няма да ви кажа каквото и да било против никого. Не искам да говоря против футболистите, треньори или когото и да било. Знам какво чакате, да кажа за някого, че е виновен. Ако е така – аз съм виновен. Оставете футболистите на спокойствие, те не са в най-доброто си състояние, и психическо, и игрово. Не всеки може да издържа на това напрежение”, завърши Гонзо.