БФС спря правата на биячите от Берое


БФС спря правата на биячите от Берое Иван Караджов и Елио Мартинс. Дисциплинарната комисия привика двамата на следващото си заседание, както и призова да се явят длъжностните лица, състезатели и представители на старозагорския клуб, които са били свидетели на случилото се на полувремето на мача с Нефтохимик, спечелен с 2:0 от избраниците на Петър Хубчев, въпреки че домакините получиха три червени картона и през втората част играха срещу 11 от гостуващия тим, които обаче не успяха да ги победят или поне да стигнат до равенството.блиц

Караджов и Мартинс получиха червени картони от съдията Ивайло Стоянов в тунела, на прибиране към съблекалнята на полувремето. Тогава двамата се сбиха, като вратарят се е намесил в спор между португалеца и Венцислав Христов. Мартинс се нахвърлил на национала защо не му е подал топката при отбелязването на втория гол, като стражът е защитил българина.

Случаят предстои да се доизяснява, като двамата се очаква да бъдат наказани поне за по 3 мача. Възможно е да останат със спрени права за по 4 двубоя.

Берое пък е глобен с обща парична санкция в размер на 4000 лева – по 2 бона за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия и за хвърлени многобройни предмети по време на домакинството на Нефтохимик.

Наказан за 1 мач и глобен с 300 лева е Елиаш Да Силва, който също беше изгонен от съдията Ивайло Стоянов на мача в петък.

Решението по случая:

* ДК спира правото да изпълнява функции от името на отбора на Станимир Георгиев (конд. треньор на ПФК Нефтохимик), спира състезателните права на Елио Мартинс и Иван Караджов от ПФК Берое, съгласно чл.10, ал.7 от ДП на БФС ги призовава за следващото си заседание, както и длъжностните лица, състезатели и служебни лица от ПФК Берое, свидетели на инцидента за изясняване на нарушението.