С нови екипи към нова победа – това е целта пред ЦСКА в Гоце Делчев

Днес стартира поредната порция футбол от “А” група. В първия мач от осмия кръг на родното първенство предстои корава битка в далечния град Гоце Делчев, където местния Пирин приема ЦСКА. Двубоят е от 16:15 часа.sport.bnt.bg

Наставникът на “червените” Стойчо Младенов не може да разчита на централния защитник Джаксън Менди, който си изкара нелеп червен картон срещу Ботев (Пловдив) преди две седмици. На негово място най-вероятно ще застане Апостол Попов. Не е ясно и кой ще поведе армейската атака. Вариантите за този пост са три – Емил Гъргоров, Мамади Сидибе и показалият добра игра в последната контрола срещу македонския Хоризонт (Турново) Бруно Морейра.с

Домакините, от своя страна, са почти сигурни пътници към втория ешелон, въпреки ранния етап на първенството. До този момент “неврокопчани” са спечелили едва една точка от седем срещи, а головата им разлика 6:23 не вдъхва оптимизъм дори и у най-положително мислещите зелени фенове. Освен това, двама от твърдите титуляри – Николай Николов и Румен Лапантов разтрогнаха с клуба вчера, като същото се очаква да стори и Любомир Витанов.

“Целта ни е да останем в групата. За да се случи това, трябва да печелим точки. Не ние ще се съобразяваме с противниците, а те с нас”, смело, но и нереалистично заяви новият треньор на Пирин Костадин Ангелов.

Предстои да разберем дали Стойчо Младенов и компания ще постигнат втори успех в “А” група с новите си екипи или домакините ще успеят да измъкнат поне точка от иментия си противник.

Фото: БТА

Автор: Иван Атанасов