Кубрат Пулев:Искам световната титла, трябва да я донеса в България

Кубрат Пулев ще има още една среща преди дългоочаквания сблъсък за най-авторитетния пояс в професионалния бокс. Това разкри самият той при завръщането си от Германия.sport.bnt.bg

На летище “София” Пулев говори за успеха над Тони Томпсън, за евентуалния двубой с Владимир Кличко и за подкрепата на българските фенове.

“Щастлив съм, че успях да запазя колана и да направя тази защита, която ме нарежда като претендент за световната титла. Горд съм, това е голямо постижение за малка България. Точно така го усещам, като победа за България, не лично за мен”

Победата над Тони Томпсън е една от най-важните в кариерата ми и дълго ще я помня. Противникът беше много опасен, а залогът много висок. Тони е №1 в САЩ, на практика този мач беше като Америка срещу България и се радвам, че го спечелих”.

Винаги съм казвал, че е въпрос на време да стигна до мач с Кличко. По-близо от сега едва ли е възможно. Предполагам, че мачът ще се назначи за април или май догодина. Надявам се дотогава да изиграя поне още един междинен мач, защото срещу Томпсън не се чувствах много комфортно след дългото отсъствие от официалния ринг”.

“Гледам ранглистата и не мога да повярвам на очите си – първи Владимир Кличко, втори брат му, а аз – трети. Всички останали са под мен. Стигнах дотук с много работа, късмет и Божията помощ. Отдавна съм се чувствал равен с най-големите, но сега с тази добра подготовка това вече не са само думи. Искам световната титла, трябва да я донеса в България. Не мога просто да изляза на ринга, да загубя, да взема няколко милиона и да се прибера. Ще се подготвя по най-добрия начин, за да бъда конкурентноспособен, когато му дойде времето”