Легендата Любо Пенев стана на 47 години

Настоящият национален селекционер на България Любослав Пенев става днес на 47 години! Само след няколко дни Любо може да донесе подарък на цяла България. Нашите гостуват на Италия и Малта в световни квалификации. Преди двубоите “трикольорите” продължават да имат шансове за класиране на Мондиала в Бразилия, а с основна заслуга е именно Любо Пенев.блиц

Славна кариера на футболист, стотици голове и около 15 спечелени трофея. Голмайстор на България и Испания. Герой за ЦСКА, Валенсия, Атлетико Мадрид, Компостела и Селта. С над 60 мача и 13 гола за националния отбор, участник на Европейското в Англия и Световното във Франция.

Пенев се наложи и като треньор. Започна със замах в ЦСКА и постигна успехи, вкарвайки отбора в групите на Лига Европа. След това обаче се размина с ръководството от “Титан” и напусна Борисовата градина. Стана шампион с Литекс през 2011 година. В края на 2011 година пое националния отбор. Вече почти две години е в основата на преобразяването на представителния ни тим.

Любо, бъди здрав, щастлив и винаги такъв професионалист. Агенция БЛИЦ ти пожелава да бъдеш винаги на върха и да се задържиш на него. Нека под твое ръководство националният отбор на България отиде на Световното първенство в Бразилия.