Любослав Пенев: Няма да играем защитно

Селекционерът на българския национален отбор по футбол очаква Италия да владее топката повече в ключовата квалификация,фото:БТА

България излиза срещу Италия на стадион “Ренцо Барбера” в Палермо в квалификация за Световното първенство по футбол в Бразилия догодина.СПОРТ.БНТ.БГ

Снощи отборът ни проведе официалната си тренировка, а добрата новина е, че контузеният Николай Михайлов тренира наравно с останалите и се очаква да излезе като титуляр. Мачът е от 21:45 и ще бъде излъчен на живо от БНТ.

“Италия вече не играе затворено. Очаквам хубав мач, в който италианците ще владеят повече топката. Двубоят ще бъде ключов в преследването на първото място в групата. Италия ще го преследва и е фаворит за него.

Марио Балотели и Пабло Освалдо пропускат мача, но това не означава, че Италия ще бъде по-слаб отбор или ще играе различно. Всеки един футболист, който е извикан в състава, ще се раздава за отбора и ще иска да оправдае мястото си. Нашият отбор се е променил и не играем защитно.

Италианците са изключително силен и добър отбор. Ще правим това, което правихме в шестте мача от квалификациите до момента. Колективна игра, много движение и спазване на тактическата дисциплина. В отбора няма напрежение, момчетата са много спокойни. Чакаме с голямо желание мача и искаме да се представим на добро ниво”