Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

Левски с две нови попълнения, пише на първа страница „Меридиан мач”

Левски направи двоен трансферен удар вчера. „Сините” изненадаха всички с привличането на бившия ас на Лил Ларсен Type. Дясното крило има доста мачове във френския елит, като и през миналия сезон се е подвизавал в Лига 1 с екипа на Брест. Той подписа за 2 години с водения от Славиша Йоканович тим.

Трансферните новини вчера не свършиха само с Type. Договор също за 2 сезона със „сините” парафира и дългоочакваният нов вратар Горан Блажевич. 200-сантиметровият гигант разкри, че е бил убеден да дойде в София не от кой да е, а от легендата Краси Балъков, с когото се познават от Хайдук (Сплит).

Георги Миланов сменя Манолев срещу Малта

Селекционерът Любослав Пенев замисля промяна в титулярния състав за двубоя с Малта довечера. Изтърпелият наказание Георги Миланов ще замени Станислав Манп;ев. При този вариант на върха на атаката ще бъде преместен Ивелин Попов, а Тонев ще е дясно крило.

Испанци с интерес към Любослав Пенев

Испанският клуб Сарагоса, който някога бе сред елита в Примера дивисион, но сега се намира в Сегунда, се интересува от възможността да назначи Любо Пенев за треньор. Според някои информационни агенции техническият директор на клуба Хесус Гарсия вече се оглежда за нов наставник. №1 в полезрението му е националният ни селекционер, като хора на Гарсия дори са имали първоначални разговори с Пенев по телефона. Началникът на Сарагоса доста добре познава кариерата на българина. Хесус Гарсия навъртя доста дълъг стаж в различните клубове на Валенсия, където пък Любо е със статут на легенда. Бил е президент и на Еркулес, където преди време също пробва да вземе Пенев, когато той вече правеше име в родната „А” група.

Настоящият наставник Франсиско Лоренцо пък има проблем с тарторите на състава, което си личи и от резултатите на отбора. Бившият треньор на друг клуб, прославен от Любо – Селта, дойде това лято в Сарагоса, но не намери общ език с лидерите на тима. Най-големи проблеми му създава Лео Франко. Бившият вратар на Атлетико и Галатасарай е бесен от безобразната игра на защитата пред него и не спира да влошава обстановката в съблекалнята.

Марио Балотели отново направи лошо впечатление, пише на стр. 6 „7 дни спорт”

Нападателят на Милан Марио Балотели отнесе доста критики в родната Италия, след като не се яви на среща с министъра по интеграцията Сесил Киенж. Предполага се, че националът е останал в хотелската си стая в Торино, докато Киенж, която има конгоански корени, се е срещнала със селекционера Чезаре Прандели, президента на футболната федерация Джанкарло Абете, както и с шестима играчи.Адзурите са в Торино, където днес ще приемат Чехия в решителен мач от световните квалификации. Балотели най-вероятно ще играе в срещата, след като наказанието му изтече. В Италия обаче определят постъпката му като „гаф” и дори „автогол”. Според запознати по-късно през деня Балотели се извинил на Киенж със SMS.

Халф на Армения под въпрос за Дания

Халфът на Армения Арас Озбилис е под въпрос за днешния мач с Дания. Играчът на Спартак Москва има хранително отравяне и до последно треньорът на тима Вардар Мина-сян ще умува дали да го пусне срещу Червения динамит. Вратарят Роман Березовски със сигурност пропуска мача заради контузия, като се очаква да е готов за игра чак след 20 дни. „Сега мислим само за предстоящия мач с Дания. Правим всичко по силите си, за да възстановим играчите след тежкия мач в Чехия. Не мога да се съглася с твърдението, че играем слабо у дома. Играхме лошо само срещу Малта, но от един мач не може да се правят изводи. Със сигурност ще сменим стратегията за двубоя с Дания, тъй като няма да можем да разчитаме на няколко ключови футболисти. Играта ни до голяма степен ще зависи от представянето на Арас”, заяви Вардар Минасян.

Пирин Гоце Делчев взе кондиционен треньор

Пирин Гоце Делчев взе кондиционния треньор на Пирин Благоевград Антон Дончев. Още в петък той е съобщил на наставника на благоевградчани Йордан Самоковлийски, че напуска отбора. Дончев е първото ново име в треньорския щаб на Костадин Ангелов. Именно последният е причината Дончев да поеме към Гоце Делчев. Двамата бяха екип в Пирин Благоевград през сезона 2010/11, а след това работиха заедно и във Видима Раковски.

Датските национали подкрепиха треньора, пише на стр. 6 „Тема спорт”

Критиките към Мортен Олсен през този квалификационен цикъл не стихват, феновете и медиите станаха особено яростни след 0:4 от Армения на 11 юни. Играчите обаче застанаха зад треньора си. “Не е важно от колко време е начело на отбора, той е най-добрият”, заяви Дани Агер пред ТВ2. “Вижте какво направи досега, колко младежи вкара в първия тим”, добави Вилям Квист. “Не знам какво ще стане, ако той си тръгне. Не виждам как някой може да работи по-добре с националния тим”, категоричен пък бе Симон Кяер.

Халфът Кристиан Ерик-сен е убеден, че Дания ще вземе реванш за загубата през юни. “Съдбата ни още е в наши ръце, това е предимството ни. Психически сме настроени за реванш, ще се опитаме да си върнем за 0:4. Тогава се подлъгахме по темпото им – успаха ни, а после ни убиха на контри”, каза новото попълнение на Тотнъм.

Полицията с крути мерки за дербито

Крути мерки за опазване на реда ще предприеме полицията преди, по време и след дербито между Ботев и Локомотив Пловдив в събота. Органите на реда ще направят всичко възможно очакваният с голям интерес сблъсък да протече без ексцесии. Това стана ясно на вчерашна среща между ръководството на пловдивската полиция, административните директори на Ботев и Локо Костадин Костадинов и Атанас Узунов и представители на двата фенклуба. От полицията са разрешили на феновете и на двата отбора да проведат шествие. Черно-белите привърженици ще тръгнат от площад “Джумаята”, ще минат по Главната улица и ще стигнат go стадион “Христо Ботев”, където ще влязат през входа от улица “Богомил”. Феновете на Ботев пък потеглят от ресторант “Воеводите”, минават по улица Тладстон” и влизат на стадиона през обичайните за тях входове.

Ботев отпусна вчера 1300 билета за феновете на Локо с цени от 8 лева. Вратите на стадион “Христо Ботев” ще бъдат отворени в 13:30 часа в събота, а мачът започва в 16:00. От полицията припомниха на представителите на двете агитки, че използването на пиротехнически средства е забранено и нарушителите ще бъдат арестувани.

Пирин Гоце Делчев взе бивш нападател на Литекс

Пирин Гоце Делчев продължава с активността си по отношение на привличането на нови футболисти, след като Костадин Ангелов смени на треньорския пост Тенчо Тенев. Вчера стана ясно, че договор до края на сезона с Пирин ще подпише Костадин Башов. Юношата на Левски, който в България освен за сините е играл и за Литекс, се завръща в родния си град с амбицията да помогне на Пирин в битката за оцеляване в А група. За последно Башов игра в кипърския първодивизионен АЕП Пафос, а преди това носи екипа на ловчанлии, но не попадаше в сметките на Христо Стоичков.

Ден преди него към отбора се присъедини и Серафим Михайлов, който пък преди време премина проби в школата на английския Манчестър Сити. С тима продължава да тренира и Даниел Васев, който вече взе участие в двете контролни срещи с Локомотив София 0:0 и срещу Нефтохимик 3:2. Синът на бившия треньор на столичните железничари Димитър Васев почти сигурно ще остане в тима от Гоце Делчев.