Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Мъри на крачка от Левски, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Станимир Стоилов е на крачка от завръщане в Левски. Вчера, притиснати от кризата, „сините” шефове потърсиха отново Стоилов. След двучасова среща, на която присъстваха Стоилов, Иво Тонев и Георги Иванов, не се стигна до решение. То трябва да се вземе днес по обяд, когато Мъри ще се види с Тодор Батков. Треньорът е поставил три условия – оставка на Гонзо, връщане на Сираков и 100-те хиляди, които Батков му дължи от 4 години,focus-sport
Иво Тонев категорично е отхвърлил възможността Сираков да поеме пост на „Герена”. Добавил, че за парите Мъри трябва да си говори лично с Батков. Гонзо пък обявил, че е подал оставка като треньор, а днес ще хвърли и директорската.
ЦСКА взима Раул, продължава на пета страница футболният ежедневник. Двама нови футболисти пристигнаха в ЦСКА, въпреки че още е месец април и до края на сезона остават 8 мача. Става въпрос за португалеца Раул и англичанина Джо Диксън, които ще бъдат тествани в днешната контрола на „червените” срещу Спартак (Плевен). Съименникът на легендарния нападател на Реал (М) и настоящ на Шалке е роден в Гана, но е играл предимно в Португалия и заради това има местно гражданство.
Той е ляв бек и идва за заместник на тежко контузения Адемар, който ще бъде опериран в Турция днес. На тази позиция Стойчо Младенов има и Румен Трифонов, чието наказание обаче може да бъде увеличено след днешното му изслушване пред Арбитражния съд на БОК.
Джо Диксън е пълен анонимник и няма никаква информация за него. Той е тренирал с юношите на Манчестър Юнайтед, като напуска Англия преди 5 години и преминава в румънския Глория Бизау. Следва престой без мачове във Фенербахче, а последната новина около крилото е, че през януари е бил предлаган на Уест Хем, но на „Ъптън Парк” не са пожелали дори да го пробват. Когато Диксън е бил млад, се говори, че е бил в полезрението на Олимпик (Марсилия), Севиля и Портсмут.
Стефка Костадинова: Волейболистите ни са отборът на народа Спортистите сме длъжници на българския народ и дано да зарадваме България на олимпиадата в Лондон!”, каза Стефка Костадинова след Общото сьбрание на БОК вчера.
Председателят на централата^ коментира броя на спечелените до момента квоти за Игрите в Лондон: „В момента изоставаме малко в сравнение с Пекин. По същото време тогава имахме 20 квоти повече – на волейболистите и щангистите. Сега очакваме квоти още от борбата, бокса, леката атлетика, фехтовката, колоезденето, щангите и волейбола. Волейболистите ни са отборът на народа! Надявам се като всички нашите момчета да се класират за Лондон 2012. Има още доста време и аз като позитивен човек искам нашите очаквания като българи да се сбъднат, спортисти да се класират на колкото се може по-предни места на Олимпиадата. Дай, Боже, да имаме медали, на не искам да говоря колко и от кои спортове, защото когато човек потегля на голям старт с голяма кошница, винаги се връща с празна.
Към момента работата около участието ни в Лондон върви много добре. Най-важното са спортистите, които са напълно обезпечени от държавата. В Лондон вече е готова организацията, за да може делегацията ни да се чувства комфортно.”
Председателят на БОК оцени бюджета на централата от 2 748 000 лева като добър.
„Държавата изпълни своите задължения към нас и допълнително финансира участието ни на Лондон и Инсбрук. Ние се издържаме само от МОК и спонсори, така че всяка помощ е ценна.” Костадинова ловко избегна всякакви коментари около възможността да бъде избрана за член на МОК нещо, за което преди време намекна Патрик Хики с думите: „Цел №1 в живота и работата ми са Летните олимпийски игри в Лондон за момента. Позитивен човек съм и да стискаме палци на спортистите ни. Това е 4-годишен труд и те заслужават да застанат на мястото, което им се полага.”.
Според председателя на БОК страната ни няма финансите да кандидатства и домакинства на Зимни младежки олимпийски игри. „Все още не мислим за такова нещо и не сме готови. За да си домакин на такъв форум, трябва да имаш много сериозна инфраструктура, голяма държавна парична помощ.
В момент, в който целият свят се извива в тази финансова криза, няма да бъде честно ние да поискаме такива средства от държавата, каза още Костадинова.

Станимир Стоилов и Левски пак не се разбраха, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. Мъри не иска Гонзо на Герена, последната дума ще е на Тодор Батков
Вчера следобед изпълнителният директор на Левски Иво Тонев и спортният шеф на сините Георги Иванов се срещнаха със Станимир Стоилов, за да го навият да поеме сините. Преди 10 дни отново имаше такава среща в заведение на улица “Леге”, на която Мъри и Левски се разминаха.
– Имам условия, които, ако се изпълнят, съм готов веднага да поема Левски. Става въпрос за спортно-технически неща – отсече Мъри.
Вчера ситуацията се повтори. Стоилов е обявил при какви условия е готов да поема сините на секундата, но от Герена пак нещо се мусят. Проблемът бил в това, че желаният от феновете треньор не иска да работи с Гонзо, както и в неуредените стари финансови взаимоотношения между него и клуба. Както е известно, Мъри има да получава шестцифрена сума в левове от Тодор Батков, които не са му платени още от първия престой на наставника в Левски. Също така стана ясно, че Наско Сираков няма да се връща с Мъри. Стоилов обаче иска да определи свой екип, с който да работи. Очаква се в него да личат някои от имената на доказани левскари, като Димитър Иванков, Елин Топузаков, Седрик Бардон и Христо Йовов. Настоящият треньор-директор Георги Иванов се очаква да каже чао и да приключи с всичките си задължения, свързани с Герена. До последно Стоилов нямаше никакви намерения да работи с бившата деветка на Левски. Окончателната дума за това обаче се очаква да има Батков.
– Аз лично нямам нищо против Георги Иванов. Той беше голям футболист и ще остане в историята на клуба. Като ръководител обаче записа поредица от загуби и е нормално да поеме отговорността. Във всички големи клубове по света е така. Аз съм принципен човек и искам само най-доброто за Левски – призна вчера Стоилов.
Моментната ситуация на Герена обаче е доста напечена и трябва да се вземат кардинални и трезви решения на секундата. Сините записаха хеттрик от поредни поражения в “А” група и титлата е мираж, а участието в Лига Европа се изплъзва по тъча.
– Изразил съм своите възгледи и визия за бъдещето на клуба, като решението дали ще се завърна на Герена е на собственика Тодор Батков – добави Стоилов.
Адвокатът беше в чужбина, но в късния следобед вчера се прибра в България. Той ще бъде запознат със ситуацията и тогава ще обяви крайното си решение. Почти сигурно ще бъде уговорена нова среща, на която ще присъства и Батков, тъй като адвокатът иска да чуе от Мъри какви планове има за Левски и с какви успехи може да изкуши мустакатия бос.
Присо отърва затвора, продължава изданието Нападателят на ЦСКА Нджонго Присо отърва затвора. Срещу камерунеца няма да бъде повдигнато обвинение по наказателно-процесуалния кодекс за инцидента в тунела на Лаута. В крайна сметка не се намериха неоспорими доказателства, че Присо е ударил полицай в тунела на Лаута. Тепърва ще се решава дали да се повдига обвинение срещу нападателя на ЦСКА.
– Наблюдаващият прокурор по случая е прекратил делото във вторник.
Не са били намерени достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение по НПК. Преписката по случая е изпратена до шефа на 5 РПУ и оттам ще трябва да преценят дали той ще бъде съден по закона за футболното хулиганство – заяви пред “7 дни спорт” говорителката на Районна прокуратура Пловдив Галина Андреева.
В най-лошия случай Присо може да получи административно наказание за дребно хулиганство, твърдят запознати със случая. Най-често става дума за парична глоба от 200 лева.
Днес Апелативната комисия към БФС ще разгледа жалбата на ЦСКА срещу наказанието от 7 мача, което наложи Дисципа. Червените претендират, че органите на реда са прекалили с мерките срещу футболиста при излизането му от терена и искат намаляване на санкцията.
Тото мафията ликвидира букмейкър Тото мафията в България ликвидира боса на един от нашумелите наскоро букмейкъри „Скай Спорт 365″ Йордан Динов. Благоевградчанинът преди няколко седмици вдигна врява, като заяви, че в българската „А” група има уредени мачове, като дори и ги разкри. Най-скорошният мач е Монтана – Левски (0:3), където в последните минути на двубоя е имало странно високи залози за повече от 2.5 гола. Това бе разкрито тогава от Франческо Баранка, който е юридически консултант на букмейкърската компания “Скай Спорт 365″ и сътрудник на ФИФА в борбата с тото мафията. Другите два мача са Славия – Локо Сф (2:1) и двубоят на Лаута между Локо Пд и Литекс отново завършил – 2:1. Най-вероятно тези разкрития не са се понравили на хора от подземния свят, движещи черното тото и оттам побързаха да ,4запушат” устата на Иордан Динов.
Екшънът се развил вчера малко преди 10 ч. сутринта в центъра на София. От свидетелските показания стана ясно, че Динов и убиецът му вървели заедно по улицата и си приказвали спокойно. В един миг човекът до благоевградчанина извадил пистолет и гръмнал от упор в лицето на Йордан. След огледа полицията е открила близо 40 хиляди лева в убития Динов. Освен голямата сума, той е носел у себе си един айфон и два таблета.

Всички отказват на Левски, пише вестник “Тема спорт”. Днес е четвъртък, а както Иво Тонев ни обеща, в този ден ще има кардинални решения в Левски. Вчера той, Станимир Стоилов и Георги Иванов са си чесали безполезно езиците в продължение на 2-3 часа.
Кой е Иво Тонев? Вече е ясно, че той е представител на хора с много пари, а същите хора нещо не са съвсем на кеф как той управлява вложените в Левски средства. В резултат на това Тонев е получил нещо като заповед, нещо като директива да сложи ред в синия клуб. От друга страна, и той иска да подреди новия си дом с нови мебели. Бариерите са две, но са свързани – първата, Георги Иванов, е като слънцезащитен крем на втората -Тодор Батков. Ако го няма Гонзо, адвокатът изгаря. В момента тече конкурсът „Левски търси треньор”. Ситуацията обаче е доста комплицирана, тъй като някои хора и събития са свързани. Припомняме, че от известно време насам синият клуб има два командни пункта. Единият е на светло, навън, а другият е като В секретно поделение, под земята. Знае се, че оттам се издават заповеди, но не е ясно точно с каква сила са те. Човекът на светло – Тодор Батков, продава клуба. Докато той не получи и последната стотинка за последната си акция, той ще кара влака, както обича да се изразява. Поради сложни политически схеми и взаимовръзки той няма как да вдигне бялото знаме, въпреки че цяла България очаква новите хора да го превземат, да му спретнат преврат и да го отстранят. Не, тук става дума за доста пари, които Батков държи да получи, за да се промени владението на акциите на ПфК Левски. Иво Тонев е представител на другия команден пункт, който до този момент е инвестирал в клуба като спонсорство сериозна сума. Само че все още този команден пункт посредством излъчения си човек няма последната дума по финансовото и оперативно ръководство на клуба.
Затова и правилата на конкурса «Левски търси треньор” се променят непрекъснато. Продуцентите са спуснали едни правила, журито иска да вкара нещо от себе си, а в цялата тази ситуация участниците се чудят коя точно е правилната стратегия. Тодор Батков държи на Гонзо, това е ясно и категорично. Иначе адвокатът изгаря, тоест ще го грабне публиката, но не както червените фенове погнаха Сашо Томов, тук ще е по-интересно.
Иво Тонев държи на качествен треньор. За добро или за лошо, никой от участниците в кастинга не е измислил противодействие на задачата .Сдоб-ри се с Гонзо”. Във финалния тур те са двама, като на всичкото отгоре от много години са семейни приятели. И Станимир Стоилов, и Илиан Илиев имат едно наум, че при тази ситуация на „Герена” може да не успеят изобщо да бъдат пълноценни треньори. При отровена атмосфера, потиснати футболисти, тотален дисба-ланс в селекцията, липса на политика, съсипана школа… много малко хора биха успели да преобърнат всичко това. Поради тази причина и двамата участници в конкурса вече използват факта, че са от страната на силния. Нито Илиев, особено пък Стоилов бързат да си цакат козовете. Единият отсече, че преди края на сезона изобщо няма вариант да зареже Берое и да поеме Левски, а другият си има изисквания за голям екип, който изключва Георги Иванов и включва Наско Сираков. Това е мечтата на Иво Тонев, който има намерение да си гледа бизнеса, да си пие сутрин спокойно кафето и да наминава през .Герена” веднъж-два пъти седмично, за да види как са момчетата.
Само че както вече споменахме, Тонев не е стопроцентов владетел на обстановката. За него и на масата левскари в страната Тодор Батков все още кара влака. И без да го казва директно, ние разбираме посланието му: Ако някой ми наброи десетина милиона евро, може да си назначава и уволнява треньори и директори колкото си иска. Така че снощи ПфК Левски замръкна без нов треньор, въпреки че Иво Тонев беше готов да реже месо и да се раздели с Георги Иванов. Неговите преки началници искат Левски да върви и не им се слушат дребнотемия от рода на това легенда ли е Гонзо, мъжкар ли е, милее ли за клуба. Така че към четвъртък привечер конкурсът „Левски търси треньор” приключи при временно класиране: Станимир Стоилов на 90 процента няма да е следващ наставник на Левски, защото не са му изпълнени претенциите “Гонзо вън, Сираков – вътре” Илиан Илиев също толкова проценти няма да се съгласи да си тръгне веднага от Берое, а и проблемът с Георги Иванов продължава да го тормози, въпреки че е склонен на отстъпка. Синята България обаче днес чака кардинални решения, обещани и анонсирани от Иво Тонев. Вече обяснихме кой е той, какво иска и какво има право да променя в играта. Снощи
той трябваше ga се види с намиращия се вчера в Париж Тодор Батков уж за съгласуване на нещата. Но нещата са си същите. Само дето Левски не върви, времето си минава, идва следващият съперник и… така вече трета година.
И така Георги Иванов днес отново ще се събуди като спортен директор на Левски. А денят четвъртък, в който ще има кардинални промени, може да бъде отложен. Типично за синия клуб.
Викторио Павлов тренира отбора Както вчера “Тема Спорт” се опита да си направи майтап, може да се окаже, че наистина Викторио Павлов ще изведе Левски в предстоящото гостуване за първенство на Локомотив София. Вчера русокосият по-мощник-треньор проведе първата тренировка на сините след загубата от Лудогорец, тъй като вторник бе почивен ден. Викторио Павлов дори поговори с играчите преди да започне заниманието, което означава, че това няма да му е единственият ангажимент с представителния тим на сините през тази седмица.
Павлов има лиценз за старши треньор в А група, тъй като води Локомотив Мездра 6 един мач в елита, когато тимът на Георги Бачев загуби от Спартак във Варна с 0:2. В школата той води старшата възраст и едновременно е помощник на Георги Иванов, след като Николай Костов подаде оставка. През зимата Викторио Павлов беше пред напускане на Левски заради различия с вече бившия шеф на школата Бисер Хаздай. По времето на водената вчера от Викторио тренировка Георги Иванов бе в треньорската стая. Това стана след участието му 6 срещата между Иво Тонев и Станимир Стоилов.
Букмейкърите прогнозират: Червените печелят титлата Според Водещите световни букмейкъри основен фаворит за шампионската титла на България е ЦСКА. Шансовете на червените, които са на първо място с 6 точки преднина пред Лудогорец, са оценени на 1,65. Коефициентът на разградчани е 2,75, а този на Литекс 5,75. Левски, който допреди 10 дни беше фаворит според компаниите за залози, сега е почти отписан, като ставката за сините е 13,00. Любопитното е, че бургаският Черноморец, който е с две точки пред отбора от „Герена” 6 класирането и само на една от Лудогорец, има огромния коефициент 34,00 и на практика шансовете му се оценяват като нищожни. Подобно подценяване преди трите поредни загуби на Левски и Лудогорец имаше и към сегашния фаворит ЦСКА. Тогава, въпреки че трите отбора бяха с равни точки, сините бяха считани за сигурни шампиони, а ставката за ЦСКА скочи до 7.00.